محمد دلشادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: هیچ یک از این بازرگانان ساکن همدان نبودند اما از ناآگاهی و احتیاج برخی افراد سوءاستفاده کرده و با پرداخت مبلغی به نام این افراد شرکت تأسیس کرده و یا کارت بازرگانی گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت این 21 بازرگان صرفاً واردات کالا بوده است، تصریح کرد: این موضوع تحت اقدام است تا از طریق افرادی که مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند، بتوانیم بازرگانان واقعی را بگیریم.
دلشادی با تأکید براینکه اطمینان داریم افرادی که در همدان شناسایی شدهاند، افراد ناآگاهی هستند، افزود: این افراد در جریان مباحث مالیاتی و بازرگانی نبوده و اطمینان کامل داریم که افراد ناآگاهی بوده و رابط و دلال نیستند.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با بیان اینکه در استان همدان حسابهای بانکی اجارهای شناسایی نشده است، به مردم هشدار داد آگاه باشند و خاطرنشان کرد: برخی از افراد سودجو با پرداخت مبلغی حسابهای دیگران را اجاره میکنند.
وی با اشاره به اینکه براساس قانون مالیاتی کشور کسانیکه فرار مالیاتی داشته و قسمتی از درآمد خود را به اداره امور مالیاتی ابراز نکنند مشمول 30 درصد جریمه غیرقابل بخشودگی میشوند، ادامه داد: تا کنون 12 هزار میلیارد تومان از محل فرارهای مالیاتی در کشور وصول شده که در استان همدان هنوز در مرحله رسیدگی است.
وی با بیان اینکه وصول مالیات در کشور 97 درصد است، افزود: وصول مالیات در استان همدان 93 درصد است که از میانگین کشوری پایینتر است.
دلشادی با تأکید براینکه 6000 واحد جدید در استان همدان شناسایی شده است، گفت: تعدادی از فعالیتهای اقتصادی را نمیتوانیم فرار مالیاتی نامگذاری کنیم چرا که بار مالیاتی جدی برای استان ندارند بنابراین به دنبال فرارهای میلیاردی هستیم.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان در بخش دیگری با اشاره به اینکه نصب صندوق مکانیزه در طلافروشیها به طور کامل اجرایی نشده است، تأکید کرد: از لحاظ نصب صندوقهای مکانیزه در طلافروشیها استان همدان وضعیت بهتری نسبت به سایر استانها دارد اما در کل کشور این طرح اجرایی نشده است.
وی با تأکید براینکه نصب صندوقهای مکانیزه کشور را به عدالت مالیاتی نزدیکتر خواهد کرد، بیان کرد: نصب صندوقهای مکانیزه در برنامه ششم نیامده اما در قانون مالیاتی کشور وجود دارد و در مجلس نیز مطرح شده است.
دلشادی با بیان اینکه امور مالیاتی کشور به دنبال شفافسازی است، یادآور شد: صندوقهای مکانیزه به منظور شفافسازی فعالیت و مشخص شدن حجم فعالیت است و در واقع این موضوع به نفع اصناف خواهد بود تا براساس حجم فعالیت میزان مالیات برآورد شود.
وی با اشاره به اینکه منتظر تصویب قانون نصب صندوقهای مکانیزه هستیم، تصریح کرد: در قانون قبل تشویق و بازدارندگی کم بود بنابراین تأثیر چندانی در اظهارهای مالیاتی نداشت.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان اظهار کرد: نصب صندوقهای مکانیزه به نفع واحدهای کمدرآمد است که متأسفانه افرادی که درآمد کلان داشتند، نگذاشتند این طرح اجرایی شود و برخی نیز ناآگاهانه از آنها پیروی کردند.
دلشادی با اشاره به اینکه صنف طلافروشان تنها صنفی است که همواره فاکتور فروش صادر میکند، بیان کرد: صدور فاکتور قانون نظام صنفی است و برای معاملات بالای 10 هزار تومان فروشنده مکلف است فاکتور صادر کند.
وی با تأکید براینکه براساس قانون مالیاتی جدید تشخیص مالیات براساس اسناد و مدارک است، تصریح کرد: براساس اسناد و مدارک فعالان اقتصادی سود دریافت میشود و اگر فعال اقتصادی زیان داده باشد از سود سال بعد جبران میشود.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان یادآور شد: در بهترین شرایط 20 تا 25 درصد مالیات استان را اصناف و 3 درصد را املاک و مستقلات تشکیل میدهند.
وی از تمدید اظهار مالیاتی معاملات فصلی تا 30 اردیبهشت خبر داد و گفت: اشخاص حقوقی، مشمولان نظام ارزشافزوده و کسانیکه فروش و دریافتی آنها بیش از 3 میلیارد تومان است، مشمولان مالیات معاملات فصلی هستند که در استان همدان 2372 نفر مشمول این مالیات هستند.
انتهای پیام
نظرات