وزیر نفت با اشاره به افزایش تولید گاز و بهینه سازی مصرف انرژی برای خروج از رکود گفت: نیروگاههای ما در سال 92، 18 میلیارد دلار سوخت مایع سوزاندند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیژن زنگنه در همایش تبیین سیاستهای اقتصادی دولت برای خروج از رکود با بیان اینکه اقتصاد ایران با بحرانی که برای نفت ایجاد شد وارد رکود شد و تحریمها بالاترین فشار خود را متوجه بخش نفت کردند اظهار کرد: مشکل از نظر میزان صادرات و محدودیتهای نقل و انتقال برای نفت ایجاد شد بنابراین مهمترین کار ما در کوتاه مدت افزایش صادرات نفت است.
وی با بیان اینکه افزایش صادرات نفت سبب مثبت شدن تراز بازرگانی و امکان واردات بیشتر کالا و خدمات میشود، تصریح کرد: این امر باعث می شود مواد اولیه کارخانهها وارد شده و تولید افزایش پیدا کند.از طرف دیگر منابع ریالی آن باعث افزایش بودجه و تخصیص عمرانی و در نهایت خروج از رکود خواهد شد.
وزیر نفت با اشاره به دو اقدام مهم و اثرگذار در خروج از رکود اظهار کرد: ما باید تولید گاز را افزایش داده و همچنین برای بهینه سازی مصرف انرژی تلاش کنیم. بنابراین تمرکز ما بعد از موضوع نفت روی افزایش تولید گاز خواهد بود که باعث صرفه جویی در مصرف فرآوردههای نفتی میشود.
زنگنه با بیان اینکه در سال92 نیروگاههای ما 18 میلیارد دلار سوخت مایع سوزاندند، گفت: اگر گاز جایگزین این سوختها می شد هم آلودگی نداشتیم و هم با افزایش صادرات تراز بازرگانی را مثبت کرده و با دادن منابع به شرکتهای نفتی می توانستیم سرمایهگذاری کنیم.
وزیر نفت با بیان اینکه جریان تولید گاز برای ما ایجاد تحرک میکند، گفت: ما باید سرمایهگذاری کنیم که از این طریق خوراک برای صنایع عمده و پتروشیمی نیز آماده میشود که باید منابع را برای این موضوع تامین کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از راههای تامین منابع استفاده از معادلات سلف است، تصریح کرد: ما امسال با بورس هماهنگ کردهایم که طی یک بسته صد میلیون دلاری که تا شهریور ماه عرضه میشود پیش فروش فرآوردههای نفتی از طریق بورس را آغاز کنیم که این رقم تا یک و نیم میلیارد دلار قابل افزایش است.
وی با بیان اینکه ما می توانیم از این منابع برای تولید گاز در طرحهای پارس جنوبی استفاده کنیم، گفت: اگر بتوانیم از این طریق تا پایان سال 94 سه میلیارد دلار جمع کنیم هم آثار ضد تورمی و هم خروج از رکود خواهد داشت.
وزیر نفت با بیان اینکه در حال حاضر مقدار زیادی از بار کشور با کامیون حمل میشود تصریح کرد: طبق مذاکرات با راه آهن به ازای هر تن کیلومتر انتقال از طریق ریلی 30 سی سی گازوئیل صرفه جویی میشود و ما به ازای هر تن کیلومتر بار که راه آهن نسبت به سال مبدا یعنی سال 92 به حمل و نقل اضافه کند ما ارزش 30 سی سی را به مدت 10 سال به راه آهن پرداخت می کنیم.
زنگنه با بیان اینکه در حال حاضر 4 میلیارد دلار سوخت در شهرهای کوچک و روستاها مصرف میشود ما با یک سال صرفه جویی این پول می توانیم تمام روستاها را گازرسانی کنیم تصریح کرد: همچنین در زمینه صرفه جویی در موتورخانهها هر کسی که این اقدامات را انجام دهد ما هر متر مکعب گاز صرفه جویی شده را 500 تومان به مدت 30 سال پرداخت می کنیم که ازا ین طریق کار خوبی برای شرکتهای تاسیساتی و انرژی سرویس انجام میشود.
وزیر نفت همچنین از گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان خبر داد وگفت: هزینه این کار یک و نیم میلیارد دلار است که یک ساله برمی گردد و این کار تنها از طریق صرفه جویی سوخت نیروگاهها انجام خواهد گرفت.چرا که اگر ما نیروگاههای ایرانشهر، زاهدان و چابهار گاز رسانی کنیم یک ساله بالای دو میلیارد دلار درآمد خواهند داشت که از طریق صرفه جویی انجام می شود این درحالی است که ما فکر کنیم شهرها صرفه جویی نخواهند داشت.
وی با اشاره به صرفه جویی در چاههای آب کشاورزی گفت: هر چاهی که برق دار شود به ازای هر هزار لیتر صرفه جویی در گازوئیل ظرف سه سال هزار دلار پرداخت خواهیم کرد که در این زمینه می توانیم تا یک و نیم میلیون دلار صرفه جویی داشته باشیم.
زنگنه با بیان اینکه توسعه خطوط مترو کلانشهرها یکی دیگر از راههای صرفه جویی در سوخت است گفت:هر مسافری که وارد مترو شود باعث می شود یک مسافر از سیستم اتوبوسرانی ، تاکسیرانی یا خودروی شخصی حذف شود که این کار بین 12 تا 18 سال برای ما صرفه جویی دارد.همچنین برنامه ریزی کردیم که 140 هزار دستگاه تاکسی با سوخت سی.ان.جی جایگزین شوند و 17 هزار موتورسیکلت نیز برقی شود.
وزیر نفت همچنین با اشاره به کارهای کوتاه مدت برای سازندگان داخلی در جهت عرضه محصولات خود در بازار گفت:ما سعی داریم شرایط معاملات را برای شرکتکنندگان ایرانی و خارجی یکسان کنیم به شکلی که جنسی که میخواهیم بخریم و ارزیابی قیمت درباره آن انجام شود بعد از ترخیص از گمرک این ارزیابی انجام خواهد شد یعنی هزینه حمل ، بیمه حمل و حقوق گمرکی اجناس وارداتی پرداخت شده و بعد از ترخیص با اجناس ایرانی مقایسه میشوند.
زنگنه افزود: همچنین تلاش داریم که قیمتها را براساس ارز روز به پیمانکارها بدهیم تا گرفتار تعدیل نشود.
وی در ادامه از 10 قلم کالای مورد نیاز صنعت نفت از جمله تجهیزات سرچاهی، درون چاهی، پمپهای سرچاهی و درون چاهی و ... نام برد و اظهار کرد: قصد داریم تا دو ماه آینده این موضوع به سامان برسد که کالاهای مورد نیاز صنعت نفت را لیست کردهایم.
انتهای پیام
نظرات