• جمعه / ۴ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98050401619
  • خبرنگار : 71603

محققان سوئیسی انجام دادند

مقایسه زلزله در زمین، مریخ و ماه

مقایسه زلزله در زمین، مریخ و ماه

محققان سوییسی، لرزه‌های زمین، ماه و مریخ را درون یک اتاق لرزه با یکدیگر مقایسه کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌نت، فرودگر "اینسایت" ناسا در آوریل ماه گذشته در تاریخ اکتشافات فضایی شگفتی ساخت و توانست با استفاده از زلزله‌سنج، روی مریخ لرزه‌هایی ثبت کند.

این دستگاه حساس برای مطالعه زلزله‌های مریخی طراحی شده است. ولی زلزله‌های این سیاره مشابه با چیزی نیست که در زمین می‌بینیم.

محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ در سوییس قصد داشتند که بدانند زلزله‌های مریخی دقیقا به چه صورتی است.

بنابراین اطلاعات خود با استفاده از زلزله‌سنج‌های فضاپیمای "اینسایت" را به یک اتاق شبیه‌ساز زلزله وارد کردند. سپس این داده‌ها را با لرزه‌های زمینی و  ماه مقایسه کردند.

زمین‌لرزه، لرزشی سریع و تند و تیز را ایجاد کرد. لرزش ماه آرام‌تر بود و زلزله مریخی هم حرکاتی از یک سمت به سمت دیگر را به وجود آورد.

زلزله‌ مریخی که پیش از این شناسایی شده بود، بسیار ضعیف بوده است.

دانشمندان دو نوع زلزله مریخی را شناسایی کردند؛ یک زلزله با فرکانس بالا و و لرزش‌هایی مشابه ماه. یک زلزله هم با فرکانس پایین که ممکن است در فاصله‌ای بسیار دورتر از لرزه‌سنج اتفاق افتاده باشد. گفتنی است، مدت زمان وقوع آنها در برابر زمین‌لرزه طولانی‌تر بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha