• سه‌شنبه / ۷ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۰:۲۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 98030602412
  • خبرنگار : 71567

/آسیب شناسی فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان/

دانشگاه‌ها درگیر برخوردهای سخت امنیتی/ توسعه کرسی های آزاداندیشی نیازمند تامین آزادی بعد بیان

دانشگاه‌ها درگیر برخوردهای سخت امنیتی/ توسعه کرسی های آزاداندیشی نیازمند تامین آزادی بعد بیان

رئیس دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر این که دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها احساس امنیت بعد از بیان عقیده ندارند، گفت: در این زمینه با حساسیت‌های شدید مواجه هستیم و تا زمانی که این امنیت فراهم نشود کرسی‌های آزاد اندیشی به شکل جدی‌تر و وسیع‌تر در دانشگاه‌ها برگزار نخواهند شد.

دکتر محمدتقی احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن بیان این مطلب به اهمیت برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: راه اندازی این کرسی‌ها که ابتدا از سوی رهبر انقلاب مطرح شد یک ابتکار در حوزه فعالیت‌های دانشجویان به شمار می‌رود و بعد از طرح این موضوع از سوی ایشان بعضاً در برخی دانشگاه‌ها کرسی‌های آزاد اندیشی برگزار شد. اما به دلیل اینکه مقداری با بی اعتمادی جدی در میان اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه‌ها نسبت به اینکه سخنان، بحث‌ها و اظهارنظرهای که در خصوص موضوعات حساس صورت می‌گیرد وجود دارد و دانشجویان نگران تبعات قضائی و امنیتی آن هستند در نتیجه هنوز استقبال جدی در راه اندازی کرسی‌ها از سوی دانشجویان و حتی اساتید صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: ما در دانشگاه‌ها مشوق‌ها و تلاش‌های زیادی برای حرکت دانشجویان و اعضای هیئت علمی در راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی انجام دادیم و تلاش کردیم اعتماد از سوی آنها برای برگزاری این کرسی‌ها جلب شود، اما این موفقیت حاصل نشد و در حال حاضر نیز دانشگاه‌ها بعضاً درگیر مشکلات و برخوردهای سخت قضائی و امنیتی هستند.

دکتر احمدی ادامه داد: البته ممکن است در برخی شهرها و دانشگاه‌ها شرایط بهتر یا شدیدتر باشد اما در دانشگاه تربیت مدرس از گذشته با این معضل را از گذشته داشتیم و حتی این موضوع را به مسؤولان شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسؤولان مرتبط مطرح و گوشزد کردیم که باید امنیت روانی و فکری در دانشگاه‌ها وجود داشته باشد تا دانشجویان و اعضای هیئت علمی بتواند سخنان و اظهار نظرهای خود را با رعایت اخلاق، ادب و منش دانشگاهی به راحتی و وضوح بیان نمایند اما این تضمین تاکنون چندان مؤثر نشده است.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: تلاش‌های ما برای تأمین امنیت روانی به منظور بیان اندیشه و نقد در دانشگاه‌ها نتیجه نداشت و این تضمین از سوی مسؤولان در دانشگاه‌ها مؤثر نشده است لذا کار سختی در جهت جلب اعتماد دانشجویان و اساتید در پیش داشتیم و ما تا کنون پیشرفت خاصی در این زمینه نداشتیم.

دکتر احمدی خاطر نشان کرد: در حال حاضر دانشجویان و اساتید در دانشگاه‌ها آزادی بعد از بیان عقیده ندارند و ما حساسیت‌های شدیدی را در این زمینه شاهد هستیم که این حساسیت‌ها مشکلاتی را در دانشگاه‌ها ایجاد کرده است و فکر می‌کنم اگر تضمین و ضمانتی در خصوص تأمین امنیت روانی وجود داشته باشد و سعه صدر بیشتری را از سوی مسئولان در این زمینه شاهد باشیم می‌توانیم با رعایت اخلاق و ادب دانشگاهی کرسی‌های آزاد اندیشی را به صورت جدی تر و وسیع‌تری برگزار کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۳-۰۷ ۰۳:۲۰

با سلام و ارزوی توفیق تقدیرسازی در این شبهای گرانقدر قدر،‌ خوبست مسولین محترم عنایت بفرمایند چند استاد رشته های مختلف علوم اجتماعی و سیاسی فقط از دانشگاه تهران با اتهامات سنگین مذهبی-سیاسی اخراج شدند

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۰۷ ۱۱:۵۷

من حتی از قرارداد ایمیلم نیز بیم داشتم! سلام، به نظر بنده دانشگاه از نظر اخلاقی و رفتاری جای نا امنی برای بچه های ما می باشد هرچه والدین در منزل میریسند محیط بیرون جمله دانشگاه رشته می شود، مسئولین دانشگاه هم چیزی که برایشان مهم نیست دانشجو و شخصیت آنها می باشد فقط یک سری دستورالعمل آموزشی جلویشان قراردادند و دانشگاه رو روی پایلوت گذاشته اند تا پیش برود. دانشگاه شاید یک پوسته ظاهری خوب از عملکردهای آموزشی داشته باشد ولی از دیگر جهات صفر است. نگاه دانشگاه به دانشجو : فردی که به اینجا آمده و فقط باید به ما نمره پاس شده ارائه نماید بهتر است خارج از این نه دانشجو با ما کار داشته باشد و نه ما با او کاری داریم. به ظاهر مشاورانی برای آنها وجود دارد اما خود مشاوران (چه آموزشی و چه ...) خود به مشاوره و راهنمایی نیاز دارند باید به نوعی مراقب بچه ها مخصوصاً جدیدالورودها بودمنتظر نباشید به شما مراجهع کنند رفتار و وضعیت آنها باید رصد و در صورت لزوم آنها را ارشاد نمود آمار اعتیاد به سیگار و دیگر مواد را در دانشگاه دارید؟ آمار درگیری و وابستگی عاطفی بچه هارو به جنس دیگر که باعث افت تحصیلی شان شده دارید؟ آیا با والدین آنها پلی زده اید؟؟؟

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۰۷ ۲۲:۲۲

سلام دکتر ظاعرا شما از دانشگاه ها بی اطلاع هستید استاد که حرفش می زنه دانشجو هم حرفشو می گه شما بهتره برسید بحال علم که دارد در دانشگاه تهی میشه مدرک گرایی را در یابید دکتر جان