• چهارشنبه / ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 93052915451
  • خبرنگار : 71070

مشکلات چالش‌های متعدد داروسازان در سایه چالش‌های مالیاتی

تاسیس داروخانه‌های گیاهی و کسورات بیمه‌ای مورد اعتراض داروسازان

تاسیس داروخانه‌های گیاهی و کسورات بیمه‌ای مورد اعتراض داروسازان

رییس انجمن داروسازان تهران ضمن اشاره به مشکلات متعدد داروسازن که از مباحث مالیاتی ناشی می‌شود، ضرورتی برای ایجاد داروخانه‌های گیاهی ندانست.

رییس انجمن داروسازان تهران ضمن اشاره به مشکلات متعدد داروسازن که از مباحث مالیاتی ناشی می‌شود، ضرورتی برای ایجاد داروخانه‌های گیاهی ندانست.

به گزارش خبرنگار سرویس «سلامت» ایسنا، دکتر جلیل سعیدلو، در آستانه برگزاری کنگره ملی روز داروسازی که با محوریت توسعه طب سنتی و جایگاه داروسازان در سیاست‌های کلان نظام سلامت برگزار می‌شود، درباره مشکلات مالیاتی جامعه داروسازی کشور، گفت: بنا به تشخیص سازمان امور مالیاتی داروخانه‌ها از بند «ج» مالیاتی به بند «د» مالیاتی تغییر جایگاه دادند. این درحالیست که خرده‌فروشی که البته داروخانه‌ها نیز در گروه خرده‌فروشی محسوب می‌شوند، مشمول بند «ج» مالیاتی هستند. متاسفانه سازمان امور مالیاتی بدون نظرخواهی از نظام پزشکی و انجمن‌ داروسازان، داروخانه‌ها را مشمول بند «د» مالیاتی کردند.

وی افزود: به دنبال این تصمیم سازمان امور مالیاتی، داروخانه‌ها باید دفتر درآمدهزینه داشته باشند، گزارش فصلی خرید و فروش ارایه دهند و صندوق سامانه را در نصب کنند. تمام این تکالیف بدون بسترسازی برای داروخانه‌ها متصور شد و در بسیاری از شهرهای کوچک هنوز بستر آموزشی این موضوع نیز فراهم نشده است.

سعیدلو در این باره ادامه داد: این امر مشکلات عدیده‌ای برای داروسازان بوجود آورده است و داروساز که باید وقت خود را بر ایفای نقش حرفه‌ای‌اش متمرکز کند، عمده وقت و انرژی‌اش را صرف امور مربوط به سازمان‌های مالیاتی و بیمه‌گر می‌کند و نمی‌تواند به وظیفه ذاتی خود عمل کند. این دستورالعمل‌های مکرر که گاها با یکدیگر متناقض هم هستند مشکلات زیادی را برای همکاران ما بوجود آورده است.

رییس انجمن داروسازان تهران درباره تاسیس داروخانه‌های گیاهی نیز گفت: طب سنتی از بدو خلقت بشر وجود داشته است و اکنون نیز در بسیاری از مواقع برای پر کردن نیازهایی که طب نوین نتوانسته پاسخی برای آن داشته باشد، نقش خود را ایفا کرده است.

وی بر لزوم ساماندهی مباحث مربوط به طب سنتی تاکید کرد و گفت: شاید در چند سال اخیر مباحث مربوط به طب سنتی از شکل صحیح خود فاصله گرفته‌اند و موسساتی به نام عطاری‌ها مشکلات بسیاری را برای مردم ایجاد کرده‌اند. البته سازمان غذا و دارو درصدد ساماندهی این موضوع برآمده است.

سعیدلو تاکید کرد: داروخانه‌ها جهت عرضه فرآورده‌های گیاهی از استطاعت کافی برخوردارند بنابراین نیازی به تاسیس موسسه جدید تحت عنوان داروخانه گیاهی وجود ندارد. بنابراین انجام چنین اقداماتی نیازمند کار کارشناسی بیشتر و همچنین نظرخواهی از انجمن‌هاست.

رییس انجمن داروسازان تهران تاکید کرد: بنابراین تاسیس داروخانه‌های گیاهی به دلایل عدیده از جمله مباحث اقتصادی نمی‌تواند چندان موفق باشد. به همین دلیل انجمن با تاسیس این داروخانه‌ها موافق نیست. همچنین قطعا اگر جایگزین گیاهی برای دارویی وجود داشته باشد، در داروخانه‌ها عرضه شده و از طرف مسوولان داروخانه‌ها نیز مصرف آن به بیمار توصیه می‌شود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره داروهای قاچاق در داروخانه‌ها گفت: داروخانه‌ها به شدت توسط سیستم‌های بازرسی دانشگاه‌ها و همچنین سازمان غذا و دارو رصد می‌شوند. داروخانه‌ای که داروی قاچاق عرضه کند را در حد بسیار کم می‌دانیم، چراکه هیچ موسسه پزشکی مانند داروخانه مورد بازرسی و نظارت قرار نمی‌گیرد، علاوه بر آن داروها به ویژه داروهای وارداتی از برچسب اصالت برخوردارند که از این طریق نیز می‌توان اصالت داروها را مورد بررسی قرار داد و آنها را کنترل کرد. از طرف دیگر با توسعه سیستم دارویی کشور، نیازی به عرضه دراوی خارج از شبکه در داروخانه وجود ندارد.

رییس انجمن داروسازان تهران همچنین درباره پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر نیز گفت: در حال حاضر شرایط پرداختی بیمه‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. به طوری که رضایت نسبی داروسازان به ویژه در زمینه پرداخت مطالباتشان از سوی سازمان تامین اجتماعی را به دنبال داشته است، اما هنوز هم در برخی موارد از جمله تجدید قرارداد بیمه‌ها با داروخانه‌ها مشکلاتی وجود دارد و به این منظور نیز رایزنی‌های لازم در حال انجام است. امیدواریم با دید مثبت و مساعد سازمان‌های بیمه‌گر این معضل نیز حل شود.

سعیدلو افزود: کسورات بیمه‌ای نیز مورد اعتراض داروخانه‌داران است علاوه بر تاخیر در پرداخت‌های مطالبات داروخانه‌ها، معمولا کسوراتی نیز به مطالبات آنها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر وارد می‌شود. امیدواریم در این زمینه نیز تجدیدنظر صورت گیرد. اما در مجموع باید گفت که میزان پرداختی‌ها به داروخانه‌ها از شرایط مساعدتری برخوردار شده اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

برقراری آرامش نسبی در بازار دارویی کشور

به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر جنیدی - دبیر انجمن داروسازان تهران نیز با اشاره به حاکم شدن آرامش نسبی به بازار دارویی کشور و همچنین اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه گفت: به دنبال تعاملات صورت گرفته میان وزارتخانه‌های بهداشت و رفاه در جهت قبول درصد بیشتری از هزینه‌های داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج، پرداخت از جیب بیماران نسبت به گذشته کمتر شده است و با حمایت دولت سهم بیمه‌ها و همچنین وزارت بهداشت در زمینه پوشش داروهای این بیماران افزایش یافته است.

وی در ادامه با اشاره به گسترش تعداد داروخانه‌ها در سطح کشور و مقایسه آن با سال 57 گفت: متاسفانه علی‌رغم دانش بالای داروسازان در حوزه‌های مختلف، توانایی آنها در ارائه خدمات دارویی و بستری سلامت کمتر در نظر گرفته شده است. لازم است مسوولان به کارگیری توانمندی‌های داروسازان توجه داشته باشند.

دبیر انجمن داروسازان تهران چالش‌ها و مشکلات مختلف جامعه داروسازی از جمله مالیات و مباحث تعرفه‌ای را مورد اشاره قرار داد و درباره تاسیس داروخانه‌های گیاهی نیز گفت: به نظر می‌رسد به دلیل نابسامانی‌های عرضه فرآورده‌های گیاهی در عطاری‌ها و دغدغه توزیع این فرآورده‌ها، ذهنیت تاسیس داروخانه‌های گیاهی را ایجاد کرده است. باید تاکید کنیم که محل عرضه دارو با هر منشایی داروخانه است.

جنیدی تاکید کرد: عطاری محلی است بابت ارائه فرآورده‌های گیاهی به صورت مفرده. بنابراین لازم است دارو با هر منشایی در داروخانه ارائه شود و نیازی به تاسیس داروخانه گیاهی وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha