• دوشنبه / ۸ آبان ۱۳۹۶ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 96080804694
  • خبرنگار : 71410

«هالووین» کجا، اینجا کجا!

«هالووین» کجا، اینجا کجا!

«طبق معمول همیشه پسر چهارساله‌ام را آماده کردم که با هم برویم مهد کودک. وقتی به کلاس رسیدیم به جای معلمش با یک جادوگر ترسناک مواجه شدیم. پسرم از شدت ترس چسبید به من و شروع کردن به گریه کردن و اصلاً باور نکرد این همان مربی مهربان است که به مناسبت «هالووین» خودش را شکل جادوگرها درست کرده است. پسرم حاضر نشد آن روز به مهدکودک برود و با من آمد اداره...».

شواهد نشان می‌دهد که تهران آماده هالووین است! قنادی‌های مشهور در حال آماده‌سازی جدیدترین شیرینی‌هایشان به شکل کدوتنبل هستند. آتلیه‌های عکاسی در صفحات مجازی تبلیغ کرده‌اند که در روز ۹ آبان عکاسی ویژه هالووین خواهند داشت و آرایشگرها هم آمادگی خود را برای گریم ترسناک روز «هالووین» اعلام کرده‌اند. حتی یکی از مخاطبان ایسنا امروز در تماسی برایمان تعریف کرد: «طبق معمول همیشه پسر چهارساله‌ام را آماده کردم که با هم برویم مهد کودک. وقتی به کلاس رسیدیم به جای معلمش با یک جادوگر ترسناک مواجه شدیم. پسرم از شدت ترس چسبید به من و شروع کرد به گریه کردن و اصلا باور نکرد این همان مربی مهربان است که به مناسبت «هالووین» خودش را شکل جادوگرها درست کرده است. پسرم حاضر نشد آن روز به مهدکودک برود و با من آمد اداره ...» یعنی حتی بعضی از مهدکودک‌های تهران هم خود را برای این جشن غربی آماده کرده‌اند.

اما «هالووین» چیست، از کجا آمد و چطور به ایران رسید؟

«هالووین» یک جشن مسیحی و اساساً سنتی غربی است که مراسم آن سه شبانه روز ادامه دارد و در شب ۳۱ اکتبر (نهم آبان) برگزار می‌شود. بسیاری از افراد در این شب با چهره‌های نقاشی شده، لباس‌های عجیب و غریب و غیرمرسوم می‌پوشند و کودکان برای قاشق‌زنی و جمع‌آوری نبات و آجیل به در خانه دیگران می‌روند.

این جشن در واقع توسط مهاجران ایرلندی و اسکاتلندی در سده نوزدهم در قاره آمریکا رواج پیدا کرده است.

یکی از نمادهای هالووین یک کدوتنبل است که درون آن را خالی کرده و برای آن چشم و ابرو و دهان به صورتی ترسناک درمی‌آورند و با روشن کردن شمع در درون کدوتنبل به آن جلوه‌ای ترسناک می‌دهند.

حضور در جشن‌های خیابانی و مراکز شهر با لباس رنگارنگ و عجیب و غریب و چهره‌های ترسناک و نقاشی شده، تزئین، کنده کاری کدو تنبل و روشن کردن شمعی درونش همچو فانوس، آتش بازی و روشن کردن چراغ‌های کوچک همچون ریسه از جمله فعالیت‌های این جشن است.

سیب بازی یکی دیگر از این رسم‌هاست؛ به طوری که  در یک تشت پر از آب چند سیب می‌ریزند و بچه‌ها با دهان باید سیب‌های شناور در آب را بیرون بکشند. بازی‌های فالگیری و غیب‌گویی و پیش‌گویی کردن، شوخی و جوک تعریف کردن، بازدید از مکان‌های خالی از سکنه و ترسناک، تعریف کردن داستان‌های ترسناک و تماشای فیلم‌های وحشتناک هم از جمله رسم‌های مردم برای جشن «هالووین» است.

گفته می‌شود از میزان بیش از ۶ میلیارد دلاری که خرج هالووین می‌شود، میزان دو میلیارد دلار آن تنها برای شکلات‌های مخصوص این شب صرف می‌شود که در نهایت نزدیک به ۶۰۰ پوند (بیش از ۲۷۲ کیلوگرم) شکلات می‌شوند.

در بسیاری از نقاط جهان این مراسم بر اساس آیین‌های مذهبی پی گرفته می‌شود. از جمله حضور در مراسم کلیسایی و دعاخوانی با روشن کردن شمع بر سر قبر مردگان. برخی از مسیحیان هم در طول تاریخ در این روزها از خوردن گوشت در شب امتناع می‌کنند و به شب‌زنده‌داری می‌پردازند.

جشن هالووین در کشورهای زیاذی از جمله جمهوری خلق چین، ژاپن، فیلیپین، سنگاپور، استرالیا، نیوزیلند، بوسنی و هرزگوین، آلمان، ایرلند، ایتالیا، رومانی، روسیه، سوئیس، بریتانیا، کانادا، ایالات متحده آمریکا و سوئد برگزار می‌شود.

اما طی چند سال اخیر پای این جشن به ایران هم باز شده و تعداد افرادی که «هالووین» را جشن می‌گیرند،‌ کم نیست. البته طی یکی، دو سال اخیر این موضوع عمومیت بیشتری پیدا کرده و بسیاری از قنادی‌ها، کیک‌ها و شیرینی‌های مخصوص این شب‌ها را پشت ویترین‌هایشان قرار می‌دهند و سفارش هم می‌گیرند. بعضی از میوه‌فروشی‌ها هم کدوتنبل‌های تزئین شده‌ای را برای این مراسم آماده فروش کرده‌اند. حتی فروش زیورآلات نیز برای این شب مرسوم شده است و تجارت آن رواج پیدا کرده است.

پای «هالووین» به تعدادی از مدارس غیرانتفاعی نیز باز شده است و از دانش‌آموزان خواسته می‌شود که ماسک و لباس‌های عجیب با خودشان به مدرسه بیاورند. این در حالی است که جشن هالووین ریشه در باورهای مسیحی و فرهنگ اروپایی - آمریکایی دارد و طبیعتاً تناسبی با فرهنگ‌ و سرگرمی‌های سنتی ایرانی ندارد؛ حتی اگر فرض کنیم چنین جشنی صرفاً بهانه‌ای برای شادی و دورهم بودن است، نمی‌توان نسبت به رواج آن بی‌تفاوت بود؛ بخصوص که کودکان و نوجوانان مهمترین قشر درگیر با این مراسم هستند.

در ادامه می‌توانید، تصاویری را ببینید که نشان می‌دهد، شهر تا چه اندازه برای «هالووین» آماده شده است!

آرایشگاه زنانه‌ای که برای «هالووین» تبلیغات کرده است
آتلیه عکاسی که برای «هالووین» تبلیغات کرده است
یکی از فروشگاه‌های خرازی در تهران که آماده «هالووین» است.
شیرینی‌های یک قنادی در تهران به مناسبت جشن «هالووین»
سفارش‌های یک قنادی برای جشن «هالووین»
سفارش‌های یک قنادی برای جشن «هالووین»
سفارش‌های یک قنادی برای جشن «هالووین»
یک میز شام برای «هالووین»

سهیلا صدیقی، ایسنا

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۸ ۱۴:۲۵

وای خدایا ...

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۸ ۱۵:۰۴

مگه وقتی نوروز ما رو توی کشورهای دیگه و فرهنگ های دیگه جشن می گیرن اشکالی داره؟ خب این هم همونطوره، چه اشکالی داره یه جشن بامزه و سرگرم کننده بین المللی رو ما هم داشته باشیم؟ چرا اینقدر سعی دارین تافته جدا بافته باشین از کل دنیا و کشورمونو از همه نظر منزوی جلوه بدین!!!!!!

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۹ ۰۰:۰۵

آفرین ...

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۴:۴۰

سلام دوست عزیز نوروز روز نو شدن زمین و زمانه و ما با شادی تمام خودمون رو با این انقلاب همراه می کنیم، حالا شما بفرمایید فلسفه ی هالووین چیه؟ مگه ملاک درستی و نادرستی یک کار و همراهی ما با اون باید آمار انجام اون کار تو دنیا باشه؟ اگه اینجوریه توی مقطعی بیشتر جمعیت کره ی زمین مارکسیست بودند، ما هم باید مارکسیست می شدیم تا تافته ی جدا بافته از دنیا نباشیم؟!

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۸ ۲۱:۳۵

متاسفانه ملت ما سوراخ دعا را گم کرده اند و به جای فکر کردن به فلسفه مراسم فقط به تقلید کورکورانه مشغولند، حتی کار را به جایی رسانده اند که به قیاس جشن نوروز با هالووین دست می زنند؟ کلا ملتی هستیم که علاقه داریم حرف هایی بزنیم که معنایش را نمیدانیم، جشن ها و مراسم پرمعنا خود را فراموش کرده و به هالووین و کریسمس می پردازیم همین مردمی که هالووین را با مضحکترین شکل ممکن جشن می گیرند در مقابل سنتهای محلی همانند گل گرفتن مردم لرستان در روز عاشورا، که ذاتاً سنتی چند هزار ساله است و 400 سال است که با روز عاشورا گره خورده، مقابله می کنند التماس تفکر

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۸ ۲۳:۳۶

اقای هانی با احترام به نظر شما اولا این جشن بین المللی نیست در اصل مخصوص اروپای شمالیست اصلا ما جشن بین المللی نداریم ثانیا نوروز را ایرانیهای مقیم خارج جشن میگیرن حال اگه ایرلندیهای مقیم ایران هم جشن بگیرن کسی ایراد نمیگیرد باید بگم اگه این جشن رو بنگلادشیها میگرفتن ایا شما هم توجهی میکردید؟

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۹ ۱۲:۲۹

نوروز ما رو کجا جشن می گیرن؟ کشور های افغانستان و تاجیکستان فارس زبانن و این کشورها در تاریخ جزو ایران بوده و این جشن در فرهنگشان هست. اگر در منطقه ای مثل لندن نوروز جشن گرفته می شه ایرانی های مقیم لندن هستن نه مردم کشور خارجی. مشکل ما اینه بدون مطالعه بین خودمون تصور می کنیم دانشمندیم اما خارجی ها را از خود بالاتر می دانیم.

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۹ ۱۶:۲۰

به نظر من هم برگزاری این جشن خوب است. هر جشنی که مردم را شاد و سرگرم کند خوب است

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۰:۴۲

دقیقا درسته، همین دوستان که بهانه ملی نبودن رو می گیرند موقع چهارشنبه سوری هم ......

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۴:۴۸

خوب خیلی جشن ها هست که شادی داره چرا فقط باید به جشن های خارجی توجه بشه؟!

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۳:۵۹

مردم ما فقط باید عزاداری کنند....

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۱ ۰۵:۲۹

به نظر من با نشان دادن حساسیت به برگزارکنندگان این جور جشن ها به جای درست نمیرسیم . پدیده فرهنگی رو باید با آموزش فرهنگی چاره کرد . نه با احساسات .

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۱ ۰۹:۲۷

چرا جشن های عربی و آسیایی رو پیدا نمیکنین و اجرا کنین. غرب زدگی از همه وجناتمون میریزه . اون وقت میگیم فرهنگ نمیدون 1 میلیون ساله و براش یقه پاره میکنیم.

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۳ ۱۲:۳۳

یعنی منظورتون اینه شرق زدگی یا عرب زدگی بهتر از غرب زدگیه؟

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۲ ۱۱:۴۱

درود برشما من در هلند زندگی میکنم و اصلا چنین چشنی رو بیاد ندارم.این چشن یک چشن مسیحی نیست یعنی هیچ ربطی به باورها و عقاید یک مسیحی و یا انعکاس یافته در کتاب مقدس ندارد. متاسفانه این قبیل رفتارهای نامتناجس عموما مخاطبانشان پیامی را ارسال میکنند .ما دراروپا چنین هیاهوی هالوینی نداریم