• سه‌شنبه / ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97122111203
  • خبرنگار : 71263

ترس شیل آمریکا از گفت و گو با اوپک!

ترس شیل آمریکا از گفت و گو با اوپک!

دبیرکل اوپک در یک کنفرانس انرژی در آمریکا اعلام کرد شرکت‌های شیل از توافق کاهش تولید اوپک و متحدانش که قیمت نفت را تقویت کرده، سود برده‌اند.

به گزارش ایسنا، اظهارات محمد بارکیندو در آستانه دیدار اوپک با تولیدکنندگان نفت آمریکا برای سومین سال متوالی در کنفرانس سراویک شرکت HISMarkit صورت گرفت با این حال این نشست در سال‌های گذشته توجه کمتری را جلب کرده است.

بارکیندو گفت: تعادل مجدد بازار جهانی رو به پیشرفت است و مدیریت عرضه در سال ۲۰۱۹ ادامه خواهد داشت.

با اقدام اوپک برای محدود کردن عرضه و تقویت قیمت‌ها، تولید نفت آمریکا جهش پیدا کرده است. آمریکا اکنون سومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان است که با تولید بیش از ۱۲ میلیون بشکه در روز از عربستان سعودی و روسیه سبقت گرفته است.

این وضعیت سهم بازار اوپک را کمتر کرده و در مقابل سهم آمریکا را در بازار نفت بالا برده است. اوپک در چند سال گذشته در کنفرانس سراویک با تولیدکنندگان نفت آمریکا به گفت و گو نشسته است با این حال تولیدکنندگان آمریکایی تمایل نداشته‌اند در این باره این دیدارها صحبت کنند و نمی‌خواستند در گفت و گوهایی وارد شوند که به عنوان اقدامات ضدانحصارطلبی قلمداد شود.

مدیران شیل معدودی در میان سخنرانان کنفرانس امسال سراویک به چشم می‌خورند و وزیران نفت عربستان سعودی و کویت که دو عضو مهم اوپک هستند، در این کنفرانس حضور ندارند.

اوپک و متحدانش در اول ژانویه دور جدیدی از کاهش تولید را به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز آغاز کردند تا از فشارهای کاهشی روی قیمت‌ها بکاهند. این گروه قرار است این کاهش تولید را به مدت شش ماه اجرا کند.

یک مقام نفتی بلندپایه از منطقه خلیج فارس در حاشیه کنفرانس سراویک به رویترز گفت: اوپک در آوریل درباره تعادل عرضه و تقاضا صحبت خواهد کرد و به کاهش تولید ادامه می‌دهد.

وی اظهار کرد ما می‌خواهیم کاهش سطح ذخایر نفت تجاری را مشاهده کنیم و سطح ذخایر نفت و محصولات نفتی جهانی باید به میانگین پنج ساله بازگردد.

یکی از شرکت کنندگان در کنفرانس سراویک نیز اظهار کرد پرسش‌های درباره مقررات ضدانحصارطلبی وجود دارد که در حال حاضر برای هدف گرفتن اوپک از سوی کنگره آمریکا در دست بررسی است و این قانون ممکن است به شرکت‌های شیل نیز لطمه بزند.

اوپک و متحدانش قرار است روزهای ۱۷ و ۱۸ آوریل و همچنین روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن در وین دیدار کنند.

منابع آگاه اخیراً اظهار کرده‌اند محتمل‌ترین سناریو این است که کاهش تولید در ژوئن تمدید شود اما این امر تا حدود زیادی به تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا بستگی دارد.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی هفته جاری به رویترز گفت: بعید است این گروه سیاست تولید خود را در آوریل تغییر دهد و آمریکا و چین امسال تقاضای مطلوب برای نفت را هدایت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha