به گزارش ایسنا، «محمدمهدی مروجالشریعه» استاندار خراسان در نشست صمیمانه هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، رعایت استانداردهای پیشگیرانه بهمنظور کاهش سرانه مصرف دارو در کشور و استان را مورد تأکید قرار داد و گفت: در صورت توجه به اصول پیشگیری و مقدم دانستن پیشگیری بر درمان در حوزههای مختلف می توان تا حد زیادی ضمن جلوگیری از بروز بیماری از افزایش بیشتر سرانه مصرف دارو در جامعه کاست.
وی افزود: با توجه به قابلیتها و ظرفیتهایی که در حوزههای درمانی و پزشکی در خراسانجنوبی و بیرجند قرار دارد، این استان و بهویژه بیرجند قابلیت این را دارد که به یک برند تخصصی در حوزه درمان در شرق کشور تبدیل شود.
مروجالشریعه، توسعه بهداشت و درمان را از جمله کلید واژههای توسعه اقتصادی استان دانست و تصریح کرد: در صورت تبدیل شدن بیرجند به یک برند تخصصی در حوزههای درمانی رشد و توسعه استان در سایر بخش های اقتصادی نیز اتفاق خواهد افتاد.
مقام عالی دولت در استان، به ظرفیتها و توانمندیهای بالای علمی اعضای هیئت علمی و هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اشاره کرد و ادامه داد: یکی از مهمترین ویژگیهای این اعضاء تعلق خاطری است که به موطن و زادگاه خود داشته و برغم فراهم بودن شرایط بهتر برای خدمت و زندگی در سایر نقاط کشور، در استان و شهر خود به ارائه خدمت میپردازند.
مروجالشریعه، خراسانجنوبی را مرکز انسانهای هوشمند و خاستگاه علماء و دانشمندان بزرگی برشمرد و گفت: با توجه به این مهم لازم است تا رشتههای پزشکی و تخصصی در حوزههای مختلف در بعد کمی و کیفی ارتقاء پیدا کند.
راهاندازی مرکز درمان بینالمللی در بیرجند
استاندارخراسانجنوبی، راهاندازی مرکز درمان بینالمللی در بیرجند را از دیگر اولویتهای مهم کاری در این حوزه دانست و تصریح کرد: مسئولین امر باید زمینههای شناسایی و پذیرش بیماران از کشورهای عراق، افغانستان ، پاکستان و... را فراهم کنند.
وی، جذب و فعالسازی پیشرانها در حوزه درمان را مورد تأکید قرار داد و افزود: امروزه شتابدهندههای اقتصادی در همه بخشها نقشی تعیینکننده و مهم دارند، از اینرو در حوزه درمان نیز باید این شتابدهندهها شناسایی و مورد حمایت قرار گیرند.
مقام عالی دولت در استان، حمایت از مشاغل خانگی در حوزههای غذایی را مورد اشاره قرار داد و افزود: معاونت غذا و دارو میتواند با شناسایی و شبکهسازی مشاغل خانگی که به مباحث تغذیهای و غذایی مردم مرتبط میشود با رعایت استانداردهای لازم در جهت فعالسازی بیش از پیش آنها اقدام کند.
وی، خودتشخیصی و خوددرمانی را از مشکلات فرهنگی جامعه در حوزه بهداشت و درمان ذکر کرد و ادامه داد: ترویج فرهنگ صحیح مصرف دارو و نیز توصیههای غذایی در راستای تغذیه سالم و بهداشتی از دیگر مواردی است که باید در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد.
استاندارخراسانجنوبی، استرس و فشارهای روحی و روانی را از جمله مشکلات زندگیهای امروزی برشمرد و خاطر نشان کرد: استرس، نداشتن رفاه، کاهش آرامش و تغذیه نامناسب و ناکافی از جمله عوامل بروز بیماریهای فراوان جسمی و روانی است که باید مورد توجه متولیان امر در حوزه تغذیه سالم و تأمین آرامش و آسایش برای مردم قرار گیرد.
مروجالشریعه، به حادثهخیز بودن استان خراسانجنوبی اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به این امر احداث و یا پیشبینی مرکز درمان بحران، میتواند ضمن کاهش هزینههای مادی از بسیاری از هزینههای جانی نیز کاسته و موجب شود تا خدمترسانی به بیماران در کوتاهترین زمان ممکن به انجام برسد.
در این جلسه هریک از اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به ارائه نقطه نظرات، دیدگاهها و مسائل و مشکلات کاری خود در حوزههای مختلف پرداختند.
انتهای پیام
نظرات