• شنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 98081810729
  • منبع : فضای مجازی

«FATF»، یک داستان کِش‌دار

«یک بام و دو هوا که نمی‌شود. یا با این لایحه مخالف هستید یا نه. اگر مخالف‌اید که سینه سپر کنید و بگویید رای ما به لایحه مورد تایید دولت و مجلس، منفی است. رای خود را هم علنی اعلام کنید و مسئولیت آن را به عهده بگیرید.»

به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: «ماجرای «FATF» تبدیل به یکی از کش‌دارترین داستان‌های کشور شده است. دولت و مجلس این لایحه را تصویب کرده‌اند. شورای نگهبان مخالفت و مجمع تشخیص سکوت کرده است. امامان جمعه هم به این لایحه می‌تازند و آن را بازی در زمین دشمن می‌دانند. به طور مثال حجت‌الاسلام صدیقی، امام جمعه تهران می‌گوید: «تأسف‌آورتر این است که هنوز هم عده‌ای پیگیر تصویب لوایح مرتبط با FATF هستند و گاهی هم دروغ می‌گویند. گفتند در جلسه سران قوا توافق شده است و آن را به بیت رهبری مرتبط کردند که بعد هم تکذیب شد. آیا برجام کافی نبود که آقایان می‌خواهند مضیقه‌های بیشتری را به ملّت تحمیل کنند؟»

واقعا معلوم نیست اگر «FATF» بد است و کشور را دچار مشکلات اساسی می‌کند، چرا مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر رسمی خود را در این زمینه اعلام نمی‌کند؟

مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص می‌گوید: «همین‌ قدر هم که بخواهیم اعلام کنیم این لایحه را رد می‌کنیم، هزینه‌ساز خواهد شد و به همین دلیل ترجیح‌مان این است که مساله در شرایط فعلی بماند.» این سخنان نشان می‌دهد که اعضای مجمع می‌دانند که رد کردن این لایحه برای کشور هزینه ایجاد می‌کند. پس چرا به دنبال رد کردن آن هستند؟

یک بام و دو هوا که نمی‌شود. یا با این لایحه مخالف هستید یا نه. اگر مخالف‌اید که سینه سپر کنید و بگویید رای ما به لایحه مورد تایید دولت و مجلس، منفی است. رای خود را هم علنی اعلام کنید و مسئولیت آن را به عهده بگیرید.

مردم باید بدانند در صورت بروز مشکل در آینده، از چه کسی سوال و چه کسانی را بازخواست کنند. دولت و مجلس به عنوان دو قوه‌ای که کشور را اداره می‌کنند، موافق این لایحه هستند. البته بماند که مصباحی مقدم اعلام کرده است: «این دو قوه در جایگاه تعیین مصالح نظام نیستند. تعیین مصلحت نظام بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام است.»

اگر این‌ گونه است دولت و مجلس را تعطیل کنیم و امور کشور را مجمع به عهده بگیرد؛ مجمعی که مصلحت نظام را هم تشخیص می‌دهد؛ به شرطی که مسئولیت تصمیم‌های خود را هم به عهده بگیرند.

نمی‌شود کسانی دیگر تصمیم بگیرند و پاسخگویی با دولت و مجلس باشد. منظور از دولت و مجلس، دولت روحانی و مجلس دهم نیست. این معنا شامل همه دولت‌ها و مجلس‌ها می‌شود.

این دو قوه مسئول اداره کشور هستند و باید به مردم پاسخگو باشند. اگر بعد از «FATF» مشکلات اقتصادی گریبان کشور را گرفت، همین آقایان طلبکار دولت و مجلس می‌شوند که شما نمی‌توانید کشور را اداره کنید.

همین الان فدراسیون فوتبال نمی‌تواند به دلیل تحریم‌های بانکی، پول سرمربی بلژیکی تیم ملی را پرداخت کند. پس چگونه انتظار می‌رود بدون پیوستن به سیستم جهانی، مبادلات بانکی انجام داد؛ آن‌ هم با وجود تمام فشارهایی که آمریکا به کشورهای جهان برای عدم رابطه با ایران دارد.

مسئله خیلی ساده است. دولت و مجلس مسئولیت قبول «FATF» و مجمع تشحیص و شورای نگهبان مسئولیت عدم تصویب این لوایح را به عهده بگیرند و به مردم پاسخگو باشند. نمی‌شود هم بگوییم بد است و هم از پذیرش مسئولیت فرار و از زیر بار آن شانه خالی کنیم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۸-۱۹ ۰۸:۲۰

واقعاً مخالفان fatf چقدر راجع به منافع و مزایای ان می دانند. چرا عده ایی با شفافیت مالی مخالف هستند. fatf راه را برای قاچاقچیان بین المللی و پولشویان داخلی و خارجی مسدود خواهد کرد. fatf راه اختلاس و کلاهبرداری را مسدود خواهد کرد.

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۱۹ ۱۱:۱۶

ممنون از نوشتن حقیقت!