• شنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98082516307
  • خبرنگار : 71093

احتمال افزایش سرمایه گل‌گهر به ۱۰ هزار میلیارد تومان

احتمال افزایش سرمایه گل‌گهر به ۱۰ هزار میلیارد تومان

معاون مالی و اقتصادی گل‌گهر از احتمال افزایش سرمایه این مجموعه تا ۱۰ هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: با حمایت سهامداران و افزایش سرمایه‌ای که درحال بررسی است، می‌توانیم جایگاهمان را در بورس تقویت کنیم.

به گزارش ایسنا، محمود زیدآبادی در بازدید فعالان بازار سرمایه از معادن گل‌گهر درباره احتمال افزایش سرمایه این مجموعه معدنی، گفت: هدف‌مان این است که با افزایش سرمایه، پروژه‌ها را توسعه دهیم که حمایت سهامداران می‌تواند گل‌گهر را توسعه دهد.

وی توضیح داد: سرمایه ۴۸ هزار میلیارد ریال برای گل‌گهر به ثبت رسیده و در دستور کار است که سرمایه تا ۱۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش یابد. برای توسعه گل‌گهر زیرساخت‌ها آماده است و برای تامین آب مورد نیاز طرح انتقال آب خلیج فارس را داریم که تا ابتدای سال ۱۳۹۹ به بهره‌برداری می‌رسد.

زیدآبادی ادامه داد: گل‌گهر رتبه ششم را در بورس دارد و این موضوع برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، امیدواریم که با همدلی و تلاش در آینده نزدیک رتبه اول را به دست آوریم.

در ادامه این نشست محسن نبوی - معاون برنامه و بودجه گل‌گهر -  نیز درباره جایگاه ایران از نظر ذخایر سنگ‌آهن در جهان گفت: ایران رتبه نهم ذخایر سنگ آهن در جهان را دارد و دو درصد ذخایر جهانی در ایران است. ۳۰ درصد از ذخایر سنگ آهن ایران در در منطقه گل‌گهر است. منطقه گل گهر امروز ۳۴ درصد از ظرفیت تولید کنسانتره، ۲۵ درصد از ظرفیت تولید گندله، ۱۴ درصد ظرفیت آهن اسفنجی و سه درصد از ظرفیت فولاد خام کشور را دارد که مورد آخر چندی پیش توسط رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید.

وی خطاب به فعالان بازار سرمایه گفت: شش آنومالی در حال حاضر در منطقه گل گهر شناسایی شده که حدود ۱۷۰ میلیون تن ذخیره باقی‌مانده آنومالی است. ۱۸ خط تولید فعال در منطقه گل‌گهر وجود دارد که حدود ۱۰ تا از آن در خود گل‌گهر است. از موضوعات استراتژیک که مدیران به دنبال رفع آن هستند تحریم سنگ آهن است یکی از کمبودهای آینده صنعت فولاد کشور سنگ آهن است و در راستای اکتشاف های جدید هم در حال پیشروی هستیم.

معاون برنامه و بودجه گل‌گهر  با اشاره به موضوع ارز آوری گفت: مکانیزم‌های قیمت‌گذاری، عرضه محصول در بازارهای داخلی و خارجی و ارزآوری از موضوعات دومی است که دنبالش هستیم و امیدواریم انجام شود. بحث ساختار هزینه‌ها، توسعه سیستم ها و سرمایه انسانی از موضوعات مهم در استراتژی ها است.

نبوی ادامه داد:  سال ۱۳۸۸ معادل شش میلیون تن تولید کنسانتره داشتیم اما در حال حاضر ۲۰ میلیون تن و تا سال ۱۴۰۴ معادل ۲۴ میلیون تن کنسانتره تولید خواهیم کرد. در افق ۱۴۰۴ معادل ۲۱ میلیون تن گندله، ۶.۴ میلیون تن آهن اسفنجی، ۵.۳ میلیون تن محصولات ذوب و ریخته‌گری، ۱۰۰۰ مگا وات برق و ۱۸۰ میلیون منر مکعب ظرفیت آب شیرین سازی خلیج فارس خواهد بود که ۱۳۰ متر مکعب آب به استان های جنوبی برای صنایع فولادی و سرچشمه منتقل می شود. البته بسیاری از پروژه‌ها در ۱۴۰۱ الی ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.

وی اضافه کرد: پروسه توسعه زنجیره فولاد چابهار نیز در دست اجراست که قرار است ۱۵ میلیون تن گندله، ۱۲ میلیون تن آهن اسفنجی و ۱۰ میلیون تن فولاد آنجا تولید شود که میزان سرمایه گذاری‌اش هفت میلیارد یورو پیش بینی شده است.

معاون برنامه و بودجه گل‌گهر افزود: علاوه بر این در سطح فراملی سرمایه گذاری در استرالیا را دنبال می‌کنیم که مطالعات آن در حال انجام است و سرمایه گذاری در معادن مس قزاقستان هم در دست مطالعه است که این موضوعات برای سرمایه گذاری بورسی می‌تواند جالب توجه باشد.

نبوی افزود: حدود ۱۴ هزار و ۵۳۳ میلیون یورو به اضافه ۱۳۲ هزار میلیارد ریال مقدار سرمایه گذاری کل پروژه ها بوده که تا امروز ۱۴۷۲ میلیون یورو به علاوه ۶۹ هزار میلیارد ریال انجام شده است. قطعا حمایت فعالان بازار سرمایه می‌تواند در موفقیت نقش داشته و اینکه بهره برداری از این معادن توانسته از شش میلیون تن به ۲۰ میلیون تن برسد حاصل حمایت سهامداران بوده است که امیدوارم این حمایت ادامه دار باشد.

همچنین در این نشست محسن میرزاده  -مدیر حسابداری مدیریت - نیز گفت: برای سال ۱۳۹۸، برنامه داریم که ۱۲ میلیون تن گندله و ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کنسانتره تولید کنیم. سهم گل گهر در سال گذشته از کنسانتره ۱۴ میلیون و ۶۸۳ هزار تن بوده است که ۳۳ درصد از سهم بازار را داشته است و در گندله سهم ۲۸ درصدی را داریم.

وی ادامه داد: در هفت ماهه سال جاری سهم ۳۴ درصدی را در تولید کنسانتره و ۲۹ درصد از سهم تولید گندله را داشتیم. در شش ماهه اول سال جاری مجموعا هفت میلیون و ۴۹۷ هزار تن گندله و کنسانتره داشتیم.

میرزاده درباره روند سود آوری، گفت: پیش بینی ما برای امسال با مبلغ فروش ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و سود خالص ۵۱۳۰ میلیارد تومان است. با توجه به عملکرد شش ماهه شرکت سود خالص ۲۶۰۰ میلیارد تومان است که ۵۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha