به گزارش ایسنا، اهداف "سه گانه" این چشم انداز خواستار مشارکتی بیسابقه به دلایل زیر شده است:
- حفاظت بهتر از یک میلیارد نفر بیشتر از مردم در برابر موارد اضطراری سلامت
- بهره مند ساختن یک میلیارد نفر بیشتر از مردم از پوشش بهداشت جهانی
- کمک به یک میلیارد نفر بیشتر از مردم برای بهره مند شدن از سلامت و رفاه بهتر
در جهت دستیابی به این اهداف رهبران جهانی سال گذشته میلادی تعهداتی جدید را برای مقابله با چالش های بهداشتی در پیش گرفتند از جمله اینکه:
- در نشست سران سازمان ملل متحد در مورد سل در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل، جهان متعهد شد تا سال ۲۰۲۲ سرمایه گذاری های خود را جهت پیشگیری و درمان سل سالانه تا ۱۳ میلیارد دلار افزایش دهد و رهبران سیاسی از سراسر جهان متعهد به بیانیهای جدید شدند که علاوه بر درمان ۴۰ میلیون بیمار مبتلا به سل بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، اهدافی چون ارتقای تحقیقات در زمینه داروها و تشخیص این بیماری، ترویج دسترسی و توزیع عادلانه این داروها و بسیج تامین مالی کافی و پایدار برای پایان دادن به این بیماری مسری را در نظر دارد.
- همچنین رهبران جهانی در نشست سران سازمان ملل متحد در مورد بیماری های غیر واگیر که در سال ۲۰۱۸ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار گردید، بیانیهای سیاسی برای اقدامات بیشتر، شامل تعهد سیاسی، بسیج منابع داخلی و پوشش بهداشت جهانی برای توجه به بیماری های غیرواگیر جهت دستیابی به هدف سلامت و رفاه مناسب تا سال ۲۰۳۰ میلادی تهیه و منتشر کردند.
- بخشهای انرژی، اقلیمی و سلامت در نخستین کنفرانس سازمان جهانی بهداشت در مورد آلودگی هوا و سلامت در ماه اکتبر ۲۰۱۸ گردهم آمدند. طی این کنفرانس شرکت کنندگان هدف بلندپروازانه کاهش دو سومی تعداد مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا را تا سال ۲۰۳۰ میلادی در پیش گرفتند. تعدادی از کشورها و سازمان های بین المللی نیز ۷۰ تعهد داوطلبانه را برای کاهش آلودگی هوا اتخاذ کردند.
- در نوامبر ۲۰۱۸ دولت های ملی، کارفرمایان خصوصی، متخصصان دامپزشکی و متخصصان بهداشت همگی در دومین فراخوان برای اقدام علیه مقاومت آنتیبیوتیکی گردهم آمدند تا راه هایی برای توقف مقاومت آنتیبیوتیکی بیابند که در صورت عدم توجه سالانه جان ۱۰ میلیون نفر را در معرض تهدید قرار می دهد.
افزایش ناآرامی در برخی کشورها و بحران بهداشت عمومی
در سال ۲۰۱۸ در حالی که گردهماییهای مهمی در زمینه سلامت جهانی اتفاق افتاد، چالشهای پیشرو نیز در سراسر جهان گسترش یافت و افزایش ناآرامی در بسیاری از کشورها نیز منجر به بحران بهداشت عمومی در این مناطقِ آسیبپذیر شد:
- وضعیت وخیم ونزوئلا منجر به مشکلات بهداشتی متعددی شده است. به طوری که موارد ابتلا به مالاریا در این کشور ۱۰ برابر شده است. سرخک رشدی صعودی داشته و مبتلایان به ایدز درمان های ضدویروسی مورد نیازشان را دریافت نمی کنند.
- یمن اکنون در وخیم ترین بحران انسانی جهان قرار دارد و بیش از ۱۴ میلیون نفر در این کشور با خطر قحطی مواجهاند.
- جمهوری دموکراتیک کنگو دوباره با شیوع ابولا مواجه شده است. این شیوع را دومین شیوع بزرگ دانسته اند که تاکنون نزدیک به ۴۰۰ نفر به ابولا مبتلا شده و ۲۰۰ نفر نیز جان باخته اند. با چالشهای پیشرو در زمینه واکسیناسیون، مردم بیشتری با خطر ابتلا به این بیماری روبرو هستند.
این نوع بحران های انسانی و تهدیدهای بهداشتیِ در حال ظهور، اهمیت سازمان های چندجانبه قوی و حمایت شده از قبیل یونیسف، سازمان جهانی بهداشت (WHO)، برنامه جهانی غذا (WFP) و دیگر سازمان ها را در خط مقدم پاسخ گویی انسانی برجسته میکند.
بسیاری از سازمانهایی که در خط مقدم پاسخ گویی به بحران های بهداشتی و حمایت از خدمات ضروری بهداشتی همچون تهیه داروهای نجات دهنده و ارائه ایمن سازی های معمول هستند، خواستار سرمایه گذاری های هنگفت جهت تداوم موفقیت در مسائل مهم بهداشتی در سرتاسر جهان شده اند. به همین منظور در ماه نوامبر ۲۰۱۸ رهبران جهان با تخصیص حدود یک میلیارد دلار به تسهیلات مالی جهانی، گامی مهم در این راستا برداشتهاند.
نگاهی به چشم انداز سلامت جهانی در سال ۲۰۱۹
با نگاهی به سال ۲۰۱۹ در می یابیم که به تعهداتی قوی برای تامین مالی در این سال نیاز است. احیای قوی صندوق جهانی برای مبارزه با ایدز، سل و مالاریا در نخستین نگاه مورد توجه قرار می گیرد. این صندوق در جایگاه یکی از بزرگترین سرمایه گذاران جهانی برای کمک به پیشگیری، تشخیص و درمان ایدز، سل و مالاریا به حفظ جان ۲۲ میلیون نفر کمک کرده است.
از طریق سرمایه گذاریهای قوی در صندوق جهانی، پیشبرد پیشرفت قابل توجه اما شکننده در برابر برخی از بیماریهای ناتوان کننده و کشنده در جهان ادامه خواهد یافت.
سال ۲۰۱۹ همچنین سال پوشش جهانی بهداشت (UHC) خواهد بود. پوشش جهانی بهداشت بی گمان تنها راه دستیابی به اهداف جهانی سلامت در مقوله توسعه پایدار است و از آنجایی که معضلات سلامتی سدی بزرگ در مسیر دستیابی به دیگر اهداف توسعه پایدار میسازد، ضروری است که دولت ها، جامعه مدنی، نهادهای چندجانبه و بخش خصوصی گردهم آمده و متعهد شوند که گامهای استواری جهت ارتقای دسترسی مردم به خدمات بهداشتی ضروری و با کیفیت بدون قرار گرفتن در تنگنای اقتصادی، بردارند.
از طریق برنامه در حال ظهور اقدام جهانی برای زندگی سالم که در سپتامبر ۲۰۱۹ نهایی می شود، شرکای چندجانبه به طور قابل توجهی حمایت خود را از کشورها برای دسترسی فراگیر به پوشش جهانی بهداشت افزایش خواهند داد.
جلسه سطح بالای پوشش جهانی بهداشت (UHC) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر ۲۰۱۹ باید لحظه ای تعیین کننده در راه دستیابی به اهداف توسعه پایدار با ایجاد تعهد سیاسی مورد نیاز برای پوشش جهانی سلامت در سراسر جهان باشد.
برای آن که سلامت و رفاه برای همه افراد به واقعیت بپیوندد، کشورها باید در مسیر دسترسی همه شهروندان خود به پوشش جهانی بهداشت پیشرفت کنند.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد سازمان ملل متحد (UNF)، سال ۲۰۱۹ میلادی با وجود چالش های بسیاری که پیش روی سلامت و بهداشت جهانی قرار دارد، می تواند با مشارکت جهانی به دستاوردهای مهم در این زمینه تبدیل شود.
انتهای پیام
نظرات