• جمعه / ۱۰ فروردین ۱۳۹۷ / ۰۴:۱۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 96122715087
  • خبرنگار : 71491

رییس مرکز ایده‌پردازی پژوهشگاه غدد علوم پزشکی تهران مطرح کرد؛

مشکلات مالی مهمترین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان/لزوم تدوین قانون جدید برای فعالیت این شرکت‌ها

مشکلات مالی مهمترین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان/لزوم تدوین قانون جدید برای فعالیت این شرکت‌ها

رییس مرکز ایده‌پردازی و نوآوری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم اصلاح و تدوین قوانین جدید در خصوص فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: این شرکت‌ها در حال حاضر در مسیر همواری قرار دارند.

دکتر عطاءالله پورعباسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه در حال حاضر نسبت به سال‌های گذشته مسیر برای حرکت شرکت‌های دانش‌بنیان هموارتر شده است، اظهار کرد: نهادهای سیاست‌گذار فعالیت‌های خوبی را در این زمینه انجام داده‌اند و  قوانین و مقرراتی که برای پیشرفت این شرکت‌ها وجود دارد تا کنون تکمیل و یا اصلاح شده است.  

وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر خیلی همواری هستند، اما با وجود این همیشه با نقطه ایده‌آل فاصله هست. به طور مثال هنوز برخی ظرفیت‌های قانونی که باید دیده شود برای کسانی‌که به فکر تاسیس این شرکت‌ها هستند، ایجاد نشده است و در برخی مسائل باید قوانین شفاف‌تر شوند یا قوانین جدیدی تدوین شوند.

رییس مرکز ایده‌پردازی و نوآوری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در حال حاضر برخی از قوانین تدوین شده ممکن است با قوانین قبلی تعارضاتی داشته باشند که این قوانین باید شناسایی و تعارضات آن‌ها حل شود.

دکتر پورعباسی تصریح کرد: مهمترین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان در حال حاضر تامین مالی است و در این زمینه با توجه به حجم پژوهش‌هایی که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود و استقبالی که از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود، اگر تعامل صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر با این شرکت ها و ایده‌مندان بیشتر شود تا حدودی می‌توان مشکلات مالی این شرکت‌ها را کاهش داد.

وی افزود: تا کنون نیز خیلی از افرادی که صاحب ایده بوده‌اند و موفق شده‌اند ایده‌ها را به محصول تبدیل کنند تا حدودی در سطح حمایت و تامین اعتبارات مالی این صندوق‌ها قرار گرفته‌اند و حتی برخی از آنها ممکن است در حدود سه سال باشد که در نوبت هستند تا این اعتبارات برای آن‌ها فراهم شود.

رییس مرکز ایده پردازی و نوآوری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به مسائل فرهنگی مربوط به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، اظهار کرد: این مشکلات کماکان سر جای خود وجود دارد و بدنه هیات علمی و دانشگاه‌ها باید با مقوله تولید دانش‌بنیان و خلق ثروت دانش‌بنیان بیشتر آشنا شود.

وی ادامه داد: اعضای هیات علمی باید احساس کنند که اگر در زمینه تولید دانش‌بنیان تلاش می‌کنند و برای رفع نیاز جامعه سراغ پژوهش تولیدمحور می‌روند، فعالیت‌های آن‌ها دیده می‌شود.

دکتر پورعباسی گفت: باید این فرهنگ ایجاد شود که انجام یک پژوهش تولیدمحور مانند تالیف یک مقاله ارزش دارد و همچنین برای اعضای هیات علمی که در راستای این فعالیت‌ها تلاش می‌کنند ارتقاء و ترفیع سالانه در نظر گرفته شود. ضمن اینکه بهتر است این موارد درآیین‌نامه‌های ارتقای هیات علمی نیز دیده شود و اگر در حال حاضر وجود دارد، باید پررنگ‌تر شود، به طوری که فرهنگ خلق ثروت دانش‌بنیان در بین اساتید بیشتر از گذشته نهادینه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha