به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشته است: این اقدام یک پیام بسیار روشن و قوی درباره افزایش ناراحتی آمریکا نسبت به حملات هوایی که موجب کشته شدن هزاران غیرنظامی در یمن شده است، دارد اما برخی بر این باورند که این تصمیم چندان کافی نیست و به تنهایی نمیتواند باعث تغییر در جنگ یمن شود و تاثیری بر افزایش بحران انسانی در این کشور داشته باشد. در حال حاضر بیش از 14 میلیون نفر از مردم یمن در آستانه قحطی به سرمیبرند.
آمریکا، انگلیس و دیگر کشورهای غربی هنوز به ائتلاف سعودی در حوزههای اطلاعاتی، لجستیکی و فروش میلیاردها دلار تسلیحات که بیشتر آنها برای جنگ یمن استفاده میشود، کمک میکنند. عربستان سعودی شب جمعه اعلام کرد که خود این کشور از پنتاگون خواسته است که سوخترسانی به جنگندههای این کشور را متوقف کنند زیرا نیروهای این کشور خود این قابلیت را دارند.
الیزابت کندال، استاد دانشگاه آکسفورد اعلام کرد: تصمیم آمریکا برای توقف سوخترسانی به جنگندههای ائتلاف سعودی یک اقدام بسیار مهم است زیرا نشان میدهد که آمریکا به دنبال فاصله گرفتن از حملات هوایی علیه غیرنظامیان است اما این اقدام باعث تغییر این بازی نظامی نمیشود.
عربستان سعودی، امارات متحده عربی و دیگر کشورهای مسلمان سنی که در این ائتلاف قرار دارند به دنبال بیرون راندن حوثیهای شیعه هستند. ائتلاف سعودی اعلام کرده است که هدف از جنگ یمن حفظ این کشور و دولت آن است.
محمد ابوالخیطی، یک مقام محلی اعلام کرد: اقدام آمریکا تاثیری بر میزان حملات هوایی آنها دارد اما از شدت این حملات کاسته نمیشود. محاصره یمن یک محاصره قوی و آمریکایی است زیرا چنین محاصرهای فراتر از ظرفیتهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی است. سوخترسانی آمریکا به ائتلاف سعودی همواره جنجال آمیز بود زیرا شمار بسیاری از غیرنظامیان در حملات هوایی ائتلاف سعودی در یمن کشته شدهاند. سازمان ملل اعلام کرده که دستکم 10 هزار نفر غیر نظامی کشته شدهاند اما سازمانهای غیردولتی اعلام میکنند که این رقم بیش از 50 هزار نفر است. در حملات هوایی ائتلاف سعودی بیمارستانها، کلینیکهای سلامت و کارخانجات تخریب شدهاند و بسیاری در مراسم عروسی و سوگواری کشته شدهاند.
گروههای حقوق بشری اعلام کردهاند که بسیاری از مهمات ساخت آمریکا در این حملات و درگیریها استفاده میشود. در ماه اوت تنها بیش از 40 کودک براثر انفجار یک بمب ساخت آمریکا در اتوبوس مدرسهشان در یک حمله هوایی سعودی کشته شدند. بعد از هر حمله هوایی یمنیها آمریکا را به دلیل کمک به ائتلاف سعودی سرزنش میکنند.
گروههای حقوق بشری اعلام کردهاند که کمکهای آمریکا میتواند به معنای مشارکت در جرایم جنگی است. در واقع افزایش میزان کشته شدگان غیرنظامی علیرغم وعدههای ائتلاف سعودی باعث شده است که فشارها برای پایان یافتن سوخترسانی آمریکا به جنگندههای ائتلاف سعودی از سوی قانونگذاران افزایش یابد. این قانونگذاران به دنبال قطع فروش تسلیحات به عربستان سعودی و دخالت آمریکا در جنگ یمن هستند.
فعالان حقوق بشری روز شنبه اعلام کردند تصمیم آمریکا برای پایان بخشیدن به سوخترسانی به جنگندههای سعودی یک اقدامی است که زودتر باید انجام میشد.
رئیس تحقیقات در امور خاورمیانه در سازمان عفو بینالملل اعلام کرد: هر گونه اقدامی علیه حملات و بمبارانهای بی پروای ائتلاف سعودی و امارات متحده عربی در یمن یک گام در مسیر درست است اما این اقدام کافی نیست.
کریستین بکرل، محقق دیدهبان حقوق بشر در امور یمن اعلام کرد: تصمیم پایان سوخترسانی یک تصمیم روشن و صریح است.
وی ادامه داد: آمریکا و دیگر متحدان این ائتلاف باید فروش تمامی تسلیحات را متوقف کرده و سوءاستفادهها را به پایان برسانند.
اکنون سوال این است که آیا دولت ترامپ تحت فشارها اقدامات بیشتری انجام خواهد داد یا نه.
کندال میگوید: عربستان سعودی تلاش کرد که این خبر را به عنوان یک پیروزی اعلام کند و آن را به نشانه پیشرفت نظامی خود معرفی کند اما اکنون سوال این است که آیا این اقدام دولت ترامپ برای راضی کردن کنگره درباره اینکه آمریکا دیگر هیچ مسئولیتی درباره حملات هوایی ندارد، کافی است و یا باید گامهای بیشتری در این مسیر برداشته شود.
انتهای پیام
نظرات