• شنبه / ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 93112513412
  • منبع : فضای مجازی

بدهکارترین بانک‌ها به بانک‌ مرکزی

در بین بانک‌های خصوصی بانک آینده، بانک سرمایه و بانک ایران زمین بیشترین بدهکاری را به دولت دارند.

در بین بانک‌های خصوصی بانک آینده، بانک سرمایه و بانک ایران زمین بیشترین بدهکاری را به دولت دارند.

به گزارش ایسنا، پارسینه با اعلام این خبر در ادامه می‌نویسد: در حالی که چندی پیش مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی از رشد 361 درصدی بدهی بانک‌های غیر دولتی به بانک مرکزی خبر داده بود، در بهمن ماه سال جاری گزارشی منتشر شد که نشان می‌داد بدهی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیردولتی به بانک مرکزی تا پایان آذر ماه، ‌77هزار و 161 میلیارد تومان بوده است.

گزارش سایت پارسینه حاکی از این است که علاوه بر بانک‌های رفاه و مسکن که در بین بانک‌های دولتی بیشترین بدهی را به بانک مرکزی دارند، در بین بانک‌های خصوصی بانک آینده، بانک سرمایه و بانک ایران زمین بیشترین بدهکاری را به دولت دارند.

بر اساس اطلاعات سایت پارسینه، تنها بدهی بانک آینده به بانک مرکزی به بیش از 64 هزار میلیارد ریال می‌رسد. همچنین بانک ایران زمین بیش از 12هزار میلیارد ریال بدهی به بانک مرکزی دارد و رقم بدهی بانک سرمایه به بانک مرکزی هم بیش از بانک ایران زمین است.

بدهی‌های کلان بانک‌های غیردولتی به بانک مرکزی در حالی است که روزانه 34 درصد مبلغ بدهی به عنوان جریمه به بدهی اضافه می‌شود اما این جریمه قابل توجه موجب نشده بانک‌ها هرچه سریعتر بدهی‌های خود به بانک مرکزی را تسویه کنند.

البته بانک مرکزی علاوه بر ابزار جریمه از ابزارهای دیگری برای مجاب کردن بانک‌های غیردولتی به پرداخت بدهی‌شان به بانک مرکزی نیز استفاده می‌کند؛ از جمله به موجب بیانیه بانک مرکزی بانک‌های دیگر چک‌های بالاتر از 100 میلیون تومان را از بانک ‌های ایران زمین، آینده و سرمایه قبول نمی‌کنند. البته در مورد بانک آینده سخت‌گیری بیشتری وجود دارد و حتی چک‌های با مبلغ بیش از 10 میلیون تومان نیز از این بانک مورد پذیرش بانک‌های دیگر قرار نمی‌گیرد.

به نظر می‌رسد فشار‌های وارده از سوی بانک مرکزی تاکنون نتوانسته این بانک‌ها را وادار به پرداخت بدهی‌شان به بانک مرکزی کند و جریمه پیش‌بینی شده در قانون برای بدهی به بانک مرکزی نیز تنها مبلغ بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی را به شکل صوری افزایش می‌دهد.

بر اساس این گزارش بانک‌هایی مثل پاسارگاد، پارسیان، اقتصاد نوین،‌سینا، حکمت ایرانیان،‌صنعت و معدن

و بانک تک شعبه‌ای ایران و ونزوئلا از جمله بانک‌های غیر دولتی هستند که عموما به بانک مرکزی بدهی ندارند و بدهی بانک ملت هم اگرچه گاهی تا 6هزار میلیارد ریال می‌رسد اما این بانک به صورت روزانه بدهی‌های خود را تسویه می‌کند.

در حالی که مکررا خبرهایی از میزان بدهی‌های بدهکاران کلان بانکی منتشر می‌شود و فشارهایی از سوی رسانه‌ها و افکار عمومی برای پرداخت این بدهی‌ها وجود دارد به نظر می‌رسد بانک مرکزی برای جلب اعتماد عمومی باید ابتدا تکلیف خود را با بانک‌های بدهکار به خود که مجوزشان را از بانک مرکزی دریافت کرده‌اند روشن کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۲:۵۴

بانک فقط بانک ملت

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۳:۱۳

فقط بانک رفاه

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۳:۳۸

فقط ملت

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۶:۲۹

در هر چيزي نخستين ها متمايزند بانک سپه نخستين بانک ايراني بانک اقتصاد نوين نخستين بانک خصوصي در جمهوري اسلامي

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۷:۳۶

سلطان بانک ملت

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۸:۰۲

زنده باد سپه؛اسمشم ابهته

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۸:۵۳

بانک فقط بانک جيب

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۶ ۰۹:۴۰

فقط بانک ملت