• دوشنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۴ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94072717726

/بسته اقتصادی، اجرای برجام/

ایجاد فضایی برای بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی

ایجاد فضایی برای بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی

یک کارشناس اقتصادی ابراز امیدواری کرد با که با اجرای برجام، فضای کسب و کار هم برای بخش خصوصی و هم برای سرمایه‌گذاری خارجی در ایران مهیا خواهد شد.

یک کارشناس اقتصادی ابراز امیدواری کرد با که با اجرای برجام، فضای کسب و کار هم برای بخش خصوصی و هم برای سرمایه‌گذاری خارجی در ایران مهیا خواهد شد.

هادی حق شناس در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به آثار برجام بر اقتصاد ایران اظهار کرد: این آثار از دو منظر قابل بررسی است، یکی از نظر منابع متعلق به دولت که در چند سال قبل به دلیل تحریم‌ها، پول نفت و گاز در کشورهای خارجی بلوکه شده بود. پول های بلوکه شده بر می گردد و کشور محدودیتی برای خرید کالا نخواهد داشت. بنابراین هم به لحاظ فروش کالا اعم از نفت و گاز و هم به لحاظ خرید کالا و مهم تر از همه، نقل و انتقالات ارزی محدویت های کشور برداشته خواهد شد.

وی ادامه داد: نکته بعدی این است که تحریم های ظالمانه، فضای کسب و کار ایران را دچار مشکل کرد و باعث شد که بخش خصوصی کشور به سراغ بخش واقعی اقتصاد نرود. عمدتا ما در سال‌های قبل شاهد بودیم که نقدینگی بخش خصوصی به سمت بازارهایی مثل بازار سکه، ارز، بورس و مسکن برود که البته علاوه بر این تحریم‌های ظالمانه، بدلیل تورم دو رقمی، باعث شد که بخش واقعی اقتصاد توسط بخش خصوصی مورد توجه قرار نگیرد.

عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه تاکید کرد: البته این شرط لازم برای توسعه کشور است، شرط کافی آن است که دولت چقدر تدبیر کند تا از این فضای مثبتی که برای سرمایه‌گذاری ایجاد شود، برای توسعه کشور بهره ببرد.

حق شناس به اثرات تحریم بر روی بازار نفت اشاره و اظهار کرد: بر اساس تحریم ها، کشور محدودیت در مقدار فروش و در نقل و انتقال ارزی داشت که قبل از تفاهم اولیه، یعنی 100 روز اول که دولت یازدهم به تفاهم اولیه رسید، صادرات نفت کشور به زیر یک میلیون بشکه رسیده بود این در حالی است که در حال حاضر به 1.4 میلیون بشکه رسیده است.

وی ادامه داد: همانطور که قبلا وزیر نفت اعلام کرد در صورت اجرایی شدن برجام و رفع تحریم ها، این میزان صادرات نفت و گاز در مدت زمان کوتاه حداقل 500 هزار بشکه افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین انتظار می رود که پس از اجرای کامل برجام، میزان صادرات به 2.5 میلیون بشکه برسد که این عدد همان میزان صادرات در دوران قبل از تحریم بود.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا در صورت لغو تحریم ها و اجرای برجام، شاهد واردات بی رویه در کشور هستیم اظهار کرد: مطمئنا اتفاقاتی که در سال های قبل بر اساس درآمد های افسانه ای برای واردات بی رویه اتفاق افتاد، در دوره پس از برجام اتفاق نمی افتد. به دلیل که اولا درآمدهای افسانه‌ای در زمانی که قیمت هر بشکه نفت بالای 100 دلار بود در حال حاضر وجود ندارد و دوما اینکه 2.5 میلیون بشکه نفت که فروخته می شد به نصف کاهش پیدا کرده است.

وی در ادامه تاکید کرد: یک ابلاغیه ای توسط مقام معظم رهبری تحت انواع «اقتصاد مقاومتی» که بر تولید داخل تاکید دارد ابلاغ شده است. لذا با لحاظ این نکات شاهد این نخواهیم بود که پس از اجرای برجام، سیل واردات بی رویه به کشور سرازیر شود.

این استاد دانشگاه در پایان به رسانه ها توصیه کرد که رسانه ها به تصمیم سازان و تصمیم گیران متذکر شوند که برای نجات از این نرخ بیکاری دو رقمی باید به تولید داخلی در کشور توجه کرد. رسانه ها باید این نکته را لحاظ کنند که در اقتصاد ایران موضوعی به نام کاهش قیمت ارز نخواهیم داشت، بدلیل اینکه به ازای ارز موجود در کشور، ریال چاپ شده است.

وی با تاکید بر اهمیت تولید ناخالص ملی اظهار کرد: همچنین زمانی باید انتظار داشته باشیم که ارز در کشور ارزان شود که تولید ناخالص ملی تقویت شود. در اقتصادی که تولید ناخالص ملی در سال جاری شاید به یک درصد برسد و در سالهای 1391 و 1392 منفی بوده است، نباید انتظار کاهش قیمت نرخ ارز داشته باشیم.

حق شناس ادامه داد: همچنین اقتصادی که تورم دو رقمی دارد حتما باید پول ملی اش تضعیف شود، زمانی پول ملی تضعیف نمی شود که تورم نباشد یا تورم حداقلی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha