• چهارشنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 94110704481
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

برنامه ده‌ساله پژوهشی «اصلاح نژاد ارقام سیب» در دانشگاه تهران به نتیجه رسید

برنامه ده‌ساله پژوهشی «اصلاح نژاد ارقام سیب» در دانشگاه تهران به نتیجه رسید

برنامه به‌نژادی ارقام سیب با هدف ایجاد ارقام سیب زودرس و میان‌رس دارای کیفیت خوب و مقاوم در برابر امراض مهم این محصول برای کشور در گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران به نتیجه رسید.

برنامه به‌نژادی ارقام سیب با هدف ایجاد ارقام سیب زودرس و میان‌رس دارای کیفیت خوب و مقاوم در برابر امراض مهم این محصول برای کشور در گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران به نتیجه رسید.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، این برنامه پژوهشی که از سال ۱۳۸۴ آغاز شده بود، در سطح دانشگاهی و ملی اولین پروژه به‌نژادی سیب است و بعد از شروع آن، کارهایی نیز در وزارت جهاد کشاورزی در سطح اصلاح پایه‌ها آغاز شده است. این برنامه به صورت کاملاً هدفمند و زیر نظر اساتید بخش اصلاح و بیوتکنولوژی درختان میوه در پردیس کشاورزی دانشگاه تهران، دکتر ذبیح‌الله زمانی، علیرضا طلایی و محمدرضا فتاحی مقدم انجام شده و تاکنون چندین پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکتری در آن انجام شده و در حال انجام است.

در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی و برای اولین بار، ژنوتیپ‌های امید‌بخش به دست‌آمده از این پژوهش‌ که حاصل پایان‌نامه کارشناسی ارشد مهندس حسین شیخ‌سفلی بود، در مجله آمریکایی International Journal of Fruit Science به دنیا معرفی شد و برای نخستین بار، جمهوری اسلامی ایران، جزو کشورهای صاحب دانش اصلاح ارقام سیب در دنیا قرار گرفت.

این پروژه تا کنون علاوه بر پژوهش‌های اساتید، پایان‌نامه‌های دکتر علی قرقانی، دکتر علیرضا فرخزاد، مهندس حسین شیخ‌سفلی، مهندس روح‌الله علی و با دستیاری مهندس صمد علیون نظری و دکتر مرتضی عسگرزاده را در مجموعه خود به نتیجه رسانده و امید می‌رود در آینده‌ نزدیک، گزارش نتایج این برنامه اصلاحی، در مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ شود و میوه‌های خروجی این طرح در سبد غذایی خانوارهای ایرانی قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha