قائم مقام صندوق توسعه ملی کشور گفت: 10 درصد از منابع ورودی صندوق در سال جاری به بخش صنعت و کشاورزی اختصاص یافته است.
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه مرکزی، محمد قاسم حسینی در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان اظهار کرد: بالغ بر 70 صندوق ثروت ملی در سطح دنیا فعال است که کارکرد هیچ کدام از آنها مثل صندوق توسعه ملی ایران نیست. این صندوقها سود حاصل از سرمایه گذاری را در اقتصاد خود هزینه می کنند در صورتی که در ایران اینگونه نیست.
وی افزود: صندوق توسعه ملی اگر می خواهد به عنوان یک صندوق ثروت ملی باشد باید مثل صندوق دیگر کشورها عمل کند.
حسینی با بیان اینکه بر حسب ضرورت در کانالی گیر کردهایم که خیلی به نفع صندوق نیست، تصریح کرد: اگر صندوق توسعه ملی می خواهد صندوق ثروت ملی باشد باید بتواند سرمایه گذاری کند و مازاد آن را در بخش اقتصاد به کار گیرد.
وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی با هدف پرداخت تسهیلات ارزی ایجاد شده است، گفت: امسال 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی را می توانیم به ریال تبدیل کنیم.
حسینی ورودی صندوق در سال جاری را 9 میلیارد دلار پیشبینی کرد و افزود: مجموع پنج هزار میلیارد تومان که باید به طرحهای اقتصادی کشور پرداخت شود تاکنون دو هزار و 480 میلیارد تومان به حساب بانکها برای طرحهای کشاورزی و صنعتی واریز شده است.
قائم مقام صندوق توسعه ملی کشور افزود: از این میزان حدود دو هزار و 500 میلیارد تومان باقی مانده که طی یک ماه آینده تزریق می شود.
حسینی با بیان اینکه مدت زمان رسیدگی به طرحهای اقتصادی در صندوق توسعه ملی 14 روز است و این صندوق هیچ طرحی را رد نمی کند گفت: صندوق موظف است تا قبل از مهلت 14 روزه درخواست ها را رسیدگی کند.
وی خاطرنشان کرد: قراردادهای منعقد شده در سال جاری در بخش ارزی 24 میلیارد دلار بوده که بانکهای عامل می توانند طرح های اقتصادی را پذیرش کنند و برای هر طرح ارزی که به صندوق آمده و پرداخت نشده پاسخ گو هستیم.
در این نشست ضمن بررسی مشکلات طرحهای اقتصادی، بانکهای عامل استان مرکزی گزارشی از عملکرد مالی و اعتباری سال جاری در طرح های اقتصادی ارائه دادند.
انتهای پیام
نظرات