علیرضا رجایی در گفتوگو با ایسنا، گفت: استفاده از مزیتهای خواهرشهری اکنون در تمام دنیا نهادینه شده است، اما در ایران به دلیل عدم آشنایی بخش حاکمیتی با شیوه استفاده از این امکان، به درستی از این ظرفیت بهره گرفته نشده است.
وی در تشریح عملکرد دولت برای بهرهگیری از این ظرفیت و انعقاد خواهرشهریها در کشور، گفت: سازمانهای مردم نهاد در چارچوب قوانین حاکمیتی عمل میکنند اما این بدان معنا نیست که دولتیها در آن سیطره پیدا خواهند کرد. دراصل 44 قانون اساسی تاکید شده که امور مردم به مردم واگذار شود که یقینا در این سیستم به طور حتم دولت - ملت شکل خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه نقش نهادهای تاثیرگذار مانند وزارت خارجه در بحثهای کلان کشوری است نه در نقش آفرینی، افزود: هم اینک شخصیت سمنها، شخصیت های مستقل حقوقی است که بر آن اساس حرکت میکنند و عملا از این بخشها میتوان به لحاظ راهبردی دیپلماسی، مکمل یا دیپلماسی مردمی یاد کرد. استفاده از مزیتهای خواهرشهری اکنون در تمام دنیا نهادینه شده است، اما در ایران به دلیل عدم آشنایی بخش حاکمیتی با شیوه استفاده از این امکان، به تقابل با آن میپردازند.
وی با اشاره به ایفای نقش از سوی شهرداریها و تقسیم مسئولیتها میان استانداری و شهرداری، افزود: برای حل این مشکل باید شورای عالی خواهرشهرها تشکیل شود تا در این مسیر بتوان از ظرفیتهای خواهرشهری بیشترین بهره را گرفت.
وی با بیان اینکه ما در اقوام و ادیان نیز محدودیت زیادی قائل نشدیم، گفت: اقوام و ادیان توحیدی نیز میتوانند در این بخش ایفای نقش کنند . ما محورمان مردم برای مردم است ، حاکمیت نیز بر اساس توقع مردم همراهی می کند، لذا نقش دولت در این مجموعه عملا پشتیبانی است.
رجایی با بیان اینکه خواهر شهریها فقط به اسم منتهی شده است، تاکید کرد: متاسفانه در کشور هیچ اقدام عملی در این رابطه صورت نگرفته است ، درحالی که غربیها از این ظرفیت برای پشتیبانی دولت استفاده می کنند.
وی تاکید کرد: خواهرشهریها در غرب پیگیر مشکلات دولت در زمینه های مختلف هستند. این بخش را میتوان دیپلماسی عمومی که خدمت مردم بر مردم میشود نامید. در حقیقت دیپلماسی عمومی مختص به دولت ها نبوده و مردم نیز میتوانند دراین بخش فعال باشند.
مدیرعامل مرکز بین المللی خواهر شهریها با بیان اینکه تمامی پیگیریها در این بخش با نهادهای مربوطه هماهنگ شده است، اظهار داشت: متاسفانه بخشهای دولتی از مبحث خواهرشهریها حمایت های لازم را انجام نمیدهند البته نباید با دیپلماسی عمومی رسمی کشور موازی کاری کرد.
انتهای پیام
نظرات