دکتر "جعفر رودری" عصر امروز یکم شهریورماه در جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت استان کرمان اظهار کرد: در مباحث اخیر توسعه، حکمرانی مطلوب به عنوان کلید توسعه تلقی و گفته می شود کشورها برای اینکه بتوانند از وضعیت نظام درآمد پایین و متوسط به درآمد بالا گذری داشته باشند، باید یکسری اصلاحات را در ساختار حکم روائی کشورها ایجاد کنند.
وی افزود: بانک جهانی و کمیسیون اقتصادی اروپا شاخص های مختلفی برای سنجش در نظر می گیرند که پاسخگوئی، ثبات سیاسی، نبود خشونت، اثربخشی دولت، کیفیت تنظیم کنندگی، حاکمیت قانون و مهار فساد از جمله این شاخص هاست.
رودری تصریح کرد: اثربخشی دولت نه تنها یکی از موارد مربوط به نظام حکمرانی مطلوب است، بلکه در سایر پارامترها نیز تاثیر مستقیم دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه اگر یک نظام اداری کارآ نداشته باشیم سایر نظام های اقتصادی، اجتماعی، سلامت و ... تحت تاثیر قرار می گیرد و نمی توانند اثربخشی لازم را داشته باشند اظهار کرد: پژوهشکده وابسته به وزارت اقتصاد در اردیبهشت امسال پژوهشی را منتشر کرده که در بین ۲۰۹ کشور دنیا، بهترین رتبه ایران مربوط به اثربخشی دولت رتبه ۱۳۱ را دارد.
رودری گفت: ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ دوره بررسی بانک جهانی در مولفه های اثربخشی دولت و مهار فساد بوده که سال ۲۰۱۹ منتشر شده که براساس آن اثربخشی دولت و مهار فساد ثابت بوده و دیگر پارامترها روند رو به بهبودی داشته اند.
وی تصریح کرد: اگر استان کرمان را به عنوان بخشی از کل ایران در نظر بگیریم که نظام حکمرانی بر این استان نیز حکم فرماست، بعید می دانم نسبت به شاخص های اداری جایگاه بهتری نسبت به متوسط کشور داشته باشیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان بیان کرد: موضوع نظام اداری که مطرح می شود، یکی از پارامترهای مهم و اثرگذار، دولت الکترونیک است و این حوزه زمینه افزایش کارآمدی و بهره وری، کاهش هزینه ها، شفافیت و موارد دیگر را فراهم می کند.
وی افزود: ۶۵ فرآیند مشخص شده که تا پایان سال باید در این موارد فعالیت هایی توسط دستگاه های اجرائی انجام شود و تحقق این اهداف دور از انتظار نیست.
رودری با اشاره به اینکه بیش از ۴۵۰ هزار مکاتبه و استعلام سالانه بین دستگاه های اجرائی در استان کرمان صورت می گیرد که طبیعتا در مقابل هر استعلام یک پاسخ دهنده نیز وجود دارد بیان کرد: یک چهارم معادل ۲۴.۴ درصد موارد استعلام شونده مربوط به اداره کل مالیاتی، ۲۲ درصد مربوط به ثبت اسناد و املاک است و اگر پزشکی قانونی، بیمه سلامت و شهرداری را اضافه کنیم این عدد به ۷۰ درصد می رسد و در مجموع ۹۰ درصد مکاتبات و استعلام های روزانه در استان مربوط به ۱۰ دستگاه اجرائی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: دادگستری، نیروی انتظامی، بانک ها و شهرداری نزدیک به ۵۶ درصد کل استعلام کنندگان هستند.
وی افزود: در دولت الکترونیک، هدف این است خدمتی را با هزینه کمتر، سرعت و کیفیت بهتر و رضایت بیشتر ارائه کنیم.
به گزارش ایسنا، در این جلسه اعلام شد: در حال حاضر ۱۸۰ خدمت در دستگاه های اجرائی کاملا الکترونیکی ارائه می شود و برنامه ریزی شده در نیمه دوم سال به ۲۵۰ مورد برسد.
انتهای پیام
نظرات