• دوشنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۸ / ۲۱:۳۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98092519172
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان:

هواشناسی باید شرایط انباشت آلاینده ها را پیش بینی کند

هواشناسی باید شرایط انباشت آلاینده ها را پیش بینی کند

ایسنا/اصفهان مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان در واکنش به انتقاداتی که درباره تصمیم گیری برای تعطیلات آلودگی هوا مطرح می شود، گفت: تعطیلاتی که مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوا دارد به این دلیل است که دستگاه های مختلف وظایف خود را انجام داده اند، اما وقتی مصوبه کارگروه ندارد، جایی از این حلقه مفقود بوده است.

منصور شیشه فروش در گفت و گو با ایسنا، از آغاز بارش ها در مناطق غرب استان خبر داد و اعلام کرد: برای پیشگیری از وقوع سیل در مناطق فریدن و گلپایگان، جلسه ستاد بحران را تشکیل و اخطار لازم را داده ایم.  

به گفته وی، پیش بینی هواشناسی این است که بارندگی ها در مناطق غرب و جنوب استان امشب آغاز خواهد شد و تا فردا ادامه پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به افت دما، بارش برف و یخبندان در این مناطق، گفت: در همین راستا حدود 102 اکیپ اداره راه متشکل از 750 نیرو، 550 دستگاه ماشین آلات و 200 دستگاه تجهیزات به راهدارخانه ها اعزام شده اند تا در حدود 11 هزار کیلومتر راه استان، ارائه خدمت کنند و تمهیدات لازم برای پیشگیری از رخدادهای ناشی از حوادث برف در مناطق پربارش انجام شده است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان از آماده باش 240 گروه پلیس راه، هلال احمر و فوریت های پزشکی در پایگاه های امداد جاده ای بین شهری و شهری خبر داد و افزود: کسانی که قصد سفر به مناطق غرب و جنوب استان به ویژه سمیرم و فریدون شهر را دارند، حتما زنجیر چرخ همراه داشته باشند و از طریق تماس با 141 از وضعیت راه ها با خبر شوند.

شیشه فروش درباره تعطیلات آلودگی هوا نیز توضیح داد: قانون هوای پاک در این زمینه، وظایف دستگاه های مختلف برای پیشگیری و کنترل آلودگی هوا را مشخص کرده است، به عنوان مثال شهرداری ها موظف به تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی و فراهم کردن زیرساخت های لازم برای کاهش ترافیک، سازمان صنعت و معدن متولی شناسایی صنایع آلاینده با همکاری محیط زیست، کنترل خروجی دودکش واحدهای تولیدی و انتقال صنایع به خارج از شعاع 50 کیلومتری شهر است، محیط زیست باید ایستگاه های سنجش آلاینده های خود را تقویت کند و هواشناسی نیز با تقویت سیستم های پایش هوا باید وظایف خود را در چارچوب این قانون انجام دهند.

وی با اشاره به انجام این فعالیت ها در طول سال، گفت: این قانون آیین نامه ای به نام شرایط اضطرار آلودگی هوا دارد که مشخص کرده اگر همه دستگاه ها به وظایف خود عمل کردند، اما در شرایط اضطرار قرار گرفتیم چه کنیم.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با استناد به مر قانون، یادآور شد: اداره کل هواشناسی موظف است که اعلام شرایط وقوع پایداری جو و هشدار لازم را به دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت و محیط زیست 96 ساعت قبل از وقوع شرایط بدهد، مرحله بعد در اختیار قرار دادن اطلاعات جمع آوری شده توسط شبکه هشدار و پیش آگاهی در زمینه رخدادهای سیل، طوفان، گرد و غبار و آلودگی هوا به اداره کل محیط زیست و مرکز بهداشت تقویت سامانه های سنجش آلاینده های هوا، ارائه به موقع تحلیل های جوی و صدور اطلاعیه هاست. سپس اداره کل محیط زیست موظف است با جمع آوری مستمر اطلاعات و داده های پایش آلاینده ها، کارگروه استانی شرایط اضطرار آلودگی هوا با محیط زیست را تشکیل دهد و تقویت تعمیر و تجهیز ایستگاه های سنجش آلودگی هوا و نمایش گرهای هوا و اطلاع رسانی لازم درباره شرایط آلودگی هوا را نیز انجام دهد.

وی بر این اساس وظیفه مرکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی را پیگیر تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوا، حداکثر 12 ساعت قبل از وقوع شرایط به مرکز بهداشت بیان کرد و گفت: تهیه بسته های آموزشی و ترویجی با موضوع پیشگیری از اضطرار و وقوع آلودگی هوا برای حفظ سلامت عموم و تهیه، محاسبه و اعلام کیفیت هوا نیز وظیفه محیط زیست است.

شیشه فروش با اشاره به وظایف دستگاه های مختلف در هنگام تجمع آلاینده های جوی، ادامه داد: شهرداری ها موظف به کالبیره کردن به موقع دستگاه های سنجش آلودگی هوا و در اختیار قرار دادن داده های ایستگاه هایشان به محیط زیست هستند. محیط زیست نیز باید وظایف و تکالیف دستگاه ها را به بخش های مختلف اعلام کند، پلیس راه باید با کنترل ترافیک، برخورد با خودروهای آلاینده، موتورسیکلت ها و کامیون های دودزا و اعمال قانون در محدوده های ترافیکی این آیین نامه هوای پاک به وظایف خود عمل کنند.

وی با تاکید بر این که دستور العمل آیین نامه مواقع اضطرار آلودگی هوا توسط دولت ابلاغ شده و وظایف دستگاه ها را مشخص کرده است، گفت: در این زنجیره از پیش تعیین شده، هواشناسی باید شرایط انباشت آلاینده ها را پیش بینی کند و داده های خود را در اختیار محیط زیست قرار دهد. محیط زیست با داده های ایستگاه های سنجش آلودگی هوا، این شرایط را به مرکز بهداشت اعلام کند، مرکز بهداشت هم پس از تحلیل و بررسی، اگر شرایط برای سلامت عموم مشکل ساز بود 12 ساعت قبلش درخواست تشکیل جلسه بدهد.

وی ادامه داد: ما در حوزه کارگروه موظفیم اگر مسئولان بهداشتی درخواست تشکیل کارگروه را دادند در اسرع وقت این کارگروه را تشکیل دهیم و در جلسه اعضا با هم مشورت کنند تصمیم بگیرند و اعلام شود.

شیشه فروش افزود: تعطیلاتی که مصوبه کارگروه دارد به این دلیل است که دستگاه های مختلف کار خود را به درستی انجام داده اند، جلسه تشکیل و مدارس تعطیل اعلام شده، اما در مواردی که می بینید مصوبه کارگروه ندارد، جایی از این حلقه مفقود بوده است، یعنی پیش بینی انجام نشده و بنابراین مرکز بهداشت هم درخواست تشکیل جلسه نداده است.

وی با اشاره به وجود دستورالعمل مشخص درباره تصمیم گیری برای تعطیلات مدارس، گفت: دستگاه های تخصصی هستند که وظیفه پیگیری و تشکیل جلسه کارگروه اضطرار را دارند، تاکید ما هم این است که دستگاه ها باید حلقه را کامل و اطلاعات لازم را جمع آوری کنند، ما همواره اعلام کرده ایم همه تصمیمات کارگروه ها درست و به موقع بوده اما جایی اشکال پیدا می شود که اطلاعات درست جمع آوری و به مرکز بهداشت ارائه نمی شود، مرکز بهداشت نیز درخواست اقدام نکرده است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان درباره تاثیر تعطیلی مدارس و مهدهای کودک در کاهش آلودگی هوا نیز توضیح داد: همه دستگاه ها باید تکالیف خود را انجام دهند تا فعالیت های کمیته اضطرار اثر بخش باشند. وقتی اعلام می کنیم در شرایط اضطرار باید کوره پزخانه های اطراف اصفهان، واحدهای تولید زغال، کوره های گچ تعطیل شوند، از رفت و آمد کامیون ها و خودروهای سنگین در شهر جلوگیری شود، کشاورزان از روشن کردن آتش در مزارع کشاورزان خودداری کنند یا خاکبرداری های عمرانی در شهر انجام نشود، طرح ترافیک و زوج و فرد اجرا شود همه از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند، همه این حلقه ها به هم پیوسته هستند و اگر همه دستگاه ها تکالیفی که قانون هوای پاک به آنها اعلام کرده را اجرا کنند بسیاری از مشکلات حل می شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha