• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1404041811232
  • خبرنگار : 71631

یک ماهیگیر شمشیری تاریخی را از دل رودخانه کشف کرد

یک ماهیگیر شمشیری تاریخی را از دل رودخانه کشف کرد

یک شمشیر قرون وسطایی در رودی واقع در لهستان توسط یک ماهیگیر کشف شد.

به گزارش ایسنا، ‌ این شمشیر، که یک کشف چشمگیر باستان‌شناسی به شمار می‌آید، از دل آب‌های رودخانه «ویستولا» (Vistula) در ورشو، پایتخت لهستان بیرون آمده است؛ جایی که یک رهگذر موفق به بیرون کشیدن آن از آب شد.

«انشنت اوریجینز» نوشت، سلاح کشف‌شده می‌تواند نوری تازه بر میراث قرون وسطایی لهستان بیفکند. این سلاح که دارای ویژگی‌های متمایز صنعت‌گری قرون وسطایی است، یکی از مهم‌ترین یافته‌های اخیر در پایتخت لهستان به‌شمار می‌رود و بر ظرفیت غنی باستان‌شناسی پنهان در بستر آبراه‌های کشور تأکید دارد.

این کشف زمانی رخ داد که «آندژی کورپیکِویچ» (Andrzej Korpikiewicz) شمشیر را دید که از آب‌های نزدیک «Tarchomin»، منطقه‌ای در شمال ورشو بیرون زده بود. او این شمشیر را از آب بیرون کشید و در ابتدا فکر می‌کرد ممکن است فقط یک تکه فلز معمولی باشد، اما چون ظاهرش شبیه شمشیر بود، اقدامات محتاطانه و مناسبی برای حفظ آن انجام داد.

آنچه این کشف را به‌ویژه چشمگیر می‌سازد، نه تنها وضعیت سلامت شمشیر است، بلکه واکنش مثال‌زدنی فرد یابنده در گزارش فوری این کشف به مقامات رسمی، که نقش حیاتی آگاهی شهروندان در حفظ میراث باستان‌شناسی را نشان می‌دهد.

«میخاو کراسوتسکی» (Michał Krasucki)، محافظ آثار تاریخی ورشو توضیح داد: «همان‌طور که می‌بینید، ویستولا گنجینه‌هایی را در خود پنهان کرده است. یک ماهیگیر، شمشیری قرون وسطایی را از جریان آب در ورشو بیرون کشیده است.»

او افزود: «این شمشیر تقریبا در تمام بخش طولی خود سالم مانده و با یک قبه شمشیر کروی‌شکلِ مشخص و یک علامت صلیب جالب‌توجه روی دسته‌اش دیده می‌شود. فرد یابنده آن را در سریع‌ترین زمان ممکن نزد ما آورد و بدین‌وسیله به تعهد قانونی خود عمل کرد.»

این کشف نمونه‌ای دیگر از پیوند مداوم میان رودخانه‌های لهستان و تاریخ قرون وسطایی آن کشور است. رود ویستولا، طولانی‌ترین رودخانه لهستان، در طول قرون مسیر مهمی برای حمل‌ونقل و گذرگاهی فرهنگی بوده و به همین دلیل، به‌طور طبیعی به مخزنی از اشیای تاریخی بدل شده است.

شمشیر کشف‌شده به کارگاه حفاظت فلزاتِ موزه باستان‌شناسی ملی منتقل شده است، جایی که فرآیند حفاظت فشرده‌ای برای حفظ این اثر چشمگیر برای نسل‌های آینده روی آن انجام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha