معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور از ارسال پنج لایحه برای رفع مشکلات کلانشهرها خبر داد و گفت: این پنج لایحه به دولت ارسال شده و در کمیسیونهای مختلف در حال بررسی و تصویب نهایی است.
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هوشنگ خنداندل در مراسم واگذاری 4800 دستگاه انواع ماشینآلات عمرانی و خدماتی به شهرداریهای زیر 50 هزار نفر جمعیت و دهیاریها که صبح امروز در وزارت کشور با حضور وزیر کشور، معاون اول رییس جمهور و جمعی از استانداران برگزار شد، گفت: پنج لایحه از جمله لایحه پیشبینی درآمدهای پایدار شهرداریها به دولت ارسال شده که در کمیسیونهای دولت در حال بررسی است.
وی افزود: موضوع درآمدهای پایدار یکی از مسائل اساسی شهرداریها محسوب میشود، چراکه بین 65 تا 70 درصد درآمدهای شهرداریها حاصل از ساخت و سازهای درون شهرهاست و این ساخت و سازها نگرانیهایی را در این شهرها به وجود آورده است.
معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور ایجاد بستر قانونی و رفع موانع برای توجه به شهرهای کمتر توسعه یافته را یکی از رویکردهای لایحه درآمدهای پایدار شهرداریها خواند و افزود: کاهش وابستگی شهرداریها به درآمدهای ناپایدار از دیگر رویکردهای این لایحه است.
خنداندل مدیریت شهری را یکی دیگر از لوایح پیشبینی شده برای حل مشکل کلانشهرها معرفی کرد و افزود: تمرکززدایی و تفکیک امور محلی از ملی، ایجاد یکپارچگی و تقویت مدیریت شهری از رویکردهای لایحه مدیریت شهری است.
وی ادامه داد: لایحهای نیز برای دهیاریها پیشبینی شده که در آن تقویت مدیریت یکپارچه روستایی، ارتقای نقش شوراهای اسلامی روستاها و دهیاریها مورد تاکید قرار گرفته است.
معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور لایحه مقررات اداری و استخدامی شهرداریها را نیز یکی دیگر از پنج لایحه ارسالی به دولت معرفی کرد و افزود: در این لایحه جلوگیری از گسترش بیرویه تشکیلات اداری شهرداریها، بهبود بهرهوری نیروی کار در شهرداریها، ضابطهمندکردن فرآیند به کارگیری نیروی جدید، به عنوان رویکردهای اساسی این لایحه در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایسنا، خنداندل به لایحه اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران نیز اشاره کرد و گفت: در این لایحه نیز اصلاح برخی مواد قانون تشکیلات و انتخابات شوراها و شهرداریها مورد بازنگری قرار گرفته است. همچنین آییننامهها و تفاهمنامههایی با وزارتخانههای مختلف به امضا رسیده که همگی در جهت رفع مشکلات کلانشهرها گام برداشته است.
وی با اشاره به حمل و نقل عمومی درون شهرها به عنوان یکی از مسائل پراهمیت ادامه داد: بحث حمل و نقل درونی شهرها و رفع معضلات و مسائل محیط زیستی از اولویتهای دولت بوده است. برهمین اساس سعی شده با راهکارهای مختلف این مشکلات در کلانشهرها مرتفع شود.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به افزایش جمعیت شهرنشینی در کشور گفت: براساس آخرین سرشماری کشورمان 76 میلیون جمعیت دارد که حدود 54 میلیون نفر از این جمعیت در شهرها به صورت بسیار نامناسب پراکنده شدهاند. به طوری که 36 درصد این جمعیت در 8 کلانشهر متمرکز شده و 1076 شهر کشور تنها پذیرای 20 درصد جمعیت شهرنشین کشور هستند.
خنداندل تاکید کرد: شهرداریها طی سالهای اخیر منابع مالی بسیاری برای شهرها هزینه کردهاند. به طوری که سالانه حدود 44 هزار میلیارد تومان در شهرداریها به مصرف میرسد، البته این منابع به طور نامناسبی در این شهرها توزیع میشود.
وی ادامه داد: در هشت کلانشهر کشور به ازای هر فرد سالانه یک میلیون و 600 هزار تومان هزینه میشود که این رقم در شهرهای کوچک به ازای هر فرد 300 هزار تومان است.
معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور درخصوص منابع مالی شهرهای کوچک و دهیاریها گفت: در سال 93 حدود 2 هزار و 100 میلیارد تومان منابع مالی دهیاریها بوده که نسبت به سالهای گذشته رشد قابل ملاحظهای داشته است، البته این رقم برای دهیاریهای کشور رقم قابل توجهی نیست اما سعی شده با همین مقدار منابع در جهت توسعه متوازن گام برداشته شود.
خنداندل از پنج راهبرد اصلی وزارت کشور برای عمران و توسعه مدیریت شهری و روستایی در کشور خبر داد و گفت: تلاش کردهایم به سمت توازن و تعادل منطقهای پیش برویم و حاشیهنشینی و مهاجرت به شهرهای بزرگ را کنترل کنیم. این امر از طریق صیانت از حقوق مردم و ایجاد سلامت اداری پیگیری میشود. حل مسائل اساسی زیستمحیطی در کلانشهرها مانند ساماندهی حمل و نقل شهری و پسماندهای شهری از دیگر راهبردهای اصلی وزارت کشور برای عمران و توسعه شهری و روستایی بوده است.
وی ادامه داد: جایگزینی 1700 اتوبوس فرسوده دیزلی با اتوبوسهای تمام گازسوز در حال پیگیری است و مجوز لازم از شورای اقتصاد برای این کار اخذ شده است.
معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور تاکید کرد: 1500 دستگاه اتوبوس دیگر مصوبات لازم را اخذ کرده که به محض ابلاغ این جایگزینی عملیاتی میشود.
خنداندل درخصوص حمایت از شهرداریهای کوچک و دهیاریهای سراسر کشور نیز گفت: در راستای حمایت از شهرداریها و دهیاریها، 45 درصد نسبت به سال گذشته افزایش کمک داشتیم و پیشبینی میکنیم تا پایان سال این رقم به 60 درصد افزایش پیدا کند. 648 میلیارد تومان بین این شهرداریها توزیع شده و به شهرداریهای کمتر از 50 هزار نفر جمعیت نیز در سال جاری حداقل یک خودروی عمرانی تحویل شده است.
وی ادامه داد: درخصوص تامین ماشینآلات آتشنشانی در شهرهای کوچک و دهیاریها مقرر شده است 70 درصد هزینه را سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و مابقی را خود آنها پرداخت میکنند. همگی این کمکها در جهت توسعه متوازن در کشور انجام شده است.
معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور همچنین درخصوص تامین 400 هزار تن قیر برای کمک به آسفالت معابر 1076 شهر کمتر از 50 هزار نفر جمعیت خبر داد و گفت: علاوه بر این به 1500 روستای بالای نفر جمعیت جهت تامین قیر برای آسفالت معابر کمک شده است.
خنداندل ادامه داد: در مراسم امروز نیز حوالههای 1400 دستگاه ماشینآلات مورد نیاز شهرداریهای کوچک و دهیاریها به ذینفعان تحویل داده خواهد شد و به طور نمادین به نمایندگان 10 شهرداری و 10 دهیاری حوالههای واگذاری ماشینآلات عمرانی و خدماتی داده میشود.
به گزارش ایسنا، امروز نخستین مرحله واگذاری 4800 دستگاه ماشینآلات عمرانی خدماتی به شهرداریهای زیر 50 نفر جمعیت و دهیاریها در راستای اجرای بند (ه) ماده (9) قانون بودجه سال 93 کشور از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور انجام میشود.
همچنین به پیشنهاد وزارت کشور و تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال 93 به وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریها) اجازه داده شده در سال 1393، 20 درصد از وجوه تبصره 2 ماده 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده که رقمی معادل 6 هزار میلیارد ریال در اختیار وزارت کشور قرار میگیرد را برای کمک و تامین ماشینآلات خدماتی و عمرانی شهرهای زیر 50 هزار نفر جمعیت برای دهیاریها هزینه کند.
نخستین مرحله تولید این ماشینآلات با تولید 1393 دستگاه آماده تحویل به شهرداریهای زیر 50 هزار نفر جمعیت و دهیاریها شد که امروز حواله این ماشینآلات به نمایندگان این شهرداریها و دهیاریها تحویل داده شد.
انتهای پیام
نظرات