فرامرز نیکسرشت عصر امروز در جلسه کارگروه تنظیم بازار و کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات حکومتی استان، اظهار کرد: بهتر است میزان اثرگذاری بنزین برای کالا و خدمات بررسی شده و به اطلاع عموم برسد. اتنظار میرفت تغییر قیمت بر روی عمدهفروشی اثر گذارد ولی به جز عمدهفروشی در برخی بخشها نیز اثر گذاشته است.
این مسئول ادامه داد: تغییر قیمت در ناوگان حمل و نقل عمومی محسوس بوده که باید پیگیری شود و سازمان پایانههای حمل و نقل عمومی به این مسئله رسیدگی فوری کند که البته باید توجه داشت که حمل و نقل عمومی در زنجان انحصاری است که باید از این وضعیت خارج شود و این انحصار میتواند به راحتی افزایش قیمت را بهوجود آورد.
وی با بیان اینکه انحصار باید از بین برود، چراکه انحصار آفت است و نظارت باید ادامه داشته باشد، افزود: در عمده فروشی به جز قیمت کرایه، تغییر قیمت چندانی نداشتیم و باید عمده نظارت بر روی خردهفروشی باشد و این نظارت باید بهگونهای صورت بگیرد که سازوکار و نظم بازار برهم نریزد و بازار ملتهب نشود.
نیکسرشت تصریح کرد: افزایش حداقلی در برخی موارد معقول است که دلایل خود را دارد ولی به افزایشهای حداکثری باید بیشتر توجه شود. در برخی افزایش قیمتها، مقررات، واردات، صادرات، زمان کشت و ... دلایل تغییر قیمت است که باید از طرق مختلف به مردم اعلام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه دولت نسبت به تغییرات قیمت بیتفاوت نیست، خاطرنشان کرد: مقررات واردات و صادرات در این رابطه ابلاغ میشود و این در حالی است که برای هر افزایش قیمت باید منطق وجود داشته باشد.
در ادامه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، اظهار کرد: روزانه ۲۵۰ مورد بازرسی از واحدهای صنفی استان صورت میگیرد که نسبت به روزهای گذشته از افزایش ۲.۵ برابری برخوردار بوده است.
ناصر فغفوری ادامه داد: ۱۰ درصد بازرسیهای صورت گرفته در استان منتج به تشکیل پرونده میشود که این امر نسبت به گذشته افزایش یافته است.
وی افزود: با بررسیهای صورت گرفته در اقلام اساسی، شاهد افزایش قیمت متاثر از افزایش قیمت بنزین نبودیم و صرفا افزایش قیمت برخی اقلام به لحاظ فصل تولید بوده است که سالانه شاهد بروز این امر در مقاطع مختلف سال بودیم.
این مسئول تصریح کرد: دریافت شکایات به صورت اینترنتی راه اندازی شده است و افراد میتوانند با مشاهده قیمت اقلام در سامانه آپ و بروز تخلفات در واحدهای صنفی، شکایت خود را در سامانه ثبت کرده و نتایج بازرسی را مشاهده کنند.
در ادامه رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، اظهار کرد: پس از افزایش قیمت بنزین به طور سراسری در کشور قیمت برخی از کالاهای اساسی در ۷ آبان و ۱۴ آذر مقایسه شد که قیمت برنج پاکستانی ۴ درصد و برنج هندی ۶ درصد افزایش یافته که این مهم به دلیل ممنوعیت ورود این کالا به بازار است؛ همچنین حبوبات ۴ درصد کاهش، سیبزمینی ۸ درصد افزایش و گوشت گوسفندی ۵ درصد کاهش داشته است.
اسماعیل مسلمی ادامه داد: قیمت گوجهفرنگی در بازار در بازه زمانی مذکور ۲۳۳ درصد افزایش یافته که این افزایش نیز به دلیل تغییر فصل و کاهش کشت است. علاوهبر آن قیمت تخممرغ ۲ درصد، جوجه یک روزه ۳۴ درصد افزایش، لوازم یدکی خارجی خودرو ۲۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: علاوهبر امکان ثبت شکایت از طریق مراجعه حضوری و تلفن ۱۲۴، اپلیکیشن آپ برای ثبت شکایات نیز وجود دارد که همشهریان میتوانند برای ثبت شکایات خود و نیز مقایسه قیمت و اطلاع از قیمتها، از آن استفاده کنند.
این مسئول تصریح کرد: در مجموع قیمت ۶۰ قلم کالا سه روز قبل اصلاح قیمت بنزین و پس از اصلاح قیمت بنزین احصا شد و قیمت این کالاها در بازه زمانی از سال قبل نیز احصا شد که در نتیجه شاهد افزایش قیمت برای این کالاها برای سال قبل نیز بودیم.
در ادامه رئیس اتاق اصناف زنجان اظهار کرد: قیمت میوه و صیفیجات پس از افزایش ناگهانی که در دو هفته قبل آنرا تجربه کرد ولی حال نسبت به هفته قبل ۱۰ درصد کاهش داشته است. البته جلوگیری از صادرات همواره یکی از دلایل افزایش قیمت محصولات کشاورزی است.
سیدمحمود موسوی ادامه داد: بر اساس اعلام بنکداران و عمدهفروشان، محصولات سلولوزی، شویندهها، رب و غیره افزایش قیمت نداشتند ولی برخی شرکتهای پخش محصولات تخفیفات و یا اشانتیونهایی را که قبلا ارائه میکردند را، حذف کردهاند.
وی افزود: بازار ملزومات شب یلدا نیز تحت نظارت است و شهروندان تخلفات حوزه اصناف را میتوانند به اداره بازرسی اصناف و یا سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اطلاع دهند.
انتهای پیام
نظرات