• سه‌شنبه / ۲۱ آذر ۱۳۹۶ / ۰۵:۱۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96092111254
  • خبرنگار : 71523

بودجه در نظر گرفته شده برای گازرسانی به روستاها در سال ٩٧چقدر است؟

بودجه در نظر گرفته شده برای گازرسانی به روستاها در سال ٩٧چقدر است؟

پروژه گازرسانی به روستاها درحالی باید در سال ۱۳۹۹ باید به پایان برسد که طبق برآورد صورت گرفته در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، تا آن زمان باید ۲۷۱ میلیارد تومان برای این کار تخصیص داده شود، درحالی که قرار است تعداد خانوار روستایی بهره‌مند از گاز تا پایان سال جاری به ۷۷ درصد برسد، بودجه در نظر گرفته شده برای گازرسانی به روستاها تا آذر سال آینده (زمان تقدیم لایحه بودجه سال ۱۳۹۸) تنها ۵۰۰ میلیون تومان تعیین شده که این مبلغ قرار است از بودجه عمومی دولت تامین شود.

به گزارش ایسنا، طبق اخباری که از سوی شرکت ملی گاز ایران ارائه شده است، بر اساس طرح‌های گازرسانی که اکنون در حال اجرا هستند و تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسند، درصد خانوار روستایی بهره‌مند از گاز به عدد ۷۷ و درصد خانوار شهری بهره‌مند از گاز به عدد ۹۸ می‌رسد.

تا تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری، ۷۴ درصد از جمعیت خانوار روستایی ایران از گاز برخوردار شده بودند که به گفته مسئولان شرکت ملی گاز ایران این میزان تا پایان امسال و با تکمیل برخی طرح‌ها به ۷۷ درصد افزایش خواهد یافت.

تعداد خانوار روستایی در ایران به طور کلی پنج میلیون و ۵۲۳ هزار است که تا پایان شهریور ماه، چهار میلیون و ۱۱۰ هزار خانوار از گاز برخوردار شدند که این میزان تا پایان امسال به ۴ میلیون و ۲۸۰ هزار خانوار می‌رسد. در حال حاضر حدود ۲۴ هزار و ۴۰۰ روستا گازرسانی شده‌اند و ۵۰۰۰ روستا نیز تا پایان سال به این تعداد اضافه می‌شود.

همچنین در ایران ۱۲۵۴ شهر وجود دارد که از این تعداد ۱۱۰۱ شهر گازرسانی شده‌اند. البته این آمار با تعداد مشترکان گاز برابر نیست زیرا ممکن است برخی افراد دارای چند اشتراک گاز باشند. بر این اساس ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک شهری در ایران وجود دارد.

 تعداد خانوارهای شهری زیر پوشش گازرسانی ۱۴ میلیون و ۶۸۳ هزار خانوار است. این تعداد برابر ۹۶ درصد است که تا پایان امسال به ۹۸ درصد افزایش می‌یابد. اکنون ۸۶ شهر در حال پایان طرح گازرسانی هستند که بخش زیادی از آنها در دهه فجر به بهره برداری می‌رسند.

در فرآیند گازرسانی به روستاها که توسط شرکت ملی گاز ایران صورت می‌گیرد، سال شروع پروژه ۱۳۸۷ و سال اتمام آن ۱۳۹۹ است. عملکرد سال‌های قبل از برنامه پنجم حدود ۲۳ میلیارد تومان و عملکرد دوران برنامه پنجم نیز حدود ۱۸ میلیارد تومان بوده است.

بر اساس این گزارش، بودجه مصوب سال ۱۳۹۶ برای گازرسانی به روستاها حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده و برآورد سال ۱۳۹۷، ۵۰۰ میلیون تومان و بودجه پیش بینی شده برای سال های بعد حدود ۲۲۷ میلیارد تومان است.

البته مبلغ مذکور از بودجه عمومی دولت تامین خواهد شد و علاوه بر آن طبق ماده ١٢قانون رفع موانع تولید سه هزار میلیارد تومان برای گازرسانی به روستاها در سال ١٣٩٧برآورد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۸ ۱۵:۴۷

با سلام وخسته نباشید از روستای لشکران پیامک میدم که کی به روستا گاز میرسد