ایمنی بناهای تاریخی از مواردی است که مورد ابهام بسیاری از کارشناسان قرار دارد و این افراد با اشاره به قدمت بالا و عمر طولانی این اماکن، از بیتوجهی به مقاوم سازی آنها انتقاد کردهاند، در این شرایط رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از آمادگی برای همکاری مدیریت بحران با سازمان میراث فرهنگی برای مقاومسازی آثار باستانی و تاریخی خبر داده است.
اسماعیل نجار در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه همگان در برابر حفظ آثار باستانی مسئول هستند، اظهار کرد: یکی از اماکنی که در هنگام حوادث و بلایای طبیعی به ویژه زلزله ممکن است آسیب ببیند بناها و آثار باستانی و تاریخی هستند، همانطور که در زمینلرزه بم نیز ارگ بم متحمل خسارات زیادی شد و تا کنون نیز بخشهایی از آن بازسازی شده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه متولی اصلی این اماکن سازمان میراث فرهنگی است، اظهارکرد: از این رو اقداماتی چون مقاومسازی نیز از سوی همین سازمان انجام میشود؛ اما سازمان مدیریت بحران نیز آماده است تا در مقاومسازی این اماکن با میراث فرهنگی همکاری کند.
نجار درباره اینکه آیا امکان اختصاص بودجه برای مقاومسازی اماکن تاریخی و باستانی از سوی سازمان بحران وجود دارند یا خیر؟ گفت: حفاظت از آثار باستانی را وظیفه خود میدانیم و در این راستا از هیچ کمک و همراهی چه در تامین تجهیزات و چه در مسائل مالی دریغ نخواهیم کرد؛ البته این اقدامات در چارچوب قانون و اختیاراتی که قانون برایمان تعریف کرده انجام میشود و ما تمام تلاشمان این است که برای حفاظت ازاین امکان وارد شویم. ضمن اینکه در برخی از این اماکن نیز ممکن است شهروندان و مراجعه کنندگان نیز حضور داشته باشند و باید برای حفاظت از جان آنان نیز اقدام شود.
وی با بیان اینکه کلیه اماکن تاریخی باید در برابر حوادث مقاوم سازی شوند، درباره ایمنی آثار و ابنیه تاریخی نیز اظهار کرد: نسبت به سنجش مقاومت این بناها تستهایی انجام میشود و در مواردی که نیاز به مقاوم سازی یا بازسازی باشد این اقدام باید انجام شود.
انتهای پیام
نظرات