• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1404041811244
  • خبرنگار : 71342

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

در این بسته خبری بر مهم ترین خبرهای دریافتی سینما و تئاتر مروری داریم.

با حکم رضا مردانی، مدیرکل هنرهای نمایشی، فاتح بادپروا به عنوان دبیر هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان منصوب شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی، در متن حکم صادرشده بر ضرورت توجه ویژه به چند محور اساسی در برگزاری این دوره از جشنواره تأکید شده است؛ از جمله:

آسیب‌شناسی کارشناسانه دوره‌های پیشین جشنواره

پایش نیازها و چالش‌های کنونی تئاتر خیابانی در ایران

بهره‌گیری از تجربیات و شیوه‌های نوین تئاتر خیابانی در سطح جهان

رویکرد ویژه به همدلی و افزایش نشاط جمعی در فرایند برنامه‌ریزی و برگزاری جشنواره

فاتح بادپروا پیش‌تر نیز مسئولیت دبیری ادوار مختلف این رویداد هنری را بر عهده داشته و در کنار آن، سوابق متعدد در عرصه‌های هنری و مدیریتی در کارنامه خود دارد. 

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

محمد صدیقی‌مهر به نمایش «روزهای بی‌باران» پیوست

محمد صدیقی‌مهر به نمایش «روزهای بی‌باران» به نویسندگی و کارگردانی امین بهروزی پیوست.

به نقل از مدیر رسانه اثر، محمد صدیقی‌مهر، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون برای اجرا در عمارت هما به جمع بازیگران نمایش «روزهای بی‌باران» به نویسندگی و کارگردانی امین بهروزی پیوست.

وحید آقاپور، پردیس شیروانی و مریم داننده دیگر بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.

«روزهای بی‌باران» عاشقانه‌ای است درباره انتخاب و جای خالی آدم‌ها، درباره دو کلمه‌ای که سرنوشت ما را رقم می‌زند.

این نمایش به زودی در سالن ۲ عمارت هما روی صحنه خواهد رفت.

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

دور سوم اجرای «گلن گری گلن راس» در خانه نمایش دا

نمایش «گلن گری گلن راس» به کارگردانی فرید رحمتی و تهیه‌کنندگی سجاد افشاریان پس از پشت سر گذاشتن ۶۰ اجرا در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران و تماشاخانه دیوار چهارم، مرداد ماه ۱۴۰۴ در خانه نمایش دا روی صحنه می‌رود.

«گلن گری گلن راس» یکی از نمایشنامه‌های مهم دیوید ممت، نویسنده مطرح آمریکایی است که داستان روسای دفتر مشاور املاکی در شیکاگو را روایت می‌کند که برای کسب درآمد بیشتر دست به ترفند زیرکانه‌ای می‌زنند… .

در خلاصه داستان این اثر آمده است: وقتی همه‌چیز برای کسب درآمد بیشتر فدا می‌شود. این نمایشنامه تاکنون برنده جایزه لارنس الیویه، برنده جایزه پولیتزر ، برنده جایزه منتقدان نیویورک و برنده جایزه تونی شده است. مجری طرح این نمایش خانه نمایش دا است.

اطلاعات تکمیلی این نمایش به زودی اطلاع رسانی می‌شود.


جلسات بررسی طرح‌های متقاضی ساخت فیلم‌های کودک پایان یافت

بعد از چند مرحله ارزیابی تخصصی، فیلمنامه‌ها و ایده‌های سینمایی کودک و نوجوان نهایی برای مشارکت بنیاد سینمایی فارابی انتخاب شدند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی پس از آنکه اولویت‌های مشارکت و زمان‌بندی تولیدات فارابی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد و پایان مدت فراخوان مذکور، بیش از ۱۰۰ طرح و فیلمنامه کودک و نوجوان به بنیاد سینمایی فارابی رسید که متقاضی ساخت آثارشان با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی بودند.
در دوره جدید و براساس الگوهای متداول سرمایه‌گذاری، فیلم‌نامه‌های رسیده در مرحله نخست توسط یک کمیته پنج نفره با حضور کارشناسان معاونت فرهنگی بنیاد فارابی، از جهت ساختاری، محتوایی و انطباق با سیاست‌های بنیاد ارزیابی و اولویت‌بندی شدند و در نهایت از بین آثار رسیده فیلم‌نامه‌هایی که واجد امتیاز لازم برای راهیابی به مرحله بعد بودند، انتخاب شده و برای نخستین‌بار در این حوزه پیچینگ فیلم‌نامه‌های سینمای کودک در بنیاد سینمایی فارابی انجام شد.
اضلاع تألیف آثار (تهیه کننده، کارگردان و فیلمنامه نویس) با حضور در جلسه پیچینگ به ارائه آثار خود پرداخته و سپس به سوالات داوران متشکل از: حامدجعفری (دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان و مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی)، ایرج طهماسب (نویسنده، کارگردان و بازیگر)، محسن چینی فروشان (نویسنده و مترجم حوزه کودک و نوجوان و مدیرعامل اسبق کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان ایران)، یونس شکرخواه (مدرس دانشگاه، روزنامه نگار و استاد علوم ارتباطات)، محمد علی مظاهری (مدرس دانشگاه و متخصص روانشناسی کودک و نوجوان)، بهروز شعیبی (بازیگر، کارگردان و مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران)، علی اکبر قاضی نظام (فیلمنامه‌نویس)، اسدالله اعلایی (تهیه‌کننده و کارشناس برنامه‌های تلویزیونی کودک و نوجوان)، هادی فیروزمندی (روزنامه‌نگار و مشاور رسانه‌ای حوزه سینما) به همراه هادی ناییجی، علی شاه محمدی و کامبیز سلامی (مشاور و کارشناسان معاونت فرهنگی بنیاد فارابی) پاسخ دادند.
داوران پس از استماع و بررسی ارائه فیلم‌نامه‌ها و ایده‌های متقاضیان، چهار اثر را واجد امتیاز لازم تشخیص دادند.
در مرحله پایانی از بین چهار اثر نهایی، با بررسی لیست عوامل پشت و مقابل دوربین، جدول برآورد هزینه‌ها، جدول زمانبندی تولید، لیست شرکای اقتصادی احتمالی و .... فیلم‌های نهایی پذیرفته شده جهت مشارکت بنیاد سینمایی فارابی به زودی اعلام می شود.

رضا مردانی، مدیرکل هنرهای نمایشی، طی حکمی فرزان دلفانی را به عنوان سرپرست هماهنگی تئاتر استان‌های اداره‌کل هنرهای نمایشی منصوب کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی،  فرزان دلفانی پیش از این، مدرس دانشگاه و سرپرستی شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش اداره کل ،داوری جشنواره های تئاتر استان های مختلف کشور ،مدیر ارزشیابی جشنواره های فجر کودک و نوجوان آیینی و سنتی را در سوابق کاری خود دارد.

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

نمایش‌های «دیار» و «۸۸۸» به صحنه آبی رسیدند

نمایش‌های «دیار» و «۸۸۸» از امروز هجدهم تیر برای سه شب در تماشاخانه صحنه آبی اجرا می‌شوند.

به نقل از روابط عمومی، نمایش‌های «دیار» به نویسندگی و کارگردانی پریسا مقدم و «۸۸۸» به نویسندگی و کارگردانی خورشید فیاض از هجدهم تیر به مدت ۳ شب در تماشاخانه صحنه آبی روی صحنه می‌‎روند.

نمایش «دیارجان» به نویسندگی و کارگردانی پریسا مقدم ساعت ۱۸ با مدت زمان ۴۰ دقیقه در صحنه آبی میزبان مخاطبان خواهد بود.

در خلاصه داستان این نمایش می‌خوانیم: «در روزگاری که بر ایران گذشت، مردمِ این مرز و بوم همواره دست در دست هم پاسدارِ مرزهای ایران بودند. نمایش «دیارِ جان» حاصل تمرین‌های پرشور و مستمر کودکانِ هنرمند ایران در این برهه تاریخ‌ساز آماده اجراست.»

النا شفیعی گنجه، ابراهیم انتخابی نیکو، مرسانا نادری، کیان افروزه، بارانا قنبری، السا گزستانی، یکتا قلی‌زاده، باتیس جعفریان، کوروش برزگر، بردیا فعله گری، آوا عبدالوند، سلین مصلحت‌جو، هلیا اشعریون و رادین شامی بازیگران این نمایش به ترتیب ورود به صحنه هستند.

نمایش «۸۸۸» به نویسندگی و کارگردانی خورشید فیاض دیگر نمایشی است که از هجدهم تا بیستم تیر ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه صحنه آبی روی صحنه می‌رود.

طناز شکرانی، پویا کمیزی، کسری میرمحمدی، پریاس احمدی، فائزه رضوی، پرنیان قلی پور، آرتین پارسی، حسین قنبری، امیرعلی ستاره، سینا باقری، هستی خاکی، ماهور لطفی، پانا جلیلیان، دانیال یعقوبی، ترنم رهنما، هانا شیخ سفلی وغزل حاجی بازیگران این نمایش هستند.

در خلاصه داستان این نمایش می‌خوانیم: «بادبادکی به شهرهای ایران سفر می‌کند تا راز همدلی میان مردم را کشف کند...»

 این نمایش‌ها تولید آکادمی بازیگری پانیذ هستند که با تهیه‌کنندگی رکسانا خلوتی روی صحنه می‌روند. علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه بلیت این آثار به سایت تیوال مراجعه کنند.

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

«هوادار» آماده نمایش و پخش شد 
 
فیلم کوتاه «هوادار» به کارگردانی لیلا نوعی آماده نمایش و پخش شد.
 
به گزارش مشاور رسانه‌ای پروژه، فیلم کوتاه «هوادار» به کارگردانی لیلا نوعی و تهیه‌کنندگی سید رهام رسولی و لیلا نوعی، پس از پایان فیلم‌برداری در مشهد و طی مراحل فنی، آماده نمایش و پخش و هم‌زمان از پوستر فیلم رونمایی شد.
 
لیلا نوعی، دانش‌آموخته انجمن سینمای جوانان و باشگاه فیلم سوره است. نوعی، پیش از ساخت این فیلم، سابقه کارگردانی چند مستند و حضور به‌عنوان منشی صحنه در چند فیلم کوتاه را در کارنامه دارد. «هوادار» اولین فیلم داستانی او در مقام کارگردان است.
 
در خلاصه داستان فیلم «هوادار» آمده است: «در اوج ناآرامی‌های جنگ تحمیلی به ایران، پیرمردی بر خلاف اصرار خانواده در تهران می‌ماند؛ او تصمیمی متفاوت می‌گیرد که به گذشته او، گره خورده است.»
 
فیلم کوتاه «هوادار» به‌عنوان یکی از نمایندگان انجمن سینمای جوانان ایران دفتر مشهد، برای پویش فیلم‌سازی «وطن به روایت من» در تیرماه ۱۴۰۴ ساخته شده است.
 
محمد تقی‌نژاد و مهرو زراعت‌کار بازیگران این فیلم کوتاه هستند.
 
عوامل فیلم کوتاه «هوادار» عبارتند از:نویسنده و کارگردان: لیلا نوعی، تهیه‌کننده: رهام رسولی، لیلا نوعی، مجری طرح: انجمن سینمای جوانان ایران دفتر مشهد، مدیر فیلم‌برداری: سید حمیدرضا سادات فاطمی، صدابردار: محمدرضا دهقان، تدوین: هادی حقی‌راد، صداگذاری: سلمان ابوذر، اصلاح نور و رنگ: مهران جبلی، طراح گریم: آناهیتا موسوی، طراح صحنه و لباس: مهنوش جوادی، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز: فرزانه سلیمانیان، مدیر تولید: محمد اسدالله‌زاده، منشی صحنه: محدثه رضایی، دستیار اول فیلم‌بردار: مجید شجاعی، گروه فیلم‌برداری: مهدی عبادی، فاطمه کیانی، علی ملایی، اپراتور دوربین: طاها تقدیری، دستیار گریم: ثمین کرمانی، دستیاران صحنه و لباس: علی‌سینا عرب‌زاده جمالی، امیرارسلان نادعلی زاده قناد، دستیاران تولید: محدثه محمدخانی، مهدی صحراگرد، امیر عمیدی، پشتیبانی فنی: دفتر سینمایی اساطیر (حامد خوشرو)، عکاس: نیما نوعی و مشاور رسانه‌ای: علی کشاورز.

اکران مستند «شرح یک نبرد» در مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران 

 مستند «شرح یک نبرد» ساخته کریس مارکر در خانه هنرمندان ایران روی پرده می‌رود.

 این مستند محصول ۱۹۶۰ در قالب صدودومین برنامه «مستندات یکشنبه» در خانه هنرمندان ایران، اکران می‌شود و «امین حامی‌خواه» منتقد سینما درباره آن صحبت خواهد کرد.

 فیلم «شرح یک نبرد» برنده خرس طلایی برلین، جستاری به روایت تصویر از کریس مارکر درباره بیت‌المقدس است. او قدم به فلسطین اشغالی می‌گذارد تا روح دولت اشغالگری را که عمرش در سال تولید اثر به کمتر از سیزده سال می‌رسد، از خلال نشانه‌ها کشف کند...

 این مستندساز، عکاس، شاعر، نویسنده و تصویرگر فقید فرانسوی در آثارش مخالف سرسخت استعمار و نظام سرمایه‌داری بود.

 فیلم مستند ۶۰ دقیقه‌ای «شرح یک‌ نبرد»، ساعت ۱۸ یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران روی پرده خواهد رفت.

انتهای پیام 
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha