حجتالاسلام حسن بابایی در یادداشتی که برای خبرگزاری ایسنا ارسال کرده نوشته است: «این روزها که بر اساس ضرورت، خانوادهها در قرنطینه خانگی به سر میبرند و از سویی یکسره در خانه ماندن میتواند خود مایه آسیب شود، میبایست با آگاهی بخشی، آموزش، مهارت افزایی و تشویق، خانوادهها را نسبت به برنامهها، آیینها و اقدامات فرهنگی، تفریحی و مذهبی سوق داد و این تهدید را به فرصت تبدیل کرد. در این زمینه رسانه ملی، مساجد و کانونهای فرهنگی نقش سازندهای دارند. لذا برخی محورهایی که میتواند این امر را محقق سازد در ادامه خواهد آمد.
این روزها میتوان با بهرهگیری از برنامهها و قالبهای مختلفِ رسانهای این امور را در خانوادهها ترویج کرد:
توجّه و توسّل و تلاوت قرآن کریم
تلاوت مستمر و روزانه، آموزش و یادگیری قرآن در قالب طرحهای تلفنی، اینترنتی و غیرحضوری، بهرهگیری از اپلیکیشنهای قرآنی که آموزش، مرور و مفاهیم قرآنی ارائه میدهند، بهرهگیری از شبکه تلویزیونی قرآن و رادیو قرآن، همخوانی خانوادگی قرآن در منزل، مطالعه منابع و کتب قرآنی، تفسیر و... و گوش دادن به فایلها و پادکستهای صوتی قرآنی.
تقویت ارتباطهای والدین و فرزندان
انجام بازیهای خانگی و کاشانهای، جنبشی حرکتی و... ، قصهخوانی و قصهگویی، کارهای عملی از قبیل: نقاشی، ساختنی، بافتنی و... ، استفاده از اسباببازیها و کمکآموزشیهای تفریحی، فرهنگی و فکری، آموزش و مهارت افزایی فرزندان در امور اجرایی منزل از قبیل آشپزی و... ، خاطره گویی، طنزپردازی و تفریحهای خانگی و نمایش و اجرای نمایشهای خانگی طنز، عروسکی و... .
بهرهگیری از رسانهها
مطالعه کتاب و مجلات و روزنامهها، استفاده از کتابهای صوتی و پادکستهای آموزشی، استفاده از نرمافزارها و اپلیکیشنهای محتوایی و کاربردی، بهرهگیری مدیریت شده از فضای مجازی، استفاده از برنامههای تلویزیون، رادیو و آرشیوهای آنها از قبیل تلوبیون و... ، آیینهای مذهبی، دعا و زیارت دستهجمعی خانوادگی، استفاده از مداحی و برنامههای صوتی و تصویری مذهبی و ذکر و برنامههای سهمبندی ذکر بین اعضای خانواده.
ادبیات
شعرخوانی دستهجمعی و انفرادی در خانه، حفظ کردن اشعار مفید، مشاعره در قالبهای ادبی، داستانگویی و داستانسرائی، مسابقههای ناظر به ضربالمثلها، تکمیل شعر و... .
توسعه فرهنگ مسجد
در این روزها که حضور نمازگزاران در مساجد محدودشده باید کوشید و مسجد و فرهنگ آن را به خانهها برد. برای مثال با معرفی و آموزش استفاده از اپلیکیشن ها و کتابخانههای الکترونیکیِ مفید به خانوادهها از طریق فضای مجازی و ... ، ارسال محتواهای مفید در قالب فایلهای صوتی و تصویری در گروههای محلی برای خانوادهها بهویژه برنامههای صوتی و تصویری ویژه کودکان، اجرای مسابقات فرهنگی در گروهها و کانالهای مجازیِ محلی، انجام خدمات ضروریِ خانوادههایِ ناتوان و سالمند (از قبیل خرید مایحتاج و....) توسط جوانان محل در قالب گروههای جهادی ، توزیع اقلام بهداشتی در بین خانوادههای نیازمند و معرفی و آموزش بازیها و اسباببازیهای فکری، خانگی و جنبش حرکتی.»
انتهای پیام
نظرات