• جمعه / ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99051712574
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست کاشمر:

کاشمر با کمبود شدید محیط‌بان مواجه است

کاشمر با کمبود شدید محیط‌بان مواجه است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر گفت: در حوزه شهرستان کاشمر بیش از ۱۰۰ هزار هکتار تحت پوشش داریم، اما متاسفانه با کمبود شدید محیط‌بان مواجه هستیم.

مهدی جمعه‌پور در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: حوزه تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی که از آن به‌ عنوان شاخص سلامت اکوسیستم یاد می‌شود، بیانگر کیفیت آب‌ و هوا است.

وی ادامه داد: منطقه شکار ممنوع سید مرتضی در کاشمر با وسعت ۶۷ هزار هکتار منطقه آزاد حصارک در بخش کوهسرخ با وسعت ۷۰ هزار هکتار و مناطق دشتی جنوب شهرستان زیستگاه گونه‌های متنوعی از پرندگان، پستانداران، خزندگان، بندپایان و... هستند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کاشمر مطرح کرد: کارهایی که در جهت حفاظت از تنوع زیستی شهرستان انجام شده شامل پایش مناطق و دستگیری متخلفان شکار و صید، واکسیناسیون دام‌ها، تیمار وحوش آسیب‌دیده، تأمین منابع آبی، توزیع علوفه و آگاهی بخشی جوامع محلی در حفظ محیط‌ زیست می‌شود.

وی گفت: آگاهی بخشی به جامعه محلی موجب شده تا در آخرین سرشماری منطقه حفاظت شده سید مرتضی جمعیت گونه قوچ و میش و کل و بز به بیش از ۲۰۰۰ رأس برسد.

جمعه‌پور با بیان اینکه یکی از بهترین تنوع زیستی استان و کشور در منطقه حفاظت شده کاشمر است، بیان کرد: منطقه شکار ممنوع سید مرتضی جزء مناطق چهارگانه و تحت مدیریت سازمان محیط‌ زیست است.

وی اظهار کرد: تلاش برای جذب مشارکت‌های مردمی موجب شد تا کاشمر تنها شهرستانی باشد که کلیه محیط‎بان‎ها مجهز به دوربین‌های فیلم‌برداری و عکاسی با کیفیت بسیار بالا شوند، به‌ طوری که اکثر متخلفانی که اخیرا شناسایی و دستگیر می‌شوند به وسیله همین دوربین‌ها بوده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کاشمر عنوان کرد: اگر چه به دلیل تنویر افکار عمومی و جلب مشارکت مردمی بالغ‌بر ۵۰۰۰ نفر آموزش اقشار مختلف صورت گرفته، اما اگر بخواهیم در حفظ محیط‌ زیست حرکت رو به جلویی داشته باشیم با تجهیزات، نیرو، امکانات و اعتباراتی که داریم کار بسیار دشواری است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه محیط‌بانی پیر علیا از اهمیت بالایی برخوردار است، سرانجام با همت خیرین پس از سال‌ها برق آن تامین و بسیاری از مشکلات رفع شد.

جمعه‌پور بیان کرد: افرادی که در حوزه تخلفات شکار و صید فعالیت می‌کنند گاه افراد جانی هستند که تخلفات متعددی در حوزه‌های دیگری نیز مانند مواد مخدر، سرقت و... دارند، در همین راستا نیاز داریم دستگاه‌های امنیتی به حوزه محیط‌ زیست و تخلفات شکار و صید به صورت جدی وارد شوند و ما را کمک کنند.

وی با تأکید بر اینکه منطقه شکار ممنوع سید مرتضی یکی از زیستگاه‌های اصلی قوچ و میش اوریال در استان است و فقط در سطح منطقه شکار ممنوع مانده است، افزود: این منطقه با توجه به ظرفیت ویژه‌ای که در استان دارد نیاز است به منطقه حفاظت شده ارتقاء یابد تا از این طریق بتوانیم نیروی اجرایی، محیط‌بان و تجهیزات بیشتری را جذب کنیم و بهتر بتوانیم از منطقه حفاظت کنیم.

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست کاشمر گفت: هم‌ اکنون شهرستان کاشمر نیز از کمبود نیرو رنج می‌برد و بر اساس استانداردها برای هر ۳۰۰۰ هکتار یک محیط‌‎بان نیاز است که با اینکه در حوزه شهرستان بیش از ۱۰۰ هزار هکتار تحت پوشش است با کمبود شدید محیط‌بان مواجه هستیم.

وی مطرح کرد: قوچ و میش، کل، بز، روباه، کفتار، راسو، پرندگان شکاری، لاشخورها، کبک و تیهو، گنجشک‌ سانان و غیره از جمله گونه‌های این منطقه هستند که نشان می‌دهد شهرستان از تنوع زیستی مطلوبی برخوردار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha