• یکشنبه / ۳ آذر ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 98090301561
  • منبع : نمایندگی همدان

پایان کابوس قطع عضو ۲۵۰ بیمار دیابتی

پایان کابوس قطع عضو ۲۵۰ بیمار دیابتی

ایسنا/همدان امروز همایش نخبگان علمی بسیجی شهرستان ملایر به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد این شهرستان و با حضور جمعی از مسئولان، اعضای هیئت علمی، رؤسای مراکز آموزش عالی، محققان و پژوهشگران برگزار شد.

در این همایش ۱۰ نفر از اعضای هیئت علمی، اساتید، محققان و پژوهشگران و مهندسان نخبه مراکز آموزش عالی ملایر که از فعالان حوزه مجموعه های دانش بنیان بودند، طرح ها و ایده های خود را در زمینه های اقتصادی، کشاورزی، پزشکی و صنعتی تشریح و معرفی کردند.

همه این ایده ها و طرح ها ما حصل سال ها و ماه ها تحقیق و پژوهش بوده و در نوع خود بی نظیر است و در صورت حمایت مسئولان و سرمایه گذاری می تواند ضمن حل مشکلات کشور در بخش های مختلف، سبب رونق اقتصادی، اشتغالزایی و حتی افزایش میزان صادرات شود.

بهبود ۲۵۰ مورد زخم پای بیماران دیابتی

یک متخصص انگل شناس و یکی از مؤسسان مرکز لارو درمانی در همدان که عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد ملایر نیز هست، در این همایش طرح «لارو درمانی» را برای درمان زخم های اعضای بدن مثل زخم پای بیماران دیابتی، زخم های مزمن، قارقاریا و زخم بستر مطرح کرد و با بیان اینکه طبق آخرین آمار در هر ۳۰ ثانیه یک قطع عضو در سطح جهان انجام می شود، گفت: نخستین مرکز لارو درمانی کشور در شیراز افتتاح شد.

دکتر آرش جعفری با بیان اینکه نخستین مرکز لارو درمانی غرب کشور نیز در همدان آغاز به کار کرده است، افزود: با تلاش تیم پزشکی ظرف یک سال گذشته با استفاده از لارو درمانی ۲۵۰ مورد زخم پای بیماران دیابتی که کاندیدای قطع عضو بودند، بهبود یافت.

این مؤسس مرکز لارو درمانی با بیان اینکه این روش در دنیا اثبات شده و در سال ۲۰۰۴ مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا را دریافت کرده است، افزود: این روش می ‌تواند تعداد بالایی از بیماران را از قطع عضو نجات دهد و امیدوارم امسال نویدی برای درمان تعداد بالایی از بیماران زخم دیابتی داشته باشیم و قطع عضو با اجرای این طرح به حداقل برسد.

وی با بیان اینکه این بیماری علاوه بر هزینه‌های مالی هزینه‌های روحی بسیاری بر بیمار تحمیل می‌کند، ادامه داد: قطع عضو از لحاظ روحی ضایعه‌ای را نه تنها برای بیمار بلکه برای خانواده و جامعه ایجاد می‌کند.

جعفری با تأکید بر اینکه در این روش دیگر بیمار نیازی به جراحی و قطع عضو ندارد و علاوه بر آن مدت زمان ترمیم زخم را کاهش می‌دهد، خاطرنشان کرد: صرفه اقتصادی استفاده از لارو درمانی بیشتر از روش‌های دیگر است.

این محقق نخبه با بیان اینکه اکنون لاروهای استریل را در دانشگاه آزاد ملایر تولید و برای استفاده به بیمارستان مهدیه همدان منتقل می کنیم، یادآور شد: در این روش لاروها از سلول های دچار عفونت به عنوان منبع غذایی استفاده کرده و کاری با سلول های سالم ندارند.

جعفری با بیان اینکه در مراحل درمان نهایتاً سلول های سالم باقی می مانند، اظهار کرد: در لارو درمانی، سیستم خون رسانی و ایمنی تحریک شده و یک آنتی بیوتیک طبیعی در زخم ترشح می شود.

نخبگان ملایر ایده‌های فراوانی در حل مشکلات اقتصادی دارند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر نیز گفت: سنگ بنای جهاد و انقلاب در کشور گذاشته شده است که نمونه آن را می توان در اقدامات مانگار و مؤثر شهدای هسته ای یافت.

دکتر عظیم خدایاری با بیان اینکه مشابه این جهاد علمی در ملایر رخ داده و  نخبگان این شهرستان استعداد و ایده های فراوانی در حل و فصل مشکلات اقتصادی، صنعتی و پزشکی دارند، اظهارکرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، بر ضرورت علم و پژوهش تأکیدات فراوانی داشتند و از مسئولان و جوانان خواستند تا به این مقوله توجه جدی داشته باشند و آن را به صورت مطالبه عمومی مطرح کنند.

وی با بیان اینکه ۴۰ سال بیش با تدبیر امام راحل(ره) بسیج در راستای دفع مخاطرات در آن برهه زمانی حساس شکل گرفت، ادامه داد: پس از جنگ تحمیلی نیز مقام معظم رهبری همواره از جایگاه شاخص بسیج با تمام توان دفاع کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر به نقش آفرینی موفق بسیج در تمام عرصه های انقلاب و نظام اشاره و خاطرنشان کرد: با وجود آشوب ها، مشکلات و تحریم ها، اقشار مختلف بسیج فتنه ها را نقش بر آب کردند.

وی با اشاره به اینکه هدف این همایش شناسایی ایده های علمی و پژوهشی شرکت های دانش بنیان و حمایت از آنها تا رسیدن به تولید انبوه و رفع مشکلات کشور است، گفت: امروز کشور نیازمند ایجاد تحول در نظام آموزشی است.

خدایاری با تأکید بر اینکه دانشگاه ها باید به سمت دانشگاه های نسل سوم پیش بروند، تصریح کرد: مراکز آموزش عالی علاوه بر فعالیت در حوزه آموزش، پژوهش، تعلیم و تربیت، باید در زمینه کارآفرینی و ایجا اشتغال مژثر واقع شوند.

وی گذری هم به سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در ۵ آذر ماه سال ۱۳۶۱ زد و همزمان بودن این رخداد با سالروز بسیج مستضعفان را به فال نیک گرفت و با بیان اینکه دانشگاه آزاد در سراسر کشور مهد پرورش افراد فرهیخته و اساتید فراوانی بوده است، یادآور شد: امروز ما به سمت اشتغالزایی و همکاری صنعت و دانشگاه پیش می رویم.

خودکفایی علمی؛ موتور پیشرفت کشور

در ادامه جانشین فرماندهی سپاه ناحیه ملایر با بیان اینکه خودکفایی علمی و تکنولوژی، موتور توسعه و پیشرفت کشور است، گفت: امروز دیگر استعمارگران برای سلطه بر کشورها از توپ و تفنگ استفاده نمی کنند بلکه فقر و عقب افتادگی علمی کشورها مایه سلطه استعمارگران است.

سرهنگ دوم پاسدار علی اصغر فارسی نمونه این امر را در عدم پیشرفت علمی در افغانستان و وابستگی آن به سایر کشورها عنوان و اظهار کرد: در طول ۴۰ سال گذشته با تلاش شبانه روزی بسیجیان، در تمام عرصه ها ایران اسلامی پیشرفت کرده و اکنون به قدرت علمی منطقه خاورمیانه و یکی از قدرت های برجسته جهان مبدل شده است.

وی با بیان اینکه تحریم ما را دست بسته نکرد بلکه سبب شکوفایی و خودکفایی علمی ایران شد، افزود: پروژه عظیم "ستاره خلیج فارس" نمونه بارز این امر است.

امکان افزایش ۳ برابری محصول با مدیریت کشت انگور

در ادامه عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر به قابلیت این شهرستان در تولید انگور و وجود ۱۰ هزار هکتار باغ دایر در سطح این منطقه اشاره کرد و با بیان اینکه امکان افزایش سه برابری محصول با مدیریت کشت انگور وجود دارد، گفت: در پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر تحقیقات گسترده ای بر روی اجرای طرخ فراز و تغییر سیستم آبیاری و اجرای آبیاری قطره ای صورت پذیرفته است.

دکتر روح الله کریمی با اشاره به اینکه ۲۰۰ هکتار از اراضی اطراف دانشگاه به این امر اختصاص یافته است و همچنین پژوهش های مفیدی روی آفت سفیدک انجام داده ایم، خاطرنشان کرد: علاوه بر این سیستم آبیاری اختراع کردیم که نیاز باغات انگور ملایر را به آبیاری تا حد قابل ملاحظه ای کاهش می دهد و با استقبال کشاورزان و باغداران مواجه شده است.

وی یادآور شد: در حالت عادی از هر هکتار باغ انگور حدود ۶۰ تا ۶۵ تن انگور برداشت می شود این درحالیست که با عملیاتی شدن تحقیقات ما با اجرای طرح فراز و آبیاری قطره ای این رقم تا ۹۰ تن قابل افزایش بوده و برای هشت نفر نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی می شود.

بیوتکنولوژی به کمک پزشکی و صنعت آمده است

دکتر آرش بابایی، یکی دیگر از اعضای هیئت علمی دانشگاه ملایر در ادامه به تشریح طرح علمی به نتیجه رسیده در زمینه بیوتکنولوژی و درمان التهاب مفاصل  و بیماری ام اس پرداخت و به عملکرد مثبت میکروارگانیسم ها در درمان خونریزی های ریز جلدی و تولید داروهای مؤثر دیگر اشاره کرد و گفت: تحقیقات علمی ما در زمینه تولید محصولات و مشتقات انگور و میزان ماندگاری و آن موفق بوده و می تواند در رونق تولید و صادرات و افزایش زمان ماندگاری موادغذایی و تولیدی محصولات با کیفیت مؤثر واقع شود.

تولید کانکس های تاشو با صرفه اقتصادی

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد ملایر نیز به تولید کانکس های تاشو با صرفه اقتصادی فوق العاده در این مرکز آموزش عالی اشاره کرد و گفت: جهان پیرامون ما هموار در حال تغییر است و ما نیز مجبور هستیم خود را با این تغییرات همسو کنیم.

دکتر خضریان بر لزوم اتخاذ راهکارهای علمی با بهره گیری از دانش روز جهان برای مقابله با مشکلات تأکید کرد و افزود: امروزه ما نیز به کارآمدکردن فضا داریم.

وی به طراحی و ساحت فضای اسکان پس از سوانح و ایده کانس تاشو برای اسکان موقت افراد پرداخت و ادامه داد: با توجه به زلزله خیز بودن ایران اگر این طرح به تولید انبوه برسد در زمینه های اقتصادی، صرفه جویی در اشغال فضا، تسهیل امر حمل و نقل، اشتغالزایی و ... بسیار موفق عمل می کند.

همایش نخبگان علمی بسیجی شهرستان ملایر، گوشه ای از توانمندی فعالان علمی این شهرستان بود، نمونه ای از هزارن نخبه ایرانی که هر کدام از آنها می توانند دری از درهای بسته و قفلی از قفل های کشور را باز کنند. فقط نیازمند توجه جدی و باور مسئولان دولتی هستند تا با سرمایه گذاری و حوزه شرکت های دانش بنیان و حمایت جدی و مسئولانه از نخبگان علمی آینده ای روشن تر را برای ایران اسلامی رقم بزنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha