• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97120602784
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

ساخت دستگاه ایجاد سوختگی در پوست توسط محققان دانشگاهی

ساخت دستگاه ایجاد سوختگی در پوست توسط محققان دانشگاهی

محققان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز برای اولین بار در کشور، موفق به ساخت دستگاه ایجاد سوختگی در پوست با قابلیت تنظیم درجه سوختگی شدند.

‌به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسین جارالمسجد، عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز یکی از مخترعان این دستگاه در این خصوص گفت: یکی از مشکلاتی که با استفاده از وسایل و ابزار موجود، در زمینه تحقیقات بر روی سوختگی‌های پوستی وجود دارد، عدم امکان ایجاد سوختگی‌های آزمایشگاهی با درجه و عمق یکسان در حیوانات است.

وی هدف از اختراع حاضر را ایجاد وسیله‌ای برای القای سوختگی‌های با درجه و عمق یکسان با استفاده از دما، زمان و فشار کنترل شده اعلام کرد و گفت: این دستگاه که با همکاری مهندس سید ابوالفضل صفوی خلخال برای نخستین بار در کشور ساخته شده، دارای گواهی‌نامه ثبت اختراع بوده و به شماره ۸۶۶۶۴ در اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت و اسناد کشور به ثبت رسیده است.

جارالمسجد با بیان اینکه با استفاده از این اختراع، امکان ایجاد سوختگی‌های آزمایشگاهی با درجه و عمق یکسان جهت انجام تحقیقات، با استفاده از دما، زمان و فشار کنترل شده در تعداد نامحدودی از حیوانات آزمایشگاهی با گونه‌ها و اندازه‌های متفاوت ممکن می‌شود، گفت: این اختراع امکان تحقیقات گسترده در زمینه سوختگی و درمان‌های مرتبط با آن را برای محققان فراهم می‌کند.

دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز با تشریح بخش‌های مختلف این دستگاه افزود: قسمت اصلی دستگاه شامل یک هیتر الکتریکی بوده که حرارت دلخواه برای القای سوختگی‌های جلدی با درجه و عمق یکسان را در حیوانات آزمایشگاهی تولید می‌کند و گرمای تولیدی آن توسط یک میکروکنترلر و یک سنسور دمایی متصل به هیتر تحت کنترل قرار می‌گیرد.

وی افزود: بدنه آلومینیومی که این هیتر در داخل آن قرار گرفته، یک قالب آلومینیومی متصل به خود را تا رسیدن به دمای مطلوب اپراتور گرم می‌کند. همچنین اهرم جابه‌جا کننده هیتر و قالب آلومینیومی دارای دو سنسور جداگانه جهت کنترل زمان و کنترل فشار وارد شده توسط قالب آلومینیومی به پوست حیوان مورد آزمایش است.

جارالمسجد با اشاره به کاربردهای این دستگاه اضافه کرد: بهره‌برداری از این دستگاه که مورد استقبال مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی هم قرار گرفته، امکان تحقیقات منسجم در درمان سوختگی‌های پوستی را فراهم می‌آورد.

دکتر سیدحسین جارالمسجد عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز یکی از مخترعان این دستگاه دارای رتبه دانشیار، سابقه انتشار بیش از ۲۵ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخل و خارج کشور، اجرای چندین طرح پژوهشی بوده و عضویت در کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیستی دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مدیریت گروه علوم درمانگاهی و ریاست بخش جراحی و رادیولوژی دانشکده دامپزشکی از مسئولیت‌های اجرایی وی به شمار می‌رود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۲-۰۴ ۱۴:۲۶

به نظرم، اختراع مسخره و تهوع آوری است و قربانی آن، باز هم مثل همیشه، حیوانات هستند. نمی دونم واقعاً چه قدر ضرورت داشته این مثلاً اختراع؟! من بودم، اسمشو می ذاشتم دستگاه شکنجه و اعتراف گیری از حیوانات. وای؛ متأسفم. کاش، به جای وقت گذاشتن برای این کارهایی که هیچ گرهی را هم باز نمی کنه، دنبال اختراعات بشردوستانه و انسانی می بودیم. این مشکل را حل می کردیم و یک بسته پیشنهادی می دادیم و راهی پیدا می کردیم تا مثلاً این همه کشتار نباشد در مورد سگ ها با روش های بی رحمانه خفگی با گاز و گلوله و...فکرمان را روی این بگذاریم که چه گونه جلوی کشتار حیوانات را در جاده ها بگیریم. این روباه هایی که هر روز در جاده ها له می شوند. این آقای مخترع فکر نمی کنم با این اختراع عجیبشان، خوشحالی درونی داشته باشد. آخه سوزاندن با درجه مهارشده، کجاش اختراعه؟! شما مطرح خواهید شد البته و یک عده هم به به چه چه خواهند گفت و در رتبه استادی و تدریس و …هم تأثیرگذار است اما به چه قیمتی؟! ظاهراً با این کار و به لطف دانشمندان و نخبگان شهرمون، دیگه نیازی نیست موش هارو آتیش بزنن. کافیه خیلی محترمانه بذارن زیر این اختراع شگرف تا با دستگاه بسوزونن. در حالی که مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا سعی می کنن از روش های غیراخلاقی آزمایش روی حیوانات، فاصله گرفته و به شیوه های مدرن جایگزین روی آورند، دانشگاه تبریز، با آب و تاب، از موفقیت! اینچنینی محققان دانشکده دامپزشکی این دانشگاه در اختراع دستگاه ایجاد سوختگی در پوست آنهم، برای اولین بار در کشور خبر داده است!! ساعت ها جلسه و هم اندیشی می گذاریم برای رفع خشونت این مخترعان! هم با این کارها، خشونت را رواج می دهید و رشته هارو پنبه می کنید. اجازه بدهید تبریز در برخی بهترین ها، همچنان شهر اول و اولین ها باقی بماند و با این اولین های کذایی، مخدوش نکنید این عنوان را.