• سه‌شنبه / ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97122111017
  • خبرنگار : 71234

رحیمی: جلوگیری از اختلاس و خروج پول از کشور از فواید پیوستن به FATF است

رحیمی: جلوگیری از اختلاس و خروج پول از کشور از فواید پیوستن به FATF است

یک عضو هیأت رئیسه مجلس تاکید کرد که با پیوستن به گروه اقدام ویژه مالی (FATF) می‌توان از اختلاس و به دنبال آن خروج پول از کشور جلوگیری کرد. چرا که در حال حاضر فضای همکاری بین‌المللی برای کشف فساد و مبارزه با پولشویی فراهم نیست.

علیرضا رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه «لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) مربوط به مبارزه با تروریسم و جرایم سازمان یافته است»، گفت: FATF به ایران برای پیوستن به این دو کنوانسیون توصیه‌هایی را داشته است که ما هم برای حرکت به سمت شفاف سازی سیستم مالی و پولی و به طور کلی شفافیت در حوزه بانکی و مالی بهتر است به این کنوانسیون‌ها محلق شویم. چون در این شرایط می‌توان با فسادهای سازمان یافته و فردی مقابله کرد. همچنین اختلاس‌گران هم می‌دانند که مراکزی برای رصد اقدامات سازمان یافته در حوزه پولشویی و کلاهبرداری وجود دارد.

نماینده تهران با بیان اینکه «در حال حاضر مرکز متمرکزی برای رصد و پیشگیری اختلاس‌های سازمان یافته در کشور وجود ندارد» گفت: اگر ما به کنوانسیون‌های CFT و پالرمو ملحق شویم اشتراکات داخلی‌مان با الزامات بین‌المللی عجین می‌شود. همچنین می‌توانیم از ظرفیت‌های بانکی بین‌المللی برای رصد تراکنش‌های خارجی و انتقال پول به خارج از کشور استفاده و با آن مقابله کرد. این به معنای پیشگیری و سرکوب فسادهای مالی است.

رحیمی با این جمع‌بندی که «با پیوستن به FATF می‌توان از اختلاس‌ها و خروج پول از کشور جلوگیری کرد»، گفت: فضای همکاری بین‌المللی در حوزه پولی و مالی باز است ولی ما عضو کنوانسیون‌های مرتبط نیستیم. طبیعتاً اگر عضو شویم می‌توانیم فضای کل دنیا در حوزه بانکی و پولی را در اختیار گرفته و رصد هوشمندانه داشته باشیم.

رحیمی با اشاره به نظر مخالفان برای پیوستن به FATF گفت: بیشتر نگاه مخالفان به موضوع نگاه امنیتی است تا یک نگاه معطوف به سلامت در حوزه اقتصاد. ما به عنوان موافقان با پیوستن به این کنوانسیون‌ها تاکید داریم که بعد از آن شاهد تقویت سلامت در اقتصاد و نظام پولی و بانکی می‌شویم. البته که باید ملاحظات امنیتی را هم در نظر گرفت ولی در نهایت این موضوع به نفع کشور خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha