به گزارش ایسنا، به نقل از وب سایت نیویورک تایمز، این روزها که بازار گجتهای مدرن همچون اسپیکرهای هوشمند در جهان به خوبی داغ شده است، شرکتهای تکنولوژی متعددی همچون آمازون، گوگل، مایکروسافت، اپل و غیره به دنبال طراحی، تولید و عرضه اسپیکرهای هوشمند هستند که بر پایه دستیارهای صوتی و هوش مصنوعی کار میکنند.
حالا تازهترین گزارشها از آن است که اسپیکر هوشمند و دستیار صوتی الکسای آمازون، مکالمات شخصی و دیالوگهای رد و بدل شده میان یک زن و شوهر آمریکایی را که بر سر تعویض و خرید پارکتهای چوبی منزل خود بحث و گفتوگو میکردند، ضبط کرده و به یکی از دوستانشان که در لیست مخاطبان الکسا بوده، فرستاده است.
این موضوع که موجب نارضایتی این زن و شوهر شده است، جنجالهای بسیاری را در فضای مجازی به پا کرده است. بسیاری از منتقدان بر این باورند که این اتفاق میتواند برای تمامی کسانی که از اسپیکرهای هوشمند در خانه و محل کار خوداستفاده میکنند اتفاق بیفتد و حریم شخصی و خصوصی آنها را به مخاطره بیندازد.
برخی دیگر از منتقدان عنوان کردهاند که این اتفاق نشان داد که هنوز نمیتوان به تکنولوژی اعتماد کرد و اسپیکرهای هوشمند میتوانند نقش یک جاسوس خانگی را برای کاربرانشان ایفا کنند.
این زن و شوهر که در شهر پورتلند ایالت اورگون زندگی میکنند، در مصاحبه با گزارشگر شبکه تلویزیونی سیاتل گفتند زمانی از این اتفاق خبردار شدند که یکی از کارمندان این زوج که ۱۷۶ مایل دورتر زندگی میکند، با آنها تماس گرفته و اعلام کرده که چند فایل صوتی از مکالماتشان را دریافت کرده است.
وی در ادامه سخنانش گفت: از زمانی که این اتفاق افتاده است، دیگر اسپیکر هوشمندم را نتوانستم روشن کنم و دیگر هم به آن اعتماد نخواهم کرد. چراکه معلوم نیست دفعه بعدی چه مکالماتی را میخواهد ضبط کند و سپس برای چه کسی بفرستد!
این زوج پس از آگاهی از این مساله با شرکت آمازون تماس میگیرند تا از علت این واقعه مطلع شوند. بلافاصله یک مهندس و متخصص اسپیکرهای هوشمند شرکت آمازون به خانه آنها رفته و علاوه بر عذرخواهی، تمامی مسائل مربوطه را یادداشت و ثبت کرده و علت آن را این گونه اعلام کرد: این زن و شوهر هنگام بحث بر سر پارکت چوبی خانهشان، یک بار نام الکسا را به زبان آوردهاند که همین امر باعث شده است اسپیکر هوشمند آمازون فعال شود. سپس با بیان نام کسی همچون نام فرد مخاطب، فایلهای صوتی ضبط شده را برای او میفرستد.
با این حال، به نظر میرسد که پس از این اتفاق، اعتماد مردم و کاربران به اسپیکرهای هوشمند اندکی رو به افول برود و میزان فروش این گجتهای جدید و جذاب را تحت تاثیر قرار دهد. چراکه بسیاری از تحلیلگران برآورد کرده و براین باور بودند که اسپیکرهای هوشمند سریعتر از ابزارهای واقعیت مجازی و افزوده به رشد خود ادامه داده و در سال ۲۰۱۸ سهم بسیار بیشتری از بازار ابزارهای هوشمند و دیجیتال را از آنِ خود خواهند کرد.
اسپیکرهای هوشمند به کاربران این امکان را میدهند تا در صورت داشتن مشغله، وسائل خانگی خود را با دستورهای صوتی کنترل کنند بعنوان مثال، از وضعیت آب و هوا و جدیدترین اخبار مطلع شده، تایمر و زنگ هشدار برای خود تنظیم کنند، با دوستان و خانواده خود تماس برقرار کنند.
انتهای پیام
نظرات