دکتر فاطمه نوروزیان در جمع خبرنگاران، در ارتباط با موضوع کیک های حاوی قرص یا کپسول که در خبرهای غیر رسمی و در بین برخی افراد جامعه دست به دست می شود، اظهار کرد: با اطمینان اعلام می کنیم محصولات تولیدی در کارخانجات داخلی طبق بررسی های متعددی که انجام شده هیچ گونه آلودگی نداشتند؛ فقط لازم است شهروندان محصولات شناخته شده و معتبر را که دارای علامت استاندارد و برچسب اصالت می باشند، از مغازه ها و فروشگاههای معتبر تهیه و با خیال راحت استفاده کنند.
وی افزود: مواد غذایی استانداردی که دارای برچسب استاندارد و پروانه تولید است و تاییدیه بهداشت دارد، سالم است به شرطی که بسته بندی آنها دست نخورده و سالم باشد؛ و مردم می توانند با خیال راحت و بدون هیچ دغدغه ای مصرف کنند. از مصرف مواد غذایی که بسته بندی مخدوش دارند، خودداری کنند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: طبق بررسی های صورت گرفته توسط معاونت بهداشتی دانشگاه و شبکه های بهداشت و درمان استان از نمونه ها و اقلام مشابه گزارش شده از فروشگاه ها و انبارهای مختلف شهر جمع آوری و در حضور کارشناسان معاونت بهداشتی و غذا و دارو باز شد و پس از بررسی دقیق هیچ گونه مواد غیر طبیعی ( قرص و یا کپسول) در آنها مشاهده نشد.
نوروزیان تصریح کرد: با توجه به خبرهای غیر رسمی و گزارش هایی مبنی بر وجود قرص ها یا داروهایی در برخی کیک ها با بررسی کارشناسی که همکاران بهداشت محیط و کارشناسان غذا و دارو دانشگاه داشتند و مشاهده چرخه تولید کیک ها که بصورت صنعتی تولید می شود عملا امکان اینکه جسم خارجی بزرگی مثل قرص و یا کپسول از نازل دستگاه که خمیر کیک را جهت پخت تزریق می کند وجود ندارد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اضافه کرد: در طول فرآیند تهیه کیک که در دمای بسیار بالا پخت می شوند؛ بدون شک هر گونه محصول خارجی که ادعا می شود در کیک وجود دارد با این درجه حرارت از بین می رود.
وی اضافه کرد: خط قرمز دانشگاه علوم پزشکی و حوزه بهداشت هرمزگان سلامت مردم است؛ اما سلامت روانی هم در کنار سلامت جسمی باید به آن پرداخته شود به نظر میرسد رواج چنین رفتارهای غیر اخلاقی باعث ایجاد یک نا امنی روانی و به مخاطره افتادن بهداشت روانی افراد می شود و همان اندازه که سلامت جسمی حائز اهمیت است سلامت روانی نیز اهمیت دارد.
نوروزیان ضمن اشاره به پیگیری این موضوع توسط معاونت های بهداشتی و غذا و دارو دانشگاه یادآور شد: در مراحل نخست اعلام گزارش به معاونت غذا و دارو در خصوص کیک های حاوی قرص، از شرکت های مرتبط که این کیک ها از محصولات آنها بودند دعوت شد و با حضور مسئولین و یا نمایندگان شرکت های مذکور، نمایندگان معاونت غذا و دارو، کارشناس صنایع غذایی و کارشناسان آزمایشگاهها چندین کارتن که حدود 30 تا 40 بسته از نمونه های مختلف کیک بود بصورت دقیق بررسی و در هیچ کدام از این کیک ها هیچ قرص و یا کپسولی مشاهده نشد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: پس از مکاتبات لازم توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه با سازمان غذا و دارو کشور نمونه ها جهت بررسی و آزمایش به این سازمان ارسال شد تا پس از اعلام نتیجه تصمیمات لازم اتخاذ شد.
وی از مردم و همشهریان گرانقدر درخواست کرد در صورت مشاهده قرص و یا هر نوع جسم خارجی در هر نوع کیک، محصول را با بسته بندی به مرکز بهداشت یا شبکه بهداشت شهرستان مورد نظر تحویل دهند.
انتهای پیام
نظرات