• شنبه / ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98031104779
  • منبع : سازمان حفاظت محیط زیست

سامانه مکان پایه ارزیابی توان اکولوژیک کل کشور راه‌اندازی می‌شود

سامانه مکان پایه ارزیابی توان اکولوژیک کل کشور راه‌اندازی می‌شود

سرپرست دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست با بیان اینکه دو پروژه پایلوت با عنوان ایجاد سامانه مکان پایه ارزیابی توان اکولوژیک کل کشور در استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان در دستور کار قرار گرفته است، گفت: این پروژه‌ها حداکثر تا پایان سال ۹۸ به پایان می‌رسد و سعی خواهیم کرد در تمام استان‌ها این پروژه عملیاتی‌ شود.

به گزارش ایسنا کتایون حجتی با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف گزارش‌های آمایش سرزمین و ارزیابی توان اکولو‍ژیک، ارائه نشدن برنامه کاربردی و دقیق است، تصریح کرد:این ضعف‌ها ناشی از فقدان دقت اطلاعات ورودی،فقدان تطبیق مقیاس‌های داده‌ها، عدم کفایت داده‌های موجود و استفاده نکردن از متدولوژی‌های به روز دنیا است.

وی با اشاره به شرح وظایف دفتر توسعه پایدار، آمار و اقتصاد محیط زیست تصریح کرد: شرح خدمات ارزیابی توان اکولوژیک در اتاق فکر آمایش محیط زیست و ارزیابی توان اکولوژیک با حضور اساتید و صاحبنظران مورد بازنگری قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، وی با بیان اینکه این سامانه مکان پایه و بانک اطلاعاتی با بهره گیری از داده و آمار مرتبط با تصمیم گیری مدیریت پایدار سرزمین و محوریت ارزیابی توان اکولوژیک کل کشور به عنوان پایه و اساس مدیریت سرزمین در نظر گرفته  می شود،گفت: چنین سنجشی،اولویت‌ و سازگاری کاربری‌های توان سنجی شده را در چارچوب اهداف برنامه‌ای و مدیریتی مشخص می‌کند و پیش نیاز طرح کاربری مطلوب اراضی و شالوده آمایش سرزمین است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۲ ۱۱:۱۶

سلام، واقعیت مطلب این است که بیش از شاید 5 دهه است که این موضوع در کشور مطرح است و اساس کار بر مطالعه و ارزیابی عرصه های به طور مثال هر استان بر این محور قراردارد که با نظریه های مختلف موجود بر اساس عوامل زنده و غیر زنده درزیست بوم ها با ملاحظه معیارهایی از قبیل شیب ، جهت ، خاک ، پوشش گیاهی ، میزان بارندگی و...برای اراضی تعیین و تعریف کاربری میشود ، کار علمی خوبی است اما مشکل عمده آن تداخل عامل انسانی و بهر برداران و مالکین این اراضی هستند که آیا حاضرند این کاربری ها را بپذیرند؟ مثلا اراضی زراعی دیم کشاورزی که مالک قانونی این زمین است بر اساس تعیین توان اکولژیک باید به صورت مرتع اداره شود، ایا مالک می پذیرد؟ قانون در این مورد چه می گوید ، مثالهای از این گونه بسیار است ، بنابراین کارکرد این مطالعه بدون دیدن این نکات برای عرصه های غیر ملی و حتی ملی با توجه به قانون سازمان جنگلها ، بی فایده است چنانکه می بینیم وزارت کشاورزی قادر به اجرای برنامه کشت استانی در اراضی کشاورزی نیست زیرا فاقد اهرم های لازم است ، بنابراین این مطالعه ها پس از تهیه درکتابخانه های سازمان بدون قدرت اجرایی بایگانی میشود ، حتی سازمان محیط زیست نتوانسته است مشکلات مناطق چهار گانه تحت مدیریت خود را با افرادی که در این محدوده ها صاحب حقوق قانونی هستند ،حل نماید،انجام اینگونه مطالعات بی فاید ه منافعش به جیب به مهندسین مشاوری میرود که این طرح ها را تهیه میکنند و در ضمن اساسا محیط زیست مسئولیتی در این زمینه ندارد ، پیشنهاد میکنم که به صورت پیشاهنگ در یک حوزه آبخیز مستقل در این استانها این طرح ها اگر قبلا تهیه نشده است تهیه و اجرا شود آنگاه دست به هزنیه کردن برای مطالعات بی فایده زده شود. ارادتمند ،کارشناس ارشد محیط زیست و منابع طبیعی و مدیرکل سابق دفاترجنگلکاری و دفتر مرتع