• چهارشنبه / ۸ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1404050805061
  • خبرنگار : 71631

نقاشی غیرعادی در پارکینگ یک خانه پیدا شد

نقاشی غیرعادی در پارکینگ یک خانه پیدا شد

یک نقاشی اثر «سالوادور دالی» که به قیمت ناچیزی در جریان فروش اشیاء یک خانه خریداری شده بود، هزاران پوند ارزش‌گذاری شد.

به گزارش ایسنا، یک نقاشی «سالوادور دالی» که به قیمت ۱۵۰ پوند در جریان فروش اشیاء یک خانه خریداری شده بود، ۲۰ تا ۳۰ هزار پوند ارزش‌گذاری شد.

«گاردین» نوشت،‌ این نقاشی، به چشم افراد غیرمتخصص، اثری نیست که فریاد بزند شاهکاری از «سالوادور دالی» است. بنابراین، زمانی که این تصویر غیرعادی دو سال پیش در حراجی فروش تخلیه خانه‌ای در کمبریج به مزایده گذاشته شد، فقط دو نفر برای آن پیشنهاد خرید دادند و به قیمت ۱۵۰ پوند فروخته شد.

اکنون، پس از آنکه مشخص شد این اثر هنری، نقاشی‌ای از یک «سلطان پیر» است که «دالی» در سال ۱۹۶۶ میلادی خلق کرده است، بین ۲۰،۰۰۰ تا ۳۰،۰۰۰ پوند ارزش‌گذاری شده است.

نقاشی غیرعادی در پارکینگ یک خانه پیدا شد



«Vecchio Sultano»(سلطان پیر) که یک اثر هنری ترکیبی از آبرنگ و ماژیک است، تصویری است از صحنه‌ای از کتاب «هزار و یک شب» و یکی از ۵۰۰ تصویری است که این هنرمند بزرگ سورئالیست قصد داشت از داستان‌های فولکلور خاورمیانه‌ای خلق کند.

«گابریله داونی» (Gabrielle Downie)، کارشناس هنرهای زیبا در حراجی «چفینز» (Cheffins) واقع در کمبریج که قرار است این اثر را در تاریخ ۲۳ اکتبر به فروش بگذارد، گفت: «دالی به فرهنگ موروها (مردمان مسلمان شمال آفریقا) بسیار علاقه‌مند بود و باور داشت که خود از تبار موروهاست.»

جوزپه و مارا آلبارتو، پشتیبان‌های مالی «دالی»، سفارش ساخت این تصاویر را داده بودند و انتشارات ایتالیایی «ریزولی» قصد داشت آن‌ها را منتشر کند. اما «دالی» پس از تکمیل فقط ۱۰۰ عدد از ۵۰۰ تصویر، پروژه را رها کرد و هیچ‌کدام از آن‌ها منتشر نشدند.

«داونی» گفت: «از میان این ۱۰۰ تصویر، نیمی در اختیار انتشارات ریزولی باقی ماندند و یا آسیب دیدند یا گم شدند، در حالی که ۵۰ تصویر دیگر نزد خانواده آلبارتو ماندند و بعدها به دختر آن‌ها، کریستینا که دخترخوانده‌ی دالی نیز بود به ارث رسیدند.»

این ۵۰ تصویر که در خانواده «آلبارتو» (Albaretto) باقی مانده بودند، سرانجام در سال ۲۰۱۴ منتشر شدند، که باعث احیای علاقه به پروژه‌ی رهاشده و کنجکاوی نسبت به سرنوشت آثار منتشرنشده شد.

با این حال، «جان راسل» (نام واقعی‌اش نیست)، فروشنده ۶۰ ساله اشیای عتیقه اهل کمبریج، دو سال پیش نقاشی «سلطان پیر» را در جریان فروش اشیاء یک خانه خریداری کرد.

او گفت: «این حراجی آنلاین نبود، بنابراین باید حضوری می‌رفتی، بازدید می‌کردی و هر چیزی را که می‌دیدی، ممکن بود فرصتی برای کشف یک گنج باشد.»
او افزود: «بیشتر مواقع چیزهایی را می‌خرم که ازشان خوشم می‌آید. در این مورد، واقعاً داشتم ریسک می‌کردم، چون راستش را بخواهید، مطمئن نبودم که آن را روی دیوار خانه‌ام بزنم… من به بعضی آثار هنری غیرعادی علاقه دارم، اما باید واقعا عاشقش باشی، نه؟»

به او گفته شد که نقاشی در پارکینگ خانه‌ای در لندن پیدا شده و زمانی که او برچسب‌هایی در پشت آن دید که نشان می‌داد این اثر در دهه ۱۹۹۰ در حراجی ساتبیز فهرست شده بود، به سختی می‌توانست هیجانش را پنهان کند.
او گفت: «کمی تحقیق کردم و نمی‌توانستم باور کنم به چه چیزی نگاه می‌کنم.»

این نقاشی که یک سلطان جواهرنشان را نشان می‌دهد، تحسین عمومی زیادی را به دنبال داشت: با اینکه به عنوان نقاشی اصلی دالی توصیف شده بود، فروشندگان «حتی برای آن قیمت پایه‌ای تعیین نکرده بودند» و «هیچ‌کس در سالن از جمله دیگر فروشنده‌هایی که می‌شناختم به آن علاقه نشان نداد.» یک نفر دیگر نیز در مزایده با او رقابت کرد و زمانی که راسل پیشنهاد ۱۵۰ پوند داد، کناره‌گیری کرد.

چند ماه بعد، او از طریق eBay در آمریکا، کاتالوگ فروش ساتبیز را پیدا کرد که این نقاشی به ابعاد ۳۸ در ۲۹ سانتی‌متر در آن فهرست شده بود و نشان می‌داد قبلا به عنوان اثری از دالی شناسایی شده بود. سپس از حراجی «Cheffins» خواست آن را ارزش‌گذاری کند.

«چفینز» با «نیکولا دشارن»، کارشناس برجسته آثار دالی، مشورت کرد که اصالت نقاشی را تأیید کرد. او به گاردین گفت که سبک، موضوع و رنگ‌های این تصویر با دیگر آثار این مجموعه همخوانی دارد، همچنین کیفیت و اندازه کاغذ همخوانی دارد.

او گفت: «مردم انتظار دارند آثار خیلی سورئالیستی از دالی ببینند. این اثر سورئالیستی نیست ـ اما یک اثر دالی است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha