• شنبه / ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98121712849
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

یادداشت

پیشنهادهایی برای گذران اوقات فراغت کرونایی

پیشنهادهایی برای گذران اوقات فراغت کرونایی

ایسنا/اصفهان دبیر قرارگاه فرهنگی جهاد کبیر استان اصفهان در یادداشتی با عنوان «تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم» پیشنهادهایی را برای استفادۀ بهینه از قرنطینه خانگی مطرح کرد.

حجت‌الاسلام حسن بابایی در یادداشتی که برای خبرگزاری ایسنا ارسال کرده نوشته است: «این روزها که بر اساس ضرورت، خانواده‌ها در قرنطینه خانگی به سر می‌برند و از سویی یکسره در خانه ماندن می‌تواند خود مایه آسیب شود، می‌بایست با آگاهی بخشی، آموزش، مهارت افزایی و تشویق، خانواده‌ها را نسبت به برنامه‌ها، آیین‌ها و اقدامات فرهنگی، تفریحی و مذهبی سوق داد و این تهدید را به فرصت تبدیل کرد. در این زمینه رسانه ملی، مساجد و کانون‌های فرهنگی نقش سازنده‌ای دارند. لذا برخی محورهایی که می‌تواند این امر را محقق سازد در ادامه خواهد آمد.

این روزها می‌توان با بهره‌گیری از برنامه‌ها و قالب‌های مختلفِ رسانه‌ای این امور را در خانواده‌ها ترویج کرد:

توجّه و توسّل و تلاوت قرآن کریم

  تلاوت مستمر و روزانه، آموزش و یادگیری قرآن در قالب طرح‌های تلفنی، اینترنتی و غیرحضوری، بهره‌گیری از اپلیکیشن‌های قرآنی که آموزش، مرور و مفاهیم قرآنی ارائه می‌دهند، بهره‌گیری از شبکه تلویزیونی قرآن و رادیو قرآن، هم‌خوانی خانوادگی قرآن در منزل، مطالعه منابع و کتب قرآنی، تفسیر و...  و گوش دادن به فایل‌ها و پادکست‌های صوتی قرآنی.

تقویت ارتباط‌های والدین و فرزندان

انجام بازی‌های خانگی و کاشانه‌ای،  جنبشی حرکتی و... ، قصه‌خوانی و قصه‌گویی، کارهای عملی از قبیل: نقاشی، ساختنی، بافتنی و... ، استفاده از اسباب‌بازی‌ها و کمک‌آموزشی‌های تفریحی، فرهنگی و فکری، آموزش و مهارت افزایی فرزندان در امور اجرایی منزل از قبیل آشپزی و... ، خاطره گویی، طنزپردازی و تفریح‌های خانگی و نمایش و اجرای نمایش‌های خانگی طنز، عروسکی و... .

بهره‌گیری از رسانه‌ها

 مطالعه کتاب و مجلات و روزنامه‌ها، استفاده از کتاب‌های صوتی و پادکست‌های آموزشی، استفاده از نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های محتوایی و کاربردی، بهره‌گیری مدیریت شده از فضای مجازی، استفاده از برنامه‌های تلویزیون، رادیو و آرشیوهای آن‌ها از قبیل تلوبیون و... ، آیین‌های مذهبی، دعا و زیارت دسته‌جمعی خانوادگی، استفاده از مداحی و برنامه‌های صوتی و تصویری مذهبی و ذکر و برنامه‌های سهم‌بندی ذکر بین اعضای خانواده.

ادبیات

شعرخوانی دسته‌جمعی و انفرادی در خانه، حفظ کردن اشعار مفید، مشاعره در قالب‌های ادبی، داستان‌گویی و داستان‌سرائی، مسابقه‌های ناظر به ضرب‌المثل‌ها، تکمیل شعر و... .

توسعه فرهنگ مسجد

در این روزها که حضور نمازگزاران در مساجد محدودشده باید کوشید و مسجد و فرهنگ آن را به خانه‌ها برد. برای مثال با معرفی و آموزش استفاده از اپلیکیشن ها و کتابخانه‌های الکترونیکیِ مفید به خانواده‌ها از طریق فضای مجازی و ... ، ارسال محتواهای مفید در قالب فایل‌های صوتی و تصویری در گروه‌های محلی برای خانواده‌ها به‌ویژه برنامه‌های صوتی و تصویری ویژه کودکان، اجرای مسابقات فرهنگی در گروه‌ها و کانال‌های مجازیِ محلی، انجام خدمات ضروریِ خانواده‌هایِ ناتوان و سالمند (از قبیل خرید مایحتاج و....) توسط جوانان محل در قالب گروه‌های جهادی ، توزیع اقلام بهداشتی در بین خانواده‌های نیازمند و معرفی و آموزش بازی‌ها و اسباب‌بازی‌های فکری، خانگی و جنبش حرکتی.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha