به گزارش ایسنا، نظرسنجی بلومبرگ نیوز از تحلیلگران، شرکتهای نفتی و بررسی آمار رهگیری کشتی نشان میدهد اوپک که شامل ۱۵ عضو است، در اوت مجوعا ۳۲.۷۴ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۴۲۰ هزار بشکه در روز نسبت به ژوییه افزایش داشت.
اوپک و متحدانش در ژوئن توافق کردند تولیدشان را مجموعا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند تا تقاضای رو به رشد مصرفکنندگان را تامین کرده و از افزایش شدید قیمتها جلوگیری کنند. این توافق بدنبال فشار دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بر اوپک برای جلوگیری از افزایش بیشتر قیمتها انجام گرفت.
لیبی بزرگترین سهم را در افزایش تولید اوپک داشت و ماه گذشته ۹۷۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با ۶۶۰ هزار بشکه در روز در ژوییه نفت تولید کرد. شراره که بزرگترین میدان نفتی لیبی است فعالیتش را بدنبال یک مورد آدم ربایی آغاز کرد. با وجود اینکه بهبود تولید لیبی، مجموع تولید اوپک را افزایش داد اما این کشور به دلیل منازعات داخلی، یک تامین کننده غیرقابل اطمینان مانده است.
دومین افزایش بزرگ تولید مربوط به عراق و امارات متحده عربی بود که هر یک تولید روزانه خود را در ماه گذشته ۸۰ هزار بشکه در روز افزایش دادند.
اما بر اساس این نظرسنجی، تولید ایران ۲۴۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۳.۵ میلیون بشکه در روز رسید.
تولید عربستان سعودی در اوت ۲۰ هزار بشکه در روز نسبت به ژوییه افزایش داشت. این کشور اعلام کرده بود که در ژوییه افزایش تولید بیشتری خواهد داشت اما نتوانست خریدار کافی پیدا کند تا تولید بالاتر را توجیه کند.
روسیه که به همراه شمار دیگری از تولیدکنندگان غیراوپک با اوپک همکاری میکند، ماه میلادی گذشته تولیدش را در سطح بالایی نگه داشت و طبق آمار وزارت انرژی روسیه، به طور میانگین ۱۱.۲۱ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.
انتهای پیام
نظرات