• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99022215479
  • منبع : نمایندگی کردستان

/یادداشت/

"کرونا و داغ ننگ"

"کرونا و داغ ننگ"

ایسنا/کردستان ویروس کرونا در کمتر از چند ماه از مرزهای "چین" گذشت و خیلی زود جهان را درگیر خود کرد.

سید غریب سجادی، رئیس کمیسیون بودجه استان کردستان در یادداشتی گفته که عمق "فاجعە و ترس" از ویروس کرونا و سرعت هم‌گیر شدن آن باعث شد تا بیشتر رسانه‌ها و جامعە علمی در وهلە اول بر روی مباحث پزشکی و در وهلە دوم بر روی تبعات اقتصادی آن تمرکز کنند.

متأسفانه علی‌رغم تبعات فرهنگی، اجتماعی و روان‌شناختی این فاجعه کمتر سعی شد تا جوانب این بیماری از این رویکرد مورد تحلیل و بررسی قرار بگیرد و اگر فردی هم تبعات "جامعه‌شناختی و روان‌شناختی" ویروس کرونا را موردبررسی قرار بدهد کمتر در سطح جامعه و رسانه‌ها موردتوجه و اقبال عمومی قرار می‌گیرد.

  آنچه سبب این نوشتار کوتاه شد مشاهده نوع کنش و رفتار عجیب جامعه با کسانیست که این روزها یکی از بستگانشان به کرونا مبتلا شده و یا جانش را از دست‌داده است.

از همان روزهای شروع این بیماری در اکثر کشورها بخش زیادی از شخصیت‌های مهم "سیاسی" و "اقتصادی" و حتی "قهرمانان تراز اول ورزشی" به این بیماری مبتلا شدند و بعضا هم جانشان را از دست دادند و درواقع  این امر نشان داد که کرونا، ویروسی طبقاتی نیست و اتفاقا برخلاف سایر بیماری‌ها غنی و فقیر را قربانی خود می‌کند اما متأسفانه در کشور ما و مخصوصا شهرهای کوچک خیلی زود کرونا به یک "داغ ننگ" تبدیل شد و به قول "گافمن" در "مراودات اجتماعی" کرونا قبل از اینکه یک بیماری باشد به دلیل نوع نگاه و "کنش اجتماعی" مردم همچون بدترین داغ ننگ‌ها، مردم از تبعات احتماعی آن گریزان هستند و به‌ عبارت‌ دیگر فشار اجتماعی و نوع نگاه و قضاوتی که درباره آن‌ها بروز می‌کند نه‌تنها مشکلات روحی و روانی برای خانواده فرد بیمار به دنبال داشته است بلکه در "اجتماعات کوچک‌تر" بعضا منجر بە تنش و درگیری هم شده است.

به‌هرحال در این روزها که جامعه و مخصوصا شهر و دیارمان درگیر این ویروس شده است وظیفه تک‌تک ماست که با رفتارمان برای خانواده و بستگان بیماران مبتلابه ویروس کرونا "فضای اجتماعی" را خالی از قضاوت‌ها و نگاه‌های تحقیرآمیز کنیم.

 واقعیت این است ویروس کرونا شاید بیشتر قربانیانش از طبقات پایین جامعه باشد که آن‌هم دلایل خاص خود را دارند ولی در عمل مبتلا شدن به آن بیشتر ناشی از عوامل دیگر است و جالب اینجاست که برخلاف قشر ضعیف و فقیر جامعه، افراد طبقات متوسط به بالا به‌راحتی مبتلا شدنشان به کرونا را اعلام می‌کنند بدون اینکه مردم آن‌ها را قضاوت کنند ولی "فشار اجتماعی" بر روی مبتلایان "قشر فقیر جامعه" به حدی زیاد است که بعضا حتی شرایط زندگی را برای آن‌ها دشوار کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha