• جمعه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 97063014568
  • منبع : نمایندگی لرستان

کمیت خاک حفظ نشود کیفیتی برای آن وجود ندارد

کمیت خاک حفظ نشود کیفیتی برای آن وجود ندارد

ایسنا/لرستان رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: کمیت خاک حفظ نشود کیفیتی برای آن وجود ندارد.


 


مراد سپهوند در گفتگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: نوع استفاده و بهره برداری درست از خاک در درازمدت موجب حفظ خاک از نظر کمی و کیفی می‌شود.

 وی اضافه کرد: در همین راستا کمیت و کیفیت خاک برای بهره‎برداری و تامین غذا تا رسیدن به دست نسل‌های آینده حفظ می‌شود.

 سپهوند کمیت خاک را فیزیک و اسکلت آن عنوان کرد و افزود: کمیت اگر حفظ نشود کیفیتی برای خاک وجود ندارد.

 رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گفت: کیفیت خاک در قالب کمیت خاک مفهوم پیدا می‌کند. اختصاص اراضی به ساخت و ساز مسکونی، صنعتی و امورات زیربنایی، کل موجودیت یا کمیت خاک را به خطر می‎اندازد.

 وی با بیان اینکه فرسایش نیز عمدتا کمیت خاک را تحت تاثیر قرار می‎دهد، ادامه داد: کیفیت خاک شامل پارامترهایی مثل حرکت آب در خاک، حاصلخیزی خاک، وضعیت عناصر غذایی، شوری و قلیائیت، تهویه و نگهداری رطوبت و... است.

سپهوند بیان کرد: مواد آلی خاک یک پارامتر مهم کیفی خاک است که اگر مقدار آن از حدی کمتر باشد خاک از نظر تولید محصول دچار افت شدید خواهد شد.

زراعت چوب، حیاتی‎ترین راهکار جلوگیری از تخریب جنگل‎ها

یک کارشناس ارشد جنگل شناسی و اکولوژی گفت: زراعت چوب یکی از حیاتی‎ترین راهکارها برای جلوگیری از تخریب جنگل‎هاست.

 فرهاد جهان‎پور در گفتگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: یکی از مهم‎ترین و حیاتی‎ترین راهکارها برای برون‌رفت از بحران تخریب و نابودی بیشتر جنگل‎های باقیمانده استان زراعت چوب و توسعه آن به ویژه در خارج از جنگل‎ها است.

وی اضافه کرد: با این اقدام می‎توان در اولین مرحله با تولید چوب و رفع حداقل نیازهای چوبی استان فرصت کافی برای برنامه ریزی‎های بعد و مقابله با سایر عوامل مخرب را داشت.

 جهان‎پور بیان کرد: هم اکنون وجود دام در جنگل؛ حضور جنگل نشینان، قاچاق چوب و... در تخریب و آسیب رساندن به موجودیت جنگل‎ها نقش بسیار مهمی دارد.

 این محقق جنگل شناسی و اکولوژی گفت: بالابردن ظرفیت چوب تولیدی استان سبب فعال شدن کارگاه‎های قدیمی و احداث کارگاه‎های جدید می‎شود.

 وی افزود: این کار علاوه بر کاهش قیمت‎های کالاهای تولیدی چوبی باعث اشتغال بیشتری در سطح استان شده و به طور زنجیره‎ای افراد بیشتر در این راستا امرار معاش می‌کنند.

 جهان‎پور اظهار کرد: با افزایش مزارع صنوبر و تولید چوب، افزایش درآمد کشاورزان منطقه حاصل و از خارج شدن اعتبارات برای خرید جلوگیری می‌شود.


 


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha