به گزارش ایسنا، دولت یازدهم از ابتدای تشکیل در سال ۱۳۹۲ طرح مسکن اجتماعی را به عنوان یک مدل پیشنهادی ارایه کرد تا اینکه نهایتا در سوم اسفندماه ۱۳۹۵ جزییات این طرح به تصویب هیات وزیران رسید. بر اساس آن مقرر شد سالیانه ۱۰۰ هزار واحد در قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی با مسوولیت بنیاد مسکن تامین شود؛ طرحی که هنوز روی کاغذ باقی مانده است.
در شرایطی که اقدام دولت در تشکیل صندوقهای پس انداز مسکن از جمله خانه اولی ها تا حدودی با موفقیت همراه بوده اما مسکن اجتماعی به عنوان طرح کمک به اقشار پایین جامعه روی کاغذ باقی مانده است.
با اینکه در ماههای اخیر، مسوولان از اجرای قریب الوقوع مسکن اجتماعی خبر دادند، هنوز خبری از اجرای جدی این طرح نشده است. تا اینکه وزیر راه و شهرسازی در روزهای اخیر اذعان کرد: برای افراد کم درآمد جامعه وزارت راه، طرح مسکن اجتماعی را ارائه کرده بود که به علت عدم اختصاص ریالی در بودجه نتوانستیم آن را اجرایی کنیم.
این در حالی است که ۱۰ تیرماه سال جاری، حامد مظاهریان ـ معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ـ به ایسنا گفته بود: مسکن اجتماعی از ابتدای سال جاری با هدف تامین سالیانه ۱۰۰ هزار مسکن برای اقشار کم درآمد کلید خورده است.
پس از در تاریخ ۱۷ تیرماه رییس بنیاد مسکن در گفت و گو با ایسنا به نبود منابع اذعان و اعلام کرد: با آقایان سیف و نوبخت جلساتی را به منظور تامین مالی مسکن اجتماعی برگزار کردهایم و گام به گام به تکمیل منابع نزدیک میشویم.
علیرضا تابش در حاشیه آن جلسه اعلام کرد که پس از تایید منابع مالی مسکن اجتماعی توسط بانک مرکزی و هیات دولت، نشستی با خبرنگاران در این خصوص برگزار می کند که هنوز خبری از این نشست نیست.
جواد حق شناس ـ معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن ـ هم پنجم مهرماه در گفت و گویی اظهار کرد: تاکنون هیچگونه منابع مالی و تسهیلات بانکی برای اجرای طرح مسکن اجتماعی و حمایتی اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه اختصاص نیافته و در این طرح برای تامین سالیانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی اقشار کم درآمد جامعه قرار است ۲۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۴۲۰ میلیارد تومان یارانه دولتی پرداخت شود اما تاکنون با وجود پیگیری های بنیاد مسکن هیچ اعتباری برای این طرح در نظر گرفته نشده است.
انتهای پیام
نظرات