محمد ظریف در نشست «چگونه از سیاست به پول برسیم؟» که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظها کرد: از سال 90 بالغ بر 250 تا 300 نفر برای مصاحبه و استخدام به دفتر ما آمدند. متاسفانه با دانشجویانی روبهرو شدهام که بالاترین تحصیلات علوم سیاسی را دارند، اما کوچکترین شاخص کاربردیای ندارند؛ مثلا از یک فوقلیسانس علوم سیاسی درباره سیر مطالعاتی پایاننامهاش پرسیدم و او حتی معنی سیر مطالعاتی را نمیدانست.
وی ادامه داد: عقیده دارم از علوم سیاسی میشود به پول رسید. یکی از معضلات این رشته، انتزاعی بودن آن است. دانشجویان علوم سیاسی همیشه با فکر سروکار دارند. مشکل این است این فکر را نمیتوانند به کاربرد تبدیل کنند.
معاون سردبیر پایگاه خبری "آخرین خبر" تصریح کرد: مهمترین نیاز مجموعه ما تحلیلگری است. حوزههای کاری مشخص رشته علوم سیاسی وزارتخانههای کشور، وزارت امور خارجه و ارشاد است، اما این فرصتها بسیار محدود و در اختیار افرادی مشخص است. بخشی از ارگانها مشخصا با علوم سیاسی و دانشجویانش مشکل دارند. پس باید به سراغ افزایش تخصص و قدرت تحلیل رفت.
ظریف خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم از علوم سیاسی به شغل برسیم باید قدرت تحلیل خود را بالا ببریم. موضوع بعدی آمار است و اینکه چگونه اتفاقات را تعمیم دهیم. نبود آمار در سرفصلهای درسی قدرت تحلیل را کاهش میدهد. همچنین بسیاری از دانشجویان علوم سیاسی در کار با کامپیوتر مشکل دارند. مبحث بعدی شناختن ارتباطات قدرت است.
وی افزود: موتور محرک تجارت امروزه تولید محتواست. دانشجویان علوم سیاسی باید محتوایی ساده و جذاب تولید نمایند. حساسیتها برروی این دانشجویان زیاد است. آنان یا باید اعتراف کنند که اشتباه کردهاند و رشته خود را عوض کنند و یا اینکه با این محدودیتها بجنگند.
انتهای پیام
نظرات