• چهارشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 95021509297
  • منبع : نمایندگی همدان

دهکده سفال لالجین ساخته می‌شود

دهکده سفال لالجین ساخته می‌شود

ایسنا/همدان شهردار لالجین از احداث دهکده سفال در شهر لالجین خبر داد.

شهردار لالجین از احداث دهکده سفال در شهر لالجین خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، امیر پاک رقم، چهارشنبه 15 اردیبهشت‌ در نشست داوران بین‌المللی یونسکو به منظور ثبت جهانی شهر لالجین، افزود: محل احداث این دهکده در نقشه شهری جانمایی شده و مصوبه آن در دست مطالعه است. زمینی به مساحت 50 هکتار برای ساخت کارگاه‌های سنتی، فروشگاه و زیرساخت‌های گردشگری درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: با ایجاد دهکده سفال شهر لالجین، سرانه درآمد افزایش می‌یابد و این مهم جذب گردشگران داخلی و خارجی و رشد صنعت توریسم را به دنبال خواهد داشت.

پاک رقم، لالجین را یکی از قطب‌های گردشگری همدان دانست که در شمال استان قرار دارد و خاطرنشان کرد: 90 درصد جمعیت شهر لالجین در ارتباط مستقیم با تولید، توزیع و فروش سفال هستند.

وی با بیان اینکه قدمت سفال لالجین به بیش از 700 سال می‌رسد، عنوان کرد: بی‌شک لالجین یکی از مراکز عمده ساخت سفال در ایران و جهان است به طوریکه عنوان پایتخت سفال ایران را یدک می‌کشد.

پاک‌رقم با اشاره به اینکه سفالینه‌های ساخت لالجین با تنوع بسیار زیاد صدها نوع ظروف تزئینی و مصرفی را شامل می‌شود، تصریح کرد: هزار کارگاه سفال در شهر لالجین وجود دارد که مواد اولیه آنها از خاک رُس مخصوصی که صرفا در این منطقه وجود دارد، تهیه می‌شود. 200 فروشگاه بزرگ و کوچک سفال در شهر لالجین فعال هستند و تولیدات هنرمندان این شهر را به فروش می‌رسانند.

وی ادامه داد: بخش عمده تولیدات سفال شهر لالجین در شهرهای مختلف ایران به فروش می‌رسد و قسمتی از سفال تولیدی به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر می‌شود تا آنجا که سفال لالجین دومین محصول صادراتی استان را تشکیل می‌دهد و سالانه صدها هزار دلار ارز وارد استان می‌کند.

پاک‌رقم با بیان اینکه سال 94 یکی از تولیدکنندگان سفال شهر لالجین به عنوان صادرکننده نمونه کشوری شناخته شد، اظهار کرد: هنر سفالگری در لالجین باعث افزایش سطح اشتغال این شهر شده است که علاوه بر اشتغال صد درصدی باعث جذب کارگران از نقاط مختلف شده و حتی در برخی منازل، کارهای سفالگری انجام می‌شود.

به گفته پاک‌رقم، جنب و جوش و فعالیت زیادی در این شهر به چشم می‌خورد به طوریکه تعطیلی و بیکاری در این شهر معنا ندارد.

وی اضافه کرد: ظرفیت و پتانسیل ویژه هنری لالجین باعث شده این شهر به قطب گردشگری استان شناخته شود به طوریکه روزانه صدها گردشگر داخلی و خارجی از این شهر دیدن می‌کنند.

پاک‌رقم عنوان کرد: هنر سفالگری در لالجین آنچنان با زندگی مردم عجین شده است که کارگاه و منزل مسکونی هنرمندان در کنار هم قرار گرفته و حتی زنان در منزل به شغل سفالگری می‌پردازند.

شهردار لالجین ابراز امیدواری کرد: با جهانی شدن شهر لالجین شاهد افزایش کمیت و کیفیت سفالینه‌های این شهر باشیم و تمامی کشورها از سفال لالجین برخوردار شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha