• چهارشنبه / ۳ آبان ۱۳۹۶ / ۱۷:۳۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96080302064
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد:

فقط ۳ درصد استانداردها اجباری هستند

فقط ۳ درصد استانداردها اجباری هستند

رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد با اشاره به تدوین حدود ۳۰ هزار استاندارد در کشور، گفت: تنها دو تا سه درصد این استانداردها اجباری هستند.

به گزارش ایسنا، حسن سرشتی در مراسم روز ملی استاندارد که امروز (سوم آبان) در کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به تعریفی که برای استاندارد مشخص شده، اظهار کرد: استاندارد به معنای حداقل کیفیت است.

وی نشان استاندارد را یک زبان ملی و بین‌المللی دانست که وجود آن روی هر کالایی به مصرف کننده اطمینان می‌دهد که کالا سالم است و نبود آن نیز نشان از بی کیفیتی کالاها دارد.

سرشتی خاطرنشان کرد: پشت هر نشان استاندارد آزمون‌ها و آزمایش‌های متعددی نهفته است و نشان می‌دهد که این کالا از نظر سموم، عناصر سنگین و ... بررسی شده و کیفیت آن مجاز است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۳۰ هزار استاندارد در کشور تدوین شده، افزود: تنها دو تا سه درصد این استانداردها اجباری هستند و رعایت آنها الزام آور است که عمده آنها نیز با سلامت و امنیت مردم ارتباط مستقیم دارند.

رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد بر لزوم تدوین و ترویج بیش از پیش استاندارد تاکید و خاطرنشان کرد: استاندارد باید به صورت یک فرهنگ بین همه مردم جا بیفتد تا دیگر نیازی نباشد که یک سازمان با ۳۵۰۰ نفر پرسنل، استاندارد و کیفیت کالاها و خدمات را کنترل کند.

سرشتی از نقش مهم واحدهای تولیدی برای رعایت استاندارد هم یاد کرد و افزود: برخی از برندها بسیار بیشتر از کف استانداردها را رعایت می‌کنند که ما هر ساله با برگزاری مراسمی از آنها تجلیل می‌کنیم.

وی اظهار کرد: از واحدهای تولیدی توقع داریم کالاهای با کیفیت تولید کنند و از سوی دیگر مردم نیز باید با مصرف کالاهای استاندارد ایرانی، به حمایت از تولید داخل کمک کنند.

رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد در ادامه به تاریخچه این پژوهشگاه اشاره کرد و یادآور شد: پیگیری احداث این پژوهشگاه از سال ۱۳۷۱ آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۹۰ شاهد راه اندازی آن بودیم.

به گفته این مسئول، پژوهشگاه ملی استاندارد متشکل از چهار پژوهشکده شیمی و پتروشیمی، صنایع غذایی و کشاورزی، برق، مکانیک و ساختمان و سیستم‌های مدیریت کیفیت و بازرسی در فضای ۲۰ هکتار تاسیس شده ست.

سرشتی از وجود ۱۱۰ آزمایشگاه و ۳۳۰ نفر پرسنل نیز در این پژوهشگاه خبر داد و افزود: امسال دو ماموریت برای پژوهشگاه تعریف شد که یکی ایجاد پژوهشکده‌های منطقه‌ای در ۹ منطقه کشور بود که امروز شاهد ایجاد یکی از آنها در کرمانشاه بودیم.

وی تصریح کرد: ماموریت دیگر آمایش آزمایشگاه‌های استاندارد در کل کشور است.

رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد در پایان به شعار روزجهانی استاندارد امسال "استاندارد شهرها را هوشمندتر می‌کند" اشاره کرد و گفت: در جهان دیگر فقط بر استانداردسازی و هوشمند کردن کالاها تمرکز نمی‌شود بلکه روش‌ها و الگوها به سمت استانداردسازی می‌رود و ما هم باید در همین بعد حرکت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۳ ۱۸:۳۴

در دنیا استاندارد اجباری نداریم زیراباعث فرار سرمایه می شود.کارهای استاندارد ایران موازی با دیگر سازمانها ناظر است و بیهوده