• شنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96103016174
  • خبرنگار : 71467

اما و اگرهای افزایش پلکانی حقوق کارکنان

اما و اگرهای افزایش پلکانی حقوق کارکنان

در حالی کمیسیون تلفیق مجلس افزایش حقوق کارکنان برای سال بعد را به طور پلکانی و بین ۱۰ تا ۱۸ درصد مصوب کرده که اجرایی شدن آن مشروط به شرایطی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، دولت برای بودجه سال آینده افزایش حقوق کارکنان را ۱۰ درصد تعیین کرد که حدود دو درصد نسبت به مبنای سال جاری افزایش داشت، اما در جریان بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، مجلس تصمیم گرفت که افزایش حقوق و دستمزد کارکنان دولت برای سال آینده بین ۱۰ تا ۱۸ درصد و براساس میزان دریافتی کارکنان انجام شود.

گرچه هنوز جزئیات دقیقی از نحوه پلکانی شدن حقوق کارکنان اعلام نشده است اما ظاهرا بازه حقوقی بین ۱.۵ تا پنج میلیون تومان قرار است از حقوق بالاتری برخوردار شوند؛ به گونه ای که مباحثی درباره  تقسیم بندی حقوق برای افزایش مطرح بوده است. حتی بازه های زمانی در این رابطه تعریف شده؛ به طوری که میزان دریافتی بین ۱.۵ تا دو میلیون تومان ۱۸ درصد، بین دو تا ۲.۵ میلیون تومان ۱۷ درصد، ۲.۵ تا سه میلیون تومان ۱۶ درصد،  سه تا ۳.۵ میلیون تومان ۱۵ درصد، بین ۳.۵ تا چهار میلیون ۱۴ درصد، بین چهار تا ۴.۵ میلیون تومان ۱۳ درصد، بین ۴.۵ تا پنج میلیون نیز  ۱۲ درصد افزایش خواهد یافت. همچنین افرادی که دریافتی حقوق آنها بالاتر از پنج میلیون تومان است معادل ۱۰ درصد افزایش حقوق خواهند داشت.

در شرایطی مصوبه کمیسیون باید برای تایید نهایی و اجرا به صحن علنی مجلس رفته و در صورت تصویب در دستور کار دولت قرار گیرد که در رابطه با قابل اجرا بودن این مصوبه نکاتی مطرح است. به هر صورت موضوعی که مدنظر قرار خواهد بود به بار مالی ناشی از این تقسیم‌بندی بر می گردد. دولت در لایحه بودجه سال آینده میزان هزینه‌های جاری خود را حدود ۲۷۶ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده که از این رقم بخش عمده‌ای شامل حقوق و دستمزد می‌شود، بنابراین اگر قرار باشد افزایش پلکانی حقوق انجام شود باید راهکارهای اجرایی این مصوبه نیز از سوی دولت تعیین شود. این در حالی است که پیشنهاد دولت افزایش ۱۰ درصدی حقوق بوده و ظاهرا تقسیم‌بندی پلکانی به این نحو که اکنون در کمیسیون تلفیق مصوب شده عینا پیشنهاد دولت نبوده است. همچنین دولت این نحوه تقسیم بندی را اعلام و تائید رسمی نکرده و برخی اطلاعات دریافتی حاکی از آن است که نظرهایی  در مورد افزایش متوسط ۱۰ درصدی برای حقوق زیر پنج میلیون وجود دارد.

به هر صورت افزایش تا ۱۸ درصدی حقوق براساس مبالغ دریافتی، می‌تواند موجب افزایش بار مالی در بودجه سال آینده شود؛ از این رو باید اعتبارات لازم که قابل اختصاص به این حقوق‌ها است، مورد بررسی قرار گرفته و جامعه هدف مشخص شود؛ به طوری که تعداد مشمولان افزایش ۱۰ درصدی حقوق و همچنین افرادی که مازاد بر ۱۰ درصد افزایش حقوق دارند تعیین شده و متناسب با آن اجرا شود، در عین حال که باید جامعه هدف حقوق‌های پنج میلیون به بالاتر نیز مشخص شده تا در مجموع بار مالی ارزیابی و در رابطه با میزان افزایش حقوق و نحوه اجرای آن تصمیم‌گیری‌ شود.

با این حال اخیرا انصاری – معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی – در اظهار نظر خود نسبت به این مصوبه کمیسیون تلفیق برای افزایش پلکانی حقوق کارکنان اینگونه اعلام کرده است که تعداد کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی دولت اکنون به حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر می‌رسد و این در حالی است که لایحه بودجه‌ای که دولت به مجلس ارائه کرده افزایش متوسط ۱۰ درصدی برای کارکنان پیش بینی شده بود که مجلس آن را تایید ولی برای آن قیدی را نیز لحاظ کرد که ۱۸ درصد برای حقوق های کمتر ازحقوق‌های پنج میلیون تومان به طور پلکانی افزایش داشته باشد. به گفته وی اگر این بند در صحن مجلس تصویب شود دولت سازوکار اجرایی آن را که در آیین‌نامه اجرایی بوده تعیین خواهد کرد.

از این اظهارات اینگونه به نظر می‌رسد که در نهایت تصویب در صحن علنی است که جریان افزایش پلکانی حقوق را مشخص کرده و اگر این اتفاق بیفتد آنگاه دولت براساس سازوکاری که تعیین می‌کند، در سال آینده این مصوبه را اجرایی خواهد کرد. باید یادآور شد که افزایش حقوق کارکنان در سال جاری نیز به گونه‌ای بود که برای برخی بخش‌ها افزایش به طور متفاوت انجام شد؛ به گونه‌ای که متوسط افزایش حقوق در بودجه ۱۲ درصد مصوب، ولی به تناسب برای گروه‌های مختلف تا بیش از ۲۰ درصد نیز افزایش ثبت شده بود که این به دلیل حرکت به سمت یکسان سازی نظام حقوق و دستمزد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۱۵:۰۸

ایران نظام اسلامی دارد. این که حقوق یکی را کمتر و یکی را بیشتر افزایش دهند تا نهایتا یک روز همه حقوق برابر بگیرند جزو قوانین نظام کمونیستی است و نهایتا باعث می شود هیچکس در جامعه برای تعالی خود تلاش نکند. مگر کسی که 6 میلیون حقوق می گیرد زندگیش تحت تأثیر تورم قرار نمی گیرد؟ بله من موافق این هستم که جلوی حقوق های نجومی گرفته شود. ولی آیا یک عضو محترم هیئت علمی که از 35 سالگی تازه رفته سر کار و حقوق گرفته و سال های سال درس خوانده تا مدارج عالی را طی کند و ماهیان 6-7 میلیون حقوق می گیرد نجومی بگیر است؟ اگر قرار باشد اعضای هیئت علمی با مدرک دکترای تخصصی حقوقی برابر مثلا یک مهندس با مدرک کارشناسی بگیرند عدالت کجا می رود؟!

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۱۶:۳۶

عزیز من آیا این عدالته که استادی که تو دانشگاه حضور نداره پول ناهار دریافت کنه در صورتی که طبق همان قانون نظام اسلامی که از اون دم میزنی پول ناهار به کسی تعلق میگیره که 8 ساعت در محل کارش حضور داشته باشه پس برا من که خودم تو دانشگاهم و از این بی عدالتی ها را میبینم دم از نظام اسلامی نزن

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۱ ۰۰:۲۵

این مساوات است نه عدالت .واقعا جای بسی تاسف است

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۱ ۰۰:۳۵

عدالت میرود خانه اش استراحت کند. برادر، این عدالته که بنده با دکترای فنی از دانشگاه دولتی در آموزش و پرورش ماهی دو میلیون بگیرم، بعد امثال شماها با رانت و پارتی عضو هیات علمی بشین و شش هفت میلیون در ماه درآمد داشته باشین. اگه با وجدان قضاوت کنیم تا حالا کدوم هیات علمی تو ایران مشکلی از این مملکتو حل کرده؟

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۱۷:۱۸

درود بر کمیسیون تلفیق. این عین عدالت است.

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۱۷:۲۴

عزیزم اختلاف حقوق هم حد و اندازه دارد این درست نیست یک کارمند دولت یک و نیم میلیون حقوق بگیرد و کارمند دیگر دولت مثل شما بیش از ۵ برابر دریافتی داشته باد.پس عدالت چه میشود؟

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۱۸:۲۲

اتفاقا طرح بسیار خوبی است بشرط اجرایی شدن به لحلظ بار مالی بعید است ولی در مورد مستمری بگیران و بازنشستگان بسیار عادلانه و منطقی است چون بازنشسته ای که بالای 5 میلیون میگیرد اینک کاری برای دولت انجام نمی دهد ایشان در دوره اشتغال ماموریت ها/ اضافه کاری ها و سایر تسهیلات را بیستر از رده پایین تر گرفته که خود در طول 30 سال سرمایه مهمی به جیب زده است این که همه بارنشستگان که در یک فضای اقتصادی برابر زندگی میکنند و اگر تفاوتی باشد ظلم است

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۱۹:۲۱

سلام آقای هیئت علمی.واقعا به این قضیه تنگ نظرانه نگاه نکنید. شمافرض کنید درمحیط دانشگاه این حقوق رو میگیرید که فوق العاده عالیه. ولی کسی در سازمان زندانها با اون شغل سخت و طاقت فرسا که باید از کسانی نگهداری کنن که شما توان لحظه ای کارکردن تو اون محیط روندارید. ولی حقوق این کارکنان فوق العاده ناچیزه.

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۲۱:۰۸

عدالت در این است کارمندی که ۲۷ سال زحمت کشیده و مراتب علمی را طی کرده با کسی که تازه استخدام شده و لیسانس دارد مقایسه نشود ، به تازه کارها و با سابقه ها یکسان اضافه شود. گناه ما چیست باسابقه ایم و درس خوانده ایم تا خدمت کنیم

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۳ ۰۷:۴۴

کارمندهای قدیمی اکثرا بی سواد هستند

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۴ ۱۲:۰۴

باسلام.در جواب آقا نادر دیپلم قدیم با لیسانس فعلی برابر و حتی شاید بالاتره.

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۲۱ ۱۳:۰۴

آقا نادر واقعا" متاسفم کارمندان قدیمی شاید به قول شما بی سواد باشند ولی تجربه بدست آورده اند که شمای سوادار باید سالها زحمت بکشید که تازه چی خوندید یعنی بزرگترهای شما هیچ بیسواد نیستند

avatar
۱۳۹۷-۰۱-۰۲ ۲۲:۳۲

دوستان پول زیاد هست دعوا نکنین به همتون میرسه

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۸ ۰۹:۵۰

آقاي هيت علمي عزيز ما هم مثل شما درس خونديم. از دانشگاه معتبر ايران مدرك گرفتيم.آيا شايسته هست كه با مدرك كارشناسي ارشد و 18 سال سابقه كار يك ميليون و پانصد حقوق بگيريم؟.البته اين ظلم و ستم دولت به طبقات ضعيف بي پاسخ نخواهد بود...