• دوشنبه / ۱۸ دی ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 96101809269
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

گزارش نشدن موردی از آنفلوانزای پرندگان در خراسان‌جنوبی

گزارش نشدن موردی از آنفلوانزای پرندگان در خراسان‌جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی خراسان‌جنوبی، گفت: طی چند سال اخیر هیچ موردی از این بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است.

به گزارش ایسنا، «محمدعلی بخشی» در بازدید از واحدهای مرغداری استان با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر بیشتر استان های کشور درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بودند، گفت: خوشبختانه طی مدت یادشده موردی از این بیماری در خراسان‌جنوبی در واحدهای صنعتی، سنتی و حتی حیات وحش دیده نشده است.

وی افزود: تاکنون با توجه به بررسی‌ها و نمونه‌برداری‌ها و آزمایش های انجام شده هیچ‌گونه موارد مثبتی در خصوص آنفلوانزای پرندگان در استان مشاهده نشده است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه مخزن طبیعی این بیماری پرندگان مهاجر آبزی از قبیل اردک و مرغابی است، یادآور شد: این پرندگان هیچ علائمی از بیماری نشان نمی‌دهند همچنین میزبان‌ها همه پرندگان از جمله، طیور، مرغابی، اردک، قرقاول، بوقلمون و سایر ماکیان هستند که این بیماری در پرندگان باعث تلفات ناگهانی می‌شود.

بخشی تصریح کرد: خراسان‌جنوبی با بیش از 33 واحد مرغ تخمگذار و 700 واحد مرغ گوشتی در استان فعالیت دارند که یکی از قطب‌های پرورش این صنعت در شرق کشور است.

وی با اشاره به اقدامات اداره‌کل دامپزشکی در راستای جلوگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، افزود: باتوجه به وضعیت بیماری و حساسیت این بیماری اداره‌کل دامپزشکی استان برگزاری ستاد آنفلوانزای استانی و شهرستانی را با حضور همه دستگاه‌های مرتبط انجام داده است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی خراسان‌جنوبی گفت: همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی در راستای افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی برای مرغداران و ارسال پیام‌های بهداشتی در غالب پیامک و اطلاعیه، برشور، ممنوعیت فعالیت بازارهای عرض پرنده، پایش و رصد بیماری در واحدهای طیور صنعتی و سنتی از دیگر اقدامات برای جلوگیری از بیماری انفلونزای فوق پرندگان برشمرد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی خراسان‌جنوبی خاطر نشان کرد: همکاری با اداره‌کل حفاظت از محیط ‌زیست در راستای بازدید و پایش بندها، سدها، تالاب‌های موجود در استان از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان در راستای جلوگیری از این بیماری بوده است.

بخشی با اشاره به مهمترین راه‌های پیشگیری و مصون بودن از بیماری آنفلوانزای فوق پرندگان افزود: رعایت ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای دامپزشکی، عدم شکار پرندگان وحشی، عدم تماس با لاشه طیور بویژه پرندگان وحشی از جمله راه‌های پیشگیری است.

وی یادآور شد: علائم بیماری در طیور صنعتی و بومی به صورت تورم سر و صورت، خونریزی و سیاه شدن تاج، ریش و ساق‌پا و ریزش ترشحات از چشم‌ها، بینی است که عمدتا منجر به مرگ می‌شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی خراسان‌جنوبی خاطر نشان کرد: هم استانی‌ها در صورت مشاهد هرگونه تلفات در جمعیت پرندگان صنعتی و سنتی و یا پرندگان مهاجر با تلفن چهار رقمی 1512 و یا نزدیکترین پست دامپزشکی یا خانه بهداشت تماس بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha