• شنبه / ۱۷ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95071710427
  • خبرنگار : 71464

شاه‌بیت‌هایی از اقتصاددانان درباره FATF

شاه‌بیت‌هایی از اقتصاددانان درباره FATF

اغلب اقتصاددانان تعامل با FATF را نه یک انتخاب که یک الزام می‌دانند ولی مهم‌ترین نکاتی که آن‌ها در این زمینه مطرح می‌کنند چیست؟

 به گزارش ایسنا، اغلب اقتصاددانان در زمینه تعامل با FATF معتقدند برای اینکه ایران بتواند با اقتصاد دنیا تعامل کند، ناگزیر از پذیرفتن برخی استانداردهای بین‌المللی است که سازمان‌ها و موسسات بین‌الدولی در نظر گرفته‌اند. در حوزه بانکداری نیز تعامل با موسسه FATF از این قاعده مستثنا نیست.  

حیدر مستخدمین حسینی

قطع به یقین به عنوان یک کارشناس قهر با مراجع بین‌المللی را توصیه نمی‌کنم و معتقدم  اگر اکنون مسائل مربوط به FATF پیگیری نشود و ما همچنان در فهرست تحریم‌های FATF باقی بمانیم، مشکلات مضاعفی بر اقتصاد کشورمان تحمیل خواهد شد.
کامران ندری پیاده کردن توصیه‌های FATF در سیستم بانکی یک کشور کمک می‌کند آن کشور بتواند جلوی فساد را از طریق ایجاد مانع در نقل و انتقالات  منابع مالی مبهم بگیرد. بنابراین به نظر من فارغ از بحث تعامل با FATF، به نظر من اگر توصیه‌ها و الزامات این سازمان در کشور اجرا شود، این موضوع به نفع اقتصاد ایران خواهد بود.
مسعود نیلی اگر بتوانیم در این مرحله اقداماتی مانند تعامل FATF را به خوبی پیش ببریم و بتوانیم با نظام بانکی دنیا ارتباطات لازم را برقرار کنیم در زمینه‌ بانکی خود نیز وضعیت بهتری را نسبت به قبل تجربه خواهیم کرد و این به رونق اقتصادی ما کمک می‌کند.
طهماسب مظاهری مهم ترین پیامد الحاق ایران به FATF معرفی کشورمان به عنوان جزیی از کشورهای پیشرو در مبارزه با پولشویی در جهان است.  این عضویت به جهانیان ثابت می‌کند جمهوری اسلامی ایران در نظام اقتصادی خودش اجازه ورود پول فاسد، تروریسم و مواد مخدر را نمی‌دهد.
علی دینی ترکمانی تعامل با FATF برای کشور ما یک اجبار است نه انتخاب؛ چراکه اگر به این کارگروه نپیوندیم، ممکن است تحریم‌ها ادامه پیدا کند و آسیب های جدی به اقتصاد کشور وارد شود.
علی ماجدی  FATF یک سازمان مبارزه با پولشویی است. سوال ما از منتقدان این است که مگر می‌خواهیم پولشویی کنیم که از پیوستن به FATF واهمه داریم؟ مقررات FATF به صورت کلی تعیین شده و فقط برای ایران تدوین نشده است، در نتیجه همه به آن عمل کرده و ما نیز با رعایت استانداردهای آن به دنیا ثابت خواهیم کرد که قصد انجام پولشویی نداریم.
جمال بحری واضح است که ما برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور چاره‌ای به جز مبادرت به تعامل با FATF نداریم. مباحث مربوط به FATF که امروز به بحث عام جامعه تبدیل شده موضوعاتی کاملا تخصصی و پیچیده است که نیاز داریم بنیه کارشناسی اقتصادی کشور متحد شده و بررسی‌های لازم را درباره آن انجام دهیم. این درست نیست که هرکس که تریبونی در اختیار دارد بر له یا علیه موضوعات سرنوشت‌ساز کشور صحبت کند این قبیل مسائل منجر خواهد شد که طرح خارجی نیز از اطلاعات داخلی استفاده کرده و به دنبال گرفتن حداکثر امتیاز باشد.
مهدی پازوکی

تعامل با FATF یعنی اقتصاد ایران شفاف است و اثبات این موضوع به نفع اقتصاد کشور است.  به نظر من اغلب کسانی که با موضوع تعامل با FATF مخالفت زیادی می‌کنند که مخالف شفافیت هستند و به انجام دادن اموری مخالف منافع ملی تمایل دارند.  در نظر داشته باشید در حالی امروز تندروها در زمینه تعامل ایران با FATF مخالف می‌کنند که قانون مبارزه با پول‌شویی در  مجلس سابق و به دست همفکرانشان تصویب شده است.

آلبرت بغزیان اگرچه ایران در زمینه‌های تروریستی فعالیت ندارد ولی عدم عضویت ایران در FATF ممکن است ممکن است این شبهه را برای دیگر کشورها ایجاد کند که چرا ایران نمی‌خواهد عضو این کارگروه شود و در مسایل تروریستی شفافیت داشته باشد؟ بنابراین بهتر است ایران برای تعامل با FATF اقدام کرده و شفافیت خود را ثابت کند.
محمد قلی یوسفی تعامل با FATF برای اقتصاد ایران مفید است چرا که «نقل و انتقال پول به صورت شفاف و مبارزه با پولشویی»، «جلوگیری از قاچاق»، «جلوگیری از فعالیت‌های تروریستی» و «کمک به بهبود روند فعالیت‌های تجاری و اقتصادی» از جمله فوایدی است که تعامل با FATF برای کشورها به همراه دارد.
پویا جبل عاملی

برای برقراری تعامل با بانک‌های دنیا مجبور هستیم معیارها و استانداردهای بین‌المللی FATF  را رعایت کنیم چرا که اگر طرف‌های بانکی ما در خارج از ایران که می‌خواهند با ما رابطه کارگزاری برقرار کنند، بفهمند که ایران قائل به آن معیارها نیست روابط خود با ما را قطع خواهند کرد. واضح است که اگر بانک‌های دنیا با ایران کار نکنند فرقی با تحریم بودن کشور نخواهد کرد.

کمیل طیبی تلاش برای تعامل با  FATF که از جمله اقدامات دولت برای برقرای تعاملات و ارتباطات اقتصادی بین‌المللی است، منطبق با خواست جامعه ما نیز هست چرا که اکنون جامعه ما حق خود می‌داند تعاملات بین‌المللی بیشتری با کشورهای مختلف دنیا برقرار کند تا بتواند از مزایای آن تعاملات که ایجاد شغل، انتقال دانش و تکنولوژی و ... به کشور است بهره‌مند شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۷-۱۷ ۱۹:۱۷

با تشکر. کاش نظرات برخی اقتصاددانان مخالف را هم می گذاشتید تا تعادل برقرار شود و مردم خودشان بتوانند قضاوت کنند.