به گزارش ایسنا، محمدرضا دارابی امروز، 22 اردیبهشتماه، در همایش بزرگداشت روز جهانی ماما که در برج سفید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه «از اقدامات کلیدی حوزه سلامت ملاحظات مامایی است»، اظهار کرد: رشته مامایی از رشتههای بسیار کهنی است و عمر آن به اندازه عمر بشریت است.
وی ادامه داد: مردم باید رشته مامایی را بازیابند. وظایف مردم در قبال این رشته آگاهشدن از ظرفیتهای آن برای انجام زایمانی با درجه سلامتی بالا است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه «رشته مامایی به دلایلی در کشور کمرنگ شده است»، تصریح کرد: مامایی علمی مبتنیبر آموزش، بهداشت، پیشگیری و حوادث حین و قبل از زایمان است که به اشتباه این علم منحصر به زایمان شده است؛ در حالی که بخواهیم دقیق به این موضوع نگاه کنیم مراقبتهای بیش از شکلگیری جنین و حین و پس از زایمان مربوط به علم مامایی است. درواقع علم مامایی از زمان تولد تا مرگ باید همراه بچه باشد و به او کمکرسانی شود.
وی با اشاره به اینکه علم مامایی برخلاف تصور عموم بسیار گسترده است، خاطرنشان کرد: کمرنگشدن علم مامایی تا حدودی مقصر خود مردم و زنان است. نگرانیهایی که بانوان درخصوص زایمان دارند باعث میشود که به این فکر اشتباه بیفتند که انجام سزارین (رستمزایی) آسیب کمتری از زایمان طبیعی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه «فرهنگ و ذائقه مردم باعث شده تا زایمان طبیعی تحت الشعاع قرار گیرد»، افزود: فرهنگ غلطی جا افتاده که گفته میشود با انجام سزارین بچه هوش بیشتری پیدا میکند که این کاملاً اشتباه است و از لحاظ سلامت هم بخواهیم نگاه کنیم در موردی مثل خونریزی، هنگام سزارین بیش از 4 برابر از زایمان طبیعی خون از بدن بیمار خارج میشود.
دارابی باتاکید بر اینکه «فرهنگ جامعه باید به سمت زایمان طبیعی برود»، بیان کرد: یکی از مشکلاتی که باعث میشود زایمانهای طبیعی و بدون مشکل به سمت سزارین بروند، رجوع مردم به متخصص زنان برای انجام مراحل زایمان است؛ درصورتی که یک ماما بسیار بیشتر از یک متخصص زنان میتواند برای انجام امور بالینی کمکرسان باشد.
وی گفت: خود مردم با ناآگاهی در امر زایمان طبیعی اختلال ایجاد میکنند و باعث میشوند تا شاهد عملهای بیرویهای در زمینه سزارین باشیم که این امر سلامت مادر، فرزند و کل خانواده را تحتالشعاع قرار داده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه «5 سال پیش اولین بزرگداشت روز ماما در کشور ما برگزار شد»، اضافه کرد: در حال حاضر زمزمههایی وجود دارد که رشته مامایی از زیرمجموعه پرستاری به پزشکی انتقال پیدا کند و وزارت بهداشت نیز بر این امر مصر است اما تا به حال اتفاقی نیفتاده است.
دارابی نقش ماماها را در انرژی بخشی و آرامکردن مادران هنگام زایمان مهم توصیف کرد و گفت: خانمهایی که برای اولینبار حامله میشوند، تنش بسیاری زیادی در زایمان دارند و چه نعمتی بهتر از این که ماماها به بیمار خود آرامش دهند و او را مطمئن کنند که روند زایمان به خوبی در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات