سرهنگ کاظم صمدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مرزها همیشه از اهمیت ویژهای بهرهمند هستند. حتی یک انسان وقتی برای خودش منزل شخصی میسازد، ابتدا در مرز و حریم آن، حصار میکشد. مرزبانی و نیروهای حراستکننده از مرز وجود دارند تا امنیت و ثبات حاکمیت در کشور را تحت رابردها و دستورالعملهای نظام تامین کنند.
وی با تاکید بر اهمیت مسئله مرز اظهار کرد: بحث حاکمیت، ثبات نظام و عدم دخالت بیگانگان در کشورها میطلبد که مرزِ امنی را داشته باشیم. مرزهای مختلفی اعم از سیاسی، اقتصادی، زمینی و... وجود دارد، اما مرزی که ما از آن مراقبت میکنیم، مرز جغرافیایی است.
صمدی افزود: هنگ مرزی تایباد، اگرچه به نام تایباد مشهور شده است، اما این هنگ مرزی در سه شهرستان تایباد، تربت جام و خواف مرز دارد و این هنگ مرزی کنترل و حراست نزدیک به 300 کیلومتر را برعهده دارد. نیروهای مستقر در پاسگاهها، گروهها و تیمهای دیدهبانی، گشت، یگانهای واکنش سریع، پشتیبانکننده، واحدهای صفی و عملیاتی، پشتیبانی، اداری و... از این 300 کیلومتر مرز حساس که همه آن بین ایران و افغانستان است، حراست میکنند.
وی خاطرنشان کرد: هنگ مرزی تایباد همهجوره جغرافیایی است؛ چرا که در کنار مرز زمینی، مرز کوهستانی و رودخانهای هم وجود دارد. 157 کیلومتر مرز با هریررود در این منطقه حفاظت میشود.
فرمانده هنگ مرزی تایباد با اشاره به وضعیت توپوگرافی و جغرافیایی این منطقه مرزی تصریح کرد: به تعداد مورد نیاز برای کنترل مرزهایمان پاسگاه و تکنولوژیهای مورد نیاز داریم و در این خصوص، هیچگونه مشکل و خلائی وجود ندارد. در خیابانی ممکن است با یک دوربین پوشش خیابان تامین شود، اما در مکانی که پیچ وجود دارد، شاید به پنج دوربین نیاز باشد تا هیچ منطقهای از دید و رصد خارج نماند.
وی با بیان خاطرهای اظهار کرد: دو فرمانده مرزی ایران و یکی از کشورها، در لب مرز رابطه خوبی با یکدیگر داشتند. روزی برای چایخوردن، از تعدادی سنگ برای زیر کتری استفاده میکنند. پس از اتمام چای، فرمانده مرزی ایران یکی از سنگهای زیر کتری را برمیدارد و به داخل خاک ایران میاندازد و به دوستش میگوید، رفاقت سر جای خود اما این سنگ متعلق به کشور من بود.
صمدی تاکید کرد: اهمیت کار مرزبانی به سانتیمتر است و به دلیل غیرت و اهمیت، برای یک سانتیمتر از خاک کشورمان در طوفان، باران، خاک و... همهجوره ایستادهایم تا بتوانیم از امنیتمان مراقبت کنیم.
فرمانده هنگ مرزی تایباد با اشاره به مسئله قاچاق و کشفیات این مرز عنوان کرد: مسئله کشفیات در مبادی ورودی و خروجی مرز بستگی به کشور مقابل دارد؛ آنچه که در یک کشور تولیدش زیاد باشد و مازاد بر مصرف خود تولید میکند را به کشورهای همسایه صادر میکند؛ بهعنوان مثال، در غرب کشور ورود مشروبات الکلی وجود دارد، در این مرز ما با کشور افغانستان مرز مشترک داریم و افغانستان هم بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر است و قطعاً میخواهد تولیداتش را به کشورهای دیگر منتقل و ترانزیت کند و بهترین مسیرش هم جمهوری اسلامی ایران است؛ جمهوری اسلامی هم با مواد مخدر مبارزه میکند و یکی از اهداف اصلی مرزبانی، مراقبت و انسداد مرز در مقابل قاچاقچیان مواد مخدر است که به صورت مسلح از مبادی رسمی به صورت پنهان کردن در خودروها، قصد ورود به کشور دارند که مرزبانان شجاع، غیور و با تعصب با اجرای ماموریتهایشان در مقابل هدف پلید آنها میایستند.
صمدی افزود: مقوله دیگر در کشور افغانستان، ضعیفبودن مسئله اشتغال است که این امر باعث میشود مردم بیکار این کشور، برای کارگری و امرارمعاش به خاک ایران بیایند و از آنجایی که پول ندارند و نمیتوانند از مبادی رسمی با پرداخت هزینه وارد شوند، از مبادی غیرمجاز اقدام میکنند. شکرخدا اشراف اطلاعاتی و امنیتی بسیار خوبی در منطقه داریم و تاکنون درصد خوبی از متجاوزان را گرفتهایم و طبق مقررات به کشورشان برگشت دادهایم.
وی ادامه داد: همچنین مسئله قاچاق سوخت هم وجود دارد که از ایران به کشور افغانستان انجام میشود. درصد بالایی از قاچاقچیان سوخت هم تاکنون دستگیر شده که به مبادی ذیصلاح و قوه قضاییه تحویل داده شدهاند.
صمدی خاطرنشان کرد: این اطمینان را به مردم میدهیم که با اشراف اطلاعاتی، بر مرز و زحمات شبانهروزی نیروها، بیش از 80 درصد از انواع قاچاق همیشه کشف میشود.
وی گفت: جوانان ایران اسلامی از تمام نقاط برای خدمت سربازی به این منطقه میآیند و خاطرات شیرینی را با خود میبرند. در بازدیدهایی که مرتباً از مرز داریم، تاکنون ندیدیم فردی اعتراضی مبنیبر کمبود امکانات یا دوری از خانواده داشته باشد؛ چرا که عشق و علاقه به میهن بر تمام سختیها چیره میشود. همچنین پس از نیروی انسانی، در سراسر نوار مرزی وسایل مدرن کنترلی قرار گرفتهاند تا رصد و پایش مناطق در روز و شب بدون مشکل صورت پذیرد.
صمدی اظهار کرد: در ماموریتها ضمن توفیقاتمان، شهدای گرانقدری را هم تقدیم کردیم و بعضی از همرزمان جانباز و ایثارگر شدند اما باید بدانیم که نیروی مرز و خدمت در مرز تماماً ایثار و فداشدن است؛ چرا که در اوج گرما و سرما و با آبوهوای طاقتفرسا، نیروهای مرزبانی در مناطق سخت نظیر کوهستان با شور و شوق از مرز مراقبت میکنند. در خاطرم هست در دهه 70 و 80 برای رفتن به قلهها و مناطقی که احتمال درگیری مستقیم وجود دارد، همیشه بین نیروها دعوا و رقابت بود. این روحیه اکنون هم وجود دارد. شاید اینطور فکر کنید که برخی از جوانان امروز احساس مسئولیت نکنند، اما همین جوانان به وقتش به خوبی پای کار هستند و این روحیه پای کاربودن در تمام جوانان و ایرانیان وجود دارد.
وی ادامه داد: قطعاً این روحیه ایثار و شهادت از هدف نشأت میگیرد؛ چرا یک کنکوری خودش را در یک اتاق حبس میکند و درس میخواند؟ قطعاً برای هدفی که قبولی در رتبه و دانشگاه است تلاش میکند. هدف خیلی اهمیت دارد. در این صحنههای عملیاتی و درگیری که انسان قرار میگیرد، بهجز رضای خدا و خط ولایت بودن و به جز فدا شدن برای امنیت مردم مسلمان ایران، چیزی در ذهن نمیآید. شور و شعفی که برای فدا شدن در دین و مکتب وجود دارد، در هیچ چیز دیگری نیست. ما خانوادههای خود را هم در این کار دخیل کردهایم و به دلیل برخی سمتها ممکن بوده چند سال در یک روستا با امکانات اندک زندگی کنیم، اما خانوادههایمان با اشتیاق ما را همراهی میکردند.
انتهای پیام
نظرات