به گزارش ایسنا، رضا رحمانی - معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) - امروز در نشستی خبری به ارائه توضیحاتی درباره اقدامات این وزارتخانه پرداخت.
وی با اشاره به نامگذاری سال جدید و برنامهریزی های صورت گرفته در این حوزه اظهار کرد: بحث پوشاک به توجه به سابقه و نیاز و پتانسیلهای موجود در این بخش مورد توجه جدی قرار داشته و قرار است امسال تولیدات این بخش در تمام استانها فعال شود و به این منظور در معاونت صنایع کوچک برنامهریزیهای متعددی صورت گرفته است.
رحمانی همچنین در صحبتهای خود به اهمیت نوسازی ناوگان تجاری در کشور اشاره کرد و افزود: بحث فعالسازی و احیای معادن کوچک از دیگر برنامههایی است که در سال جاری در دستور کار قرار دارد تا بدین ترتیب شامل شکلگیری یک زنجیره معادل باشیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه در طرح رونق تولید قرار بر این بوده که ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی توسط بانکها تامین شود، گفت: بانکها همکاری خوبی در این زمینه داشته و بدین ترتیب حدود ۲۸ هزار و ۵۲۹ واحد کوچک و متوسط و اخیرا گردشگری وامهایی در این زمینه دریافت کرده و به تازگی این رقم حتی از ۲۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده نیز رد شده است.
وی همچنین به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه معادن اشاره کرد و گفت: در این بخش حدود ۱۰۰ هزار و ۴۵۵ مورد اشتغالزایی صورت گرفته و این رقم نسبت به مدت مشابه آن در سال قبلش ۱۶.۲ درصد افزایش داشته است.
رحمانی در عین حال به افزایش ۷.۹ درصدی برق واحدهای صنعتی در سال گذشته پرداخت و گفت: این موضوع به معنای آن است که فعالیت این واحدها افزایش داشته است.
وی همچنین از رشد ۲۰ درصدی ترانزیت در سال ۱۳۹۶ خبر داد و گفت: با توجه به مجموع این موارد میتوان به این نتیجه رسید که در سال گذشته در حوزه صنعت، معدن و تجارت و به ویژه در بخش تولیدات صنعتی و معدنی اغلب موارد با رشد همراه بوده است.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت در عین حال اظهار کرد: از دیگر اقدامات مهم ما در سال ۱۳۹۶ موضوع اصلاح ساختارها و بهبود فضای کسب و کار بود و در زمینههایی مانند توسعه سلامت اقتصادی، تجارت الکترونیک، اطلاعرسانی و ایجاد سامانههای مختلف فعالیتهای خوبی صورت گرفت که جزئیات اقدامات صورت گرفته تا تیرماه سال جاری منتشر خواهد شد.
رحمانی در ادامه صحبتهای خود به ارائه توضیحاتی در خصوص مالیات پرداخت و گفت: امسال دو برنامه مهم در حوزه مالی داریم که یکی از آنها به بحث مالیات مربوط میشود. رئیس جمهور نیز دو هفته پیش در جلسهای با مدیران ارشد دولتی تاکید کرده که اینکه عنوان میشود هر ساله تعداد واحدهای تولیدی تا حدی افزایش پیدا کرده، مناسب ارزیابی نمیشود و ما باید به دنبال اصلاح روند باشیم.
وی افزود: از سوی دیگر در مجلس نیز طرحهایی در دستور کار قرار گرفته تا مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شده و تسهیلاتی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد. البته جزئیات این روند در آینده و پس از تصمیمگیریهای نهایی اطلاعرسانی خواهد شد.
او در عین حال از احتمال تعلیق دو ساله مالیات بر ارزش افزوده برای تولیدکنندگان خبر داد.
قاچاق دو میلیارد دلار پوشاک در سال
معاون وزیر صنعت همچنین در ادامه صحبتهای خود به بحث پوشاک اشاره کرد و گفت: جمعیت ۸۰ میلیونی ایران و همچنین فرصت استفاده از بازار کشورهای همسایه موقعیت خوبی را برای صنعت پوشاک ایران فراهم میکند. اما لازم است در این زمینه نوعی بازاریابی وجود داشته باشد.
رحمانی گفت: در سالهای گذشته طرحهای مطالعاتی متعددی انجام شده تا تجربیات کشورهای مختلفی مانند ایتالیا و ترکیه مورد بهرهگیری قرار گیرد. از سوی دیگر با بررسی واردات قاچاق نتایج متعددی به دست آمده که مبنی بر آن است که در این حوزه جای پرداخت بیشتری وجود دارد.
وی در پاسخ به سوال ایسنا، مبنی بر اینکه همواره آمارهای تجارت بینالملل با آمارهای ایران در زمینه حجم قاچاق پوشاک همخوانی ندارد، گفت: در این زمینه باید به این نکته توجه داشت که حجم واردات قاچاق قابل اندازهگیری نبوده و نمیتوان از آن به عنوان امری مستند یاد کرد. چرا که اساسا قاچاق امری نامشروط بوده و قابل تخمین نیست اما به هر حال شاید حدود دو میلیون دلار قاچاق پوشاک در کشور رخ دهد.
تدوین سند راهبردی خودرو
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت در بخش دیگری از صحبتهای خود به ارائه توضیحاتی درباره صنعت خودرو پرداخته و اعلام کرد: سند راهبردی خودرو در دست تدوین است و تا اردیبهشت ماه نهایی خواهد شد.
رحمانی همچنین اظهار کرد: از این پس مبنای دولت عدم ورود در این بخش بوده و حضور دولت در صنعت خودرو به سیاستگذاری محدود خواهد شد. البته هنوز این سند نهایی و ابلاغ نشده است، اما در هر حال در آنچه تدوین شده قطعهسازان نیز به طور برجستهدیده شدهاند و موارد متعددی مانند رابطه قطعهسازان و خودروسازان، اینکه با کدام کشورها مشارکت داشته باشیم همه دیده شده است.
وی در پایان گفت: در سال گذشته یک میلیون و ۴۳۰ هزار دستگاه خودروی سواری تولید شده که این رقم نسبت به سال قبل از آن ۱۳.۹ درصد رشد داشته است.
انتهای پیام
نظرات