• دوشنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ / ۰۰:۱۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93122514296
  • خبرنگار : 71456

با همکاری محقق ایرانی صورت گرفت

ابداع شیوه جدید آزمایش اعتیاد بدون ورود به حریم خصوصی

ابداع شیوه جدید آزمایش اعتیاد بدون ورود به حریم خصوصی

تیمی از دانشمندان سوئدی با همکاری «مرجان شفاعتی» محقق ایرانی مؤسسه کارولینسکا، نوعی روش تشخیصی اعتیاد مبتنی بر بازدم جایگزین آزمایش متداول ادرار ارائه داده‌اند.

تیمی از دانشمندان سوئدی با همکاری «مرجان شفاعتی» محقق ایرانی مؤسسه کارولینسکا، نوعی روش تشخیصی اعتیاد مبتنی بر بازدم جایگزین آزمایش متداول ادرار ارائه داده‌اند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، آزمایش اعتیاد به مواد مخدر، معمولا با استفاده از نمونه‌های ادرار انجام می‌شود و شیوه انجام و نیز مقررات این نوع آزمایش قابل‌اعتماد، به خوبی پیشرفت کرده‌اند و می‌توان آن‌ها را به عنوان استانداردی طلایی برای آزمایش اعتیاد به مواد مخدر در نظر گرفت؛ با این حال، یکی از مشکلات موجود درباره آزمایش ادرار به شیوه نمونه‌گیری آن مربوط می‌شود و افرادی که این آزمایش را تجربه می‌کنند، آن را نامناسب و نقض حریم خصوصی می‌دانند.

«پروفسور اولف بک»، رهبر ارشد این تحقیق با همکاری مرجان شفاعتی از دپارتمان آزمایشگاه پزشکی مؤسسه کارولینسکای سوئد نخستین شیوه غربالگری کاملا معتبر را برای ارزیابی اعتیاد به مواد مخدر با استفاده از بازدم ارائه داده‌اند.

این فرآیند شامل روش ساده نمونه‌گیری و سپس استفاده از نوعی تکنیک تحلیلی با حساسیت بالا موسوم به «طیف‌سنجی جرمی-شیمی‌درمانی مایع» (LC-MS) است. گروه مواد مخدری که با استفاده از شیوه جدید قابل‌تشخیص هستند، عبارت‌اند از کوکائین، هروئین، آمفتامین، حشیش و متامفتامین.

مکانیسم پنهان در پس آزمایش مواد مخدر مبتنی بر بازدم، تشکیل‌شدن ذرات آئروسل از مایع راه‌هوایی توسط فرآیند نفس‌کشیدن است. این ذرات به مواد مخدر حاضر در بدن آغشته می‌شوند و این موضوع وجود مواد مخدر را برجسته می‌کند.

دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند که از شیوه آزمایش اعتیاد به مواد مخدر جدید، بتوان در محل کار، تحقیقات جنایی، صحنه تصادفات و نظارت بر بیماران بهره برد.

جزئیات این تحقیق در مجله Chomatography B منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۱۲-۲۶ ۰۰:۱۳

با سلام و تشكر از نوشتن اين مقاله!