• شنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 97081908524
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک در سرماخوردگی کاری نادرست

مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک در سرماخوردگی کاری نادرست

ایسنا/چهارمحال و بختیاری پزشک اورژانس در چهارمحال و بختیاری زمان مراجعه به پزشک را موضوعی مورد توجه در سرماخوردگی دانست و گفت: بسیاری افراد پیش از آغاز سرماخوردگی به پزشک مراجعه می‌کنند در صورتی که برخلاف تصور رایج، راه جلوگیری از ورود بیماری به بدن با خوردن دارو، یک تصور کاملاً اشتباه است.

«فرزاد مردانی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به شیوع سرماخوردگی در فصل سرد سال، اظهار کرد: سرماخوردگی یکی از انواع عفونت‌های تنفسی است که بر دو نوع است.

وی با بیان این‌که قسمت فوقانی دستگاه تنفسی شامل دهان، حلق و حنجره و لوزه‌ها و قسمت تحتانی دستگاه تنفسی شامل ریه، برونش‌ها و نایژه‌هاست، افزود: براساس طبقه‌بندی فوق بیماری‌های مربوط به قسمت‌های فوقانی و تحتانی دستگاه تنفسی با هم تفاوت دارند.

مردانی تصریح کرد: بیماری‌های قسمت فوقانی دستگاه تنفسی اعم از سرماخوردگی، عفونت‌های حلق وحنجره و لوزه‌ها و بیماری‌های قسمت تحتانی دستگاه تنفسی همچون برونشیت، پنومونی(ذات‌الریه ) و... است.

وی خاطرنشان کرد: در مراجعات سرپایی به مراکز درمانی عمدتاً با سرماخوردگی‌ها و عفونت‌های حلق و حنجره  مواجه هستیم و در مراجعات بیمارستانی که بیمار بستری می‌شود با عفونت‌های حاد و غیرقابل کنترل در درمان سرپایی مثل پنومونی‌های پیشرفته روبرو می‌شویم.

مردانی با بیان این‌که سرماخوردگی یک التهاب گذرا به مدت چند روز است، خاطرنشان کرد: این به معنای شرایطی است که  بیمار در آن دارای علائم آبریزش، خارش گلو و درد گلو است و اگر به‌درستی شناخته شود با حداقل دارو به آرامی برطرف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: براساس آمار سالیانه سازمان جهانی بهداشت، بزرگسالان طی یک‌سال چهار تا شش مرتبه و کودکان شش تا هشت مرتبه یا کمی بیشتر به سرماخوردگی مبتلا شوند.

مردانی با اشاره به این‌که سرماخوردگی عمدتاً در فصل‌های پاییز و زمستان رخ می‌دهد، تصریح کرد: علائم سرماخوردگی مشابه بسیاری از بیماری‌ها است، از این‌رو تفکیک میان انواع عفونت‌ها به نحوه تشخیص پزشک بستگی دارد، چون به‌عنوان مثال در اطفال در مواردی چون قرار گرفتن یک جسم خارجی در مسیر هوایی بینی علائمی مانند اشک ریزش، تب و بی‌قراری که از نشانه‌های سرماخوردگی است، مشاهده می‌شود.

وی زمان مراجعه به پزشک را نیز موضوعی مورد توجه دانست و گفت: بسیاری افراد پیش از آغاز سرماخوردگی به پزشک مراجعه می‌کنند در صورتی که برخلاف تصور رایج، راه جلوگیری از ورود بیماری به بدن با خوردن دارو، یک تصور کاملاً اشتباه است.

مردانی گلو درد، خشکی و خارش گلو، آبریزش بینی، اشک ریزش، بی‌قراری و احساس درد  کوفتگی بدن را از علائم سرماخوردگی برشمردد و افزود: بسته به نوع سرماخوردگی، سن، جنسیت، مقاومت بدن افراد و مصرف داروهای مزمن به‌علت بیماری مزمن دیگری در فرد، این علائم کم یا زیاد می‌شوند.

پزشک اورژانس در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: اگر فردی به بیماری آسم یا روماتیسم مبتلا باشد علائم سرماخوردگی تشدید خواهد شد.

وی افزود: سرماخوردگی‌هایی که گاهاً به صورت اپیدمی رایج می‌شوند به‌علت رعایت نکردن راه‌های انتقال آن عفونت ویروسی است همانند زمان برگشت زائران از سفرهای زیارتی که توصیه می‌شود در این مواقع از بوسیدن و دست دادن و حتی صحبت کردن از نزدیک با این افراد، پرهیز کنند.

مردانی تمیز کردن سطوحی که گروه‌های در معرض آسیب، بیشتر با آن سر و کار دارند به شکل مرتب و هر روزه، شستن مداوم دست‌ها در طی روز چند بار با صابون را برخی راه‌های مهم جلوگیری از ابتلا به عفونت‌های ویروسی عنوان کرد.

وی در ادامه گفت: باید مراقب گروه‌های پرخطر اعم از نوزادان، کودکان و سال‌خوردگان بود و اگر از وجود سرماخوردگی اپیدمی در مکانی مطمئن هستیم، بهتر است این گروه‌ها را از آن مکان دور کنیم.

مردانی تصریح کرد: سرماخوردگی ممکن است بر اثر رعایت نکردن اصول انتقال به همان صورت اولیه نباشد و موجب بروز عوارض بسیار شدید در گروه‌های حساس شود.

وی گفت: در این فصل به دانش‌آموزان توصیه می‌شود هنگام بروز سرماخوردگی شدید از شرکت در کلاس‌های مدرسه خودداری کنند و از ماسک استفاده کنند.

پزشک اورژانس در چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: برخی در درمان‌های خودسرانه سرماخوردگی مستقیماً از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند که کاری خطا است و باید دارو برحسب نیاز توسط پزشک تجویز شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha